Re: Dort - vrchní část s ovocným želé
A používáš klasickou želatinu, nebo takový to dort-želé, co tuhne hned při chladnutí?
Pro mě je tenhle typ dortu noční můra, vždycky mi to někam vyteče, ale co jsem vypozorovala:
Pod to dort-želé docela dobře fungoval máslovo - pudinkový krém, jen bylo potřeba to před poléváním hodně vychladit a polévat postupně (na což jsem většinou neměla trpělivost), taky se ho nedá dát moc velká vrstva, spíš jen tak na pokrytí ovoce.
Želatina má výhodu, že se leje studená, ale je hloupá v tom, že musí vydržet a neprotéct docela dlouho než ztuhne. Po tom, co jsem několikrát měla dort impregnovaný želatinou jsem se naštvala a posledně jsem tu želatinovou vrstvu udělala do formy vyložené potravinářskou fólií zvlášť a na dort to dala až po zatuhnutí. Prostě jsem ten korpus pomazala nahoře krémem a strčila ho (tím krémem napřed0 do formy s tuhou želatinovou vrstvou a pak to celé otočila
Odpovědět