| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Diskuze : Zdraví : Šedý zákal

  (?)
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 86  [Dalších 46 >>]
Signoret 26646
27.4.2015 15:34:47
Možná budete mít někdo zkušenosti od svých rodičů - ráda bych věděla, jak dlouho zhruba probíhá rekonvalescence, i když je mi jasné, že je to individuální. Konkrétně by mě nejvíc zajímalo, zda rozmlženost, neostré vidění, dvojité vidění, otupělost oka atp. probíhá třeba až do nasazení nových brýlí? Mamku operovali před 14 dny, dnes měla jít na druhé oko, ale protože bez neoperovaného oka není sama schopná běžného fungování, operace se odložila o týden. Vzhledem k tomu, že se zatím oko nezlepšilo, nevím, jestli další týden je dostatečný čas. Doktor tvrdí, že je všechno v pořádku, což nezpochybňuji, ale zajímaly by mě jakékoliv zkušenosti jiných. Předem děkuji.
hanas5 94320
24.3.2015 21:52:51
Dobrý den, delší dobu jsem na rodině nebyla, všimla jsem si Vašeho příspěvku až teď, možná bude něco z toho pro Vás použitelné.
U syna jsme přišli na šedý zákal až v sedmi letech, je možné, že to má od narození, ale nic tomu nenasvědčovalo. Zdálo se mi, že hůře vidí na jedno oko, měli nějaké vyšetření ve školce, ale po něm mi vraceli peníze, že nespolupracoval a nešlo s ním vyšetření provést. Tak jsem hledali doktorku, která by měla velkou zkušenost s dětmi, měl šedý zákal na obou očích. Doporučila nám Fakultní nemocnici v Brně, teď s odstupem času vidím, že to byla výborná volba. První operaci měl v říjnu 2014, druhou před dvěma týdny. V obou případech hospitalizace 9 dní, v nemocnici jsem byla s ním, vzhledem k tomu, že mu po narkoze bylo špatně, tak to bylo dobře. První dny bude trávit hlavně na lůžku, doporučuji vzít náhradní pyžamo, pohádky, hry, tablet ... protože od okamžiku, kdy je mu dobře, to udržet conejvíce v leže a v rámci postýlky je fuška :-)
Ani u nás v široké rodině nikdy nebyl problém s podobným onemocněním, já mám od puberty brýle, jsem krátkozraká, moje babička měla v pozdním věku šedý zákal.
Syn se narodil jako čtvté dítě, měla jsem ho po čtyřicítce, byla jsem hodně sledovaná před i po narození, ale i tak se neví, od kdy ten zákal má. Vývoj byl u něj normální, v něčem možná byl občas i rychlejší, ale každé dítě je jiné. Od mala hezky maluje, když začal sedět, tak jsem mu dala do malé plastové misky temperky a půl hodiny si to matlal štětcem z misky na papír, pro mne to byl vždycky odpočinek - triko se převléklo, ruce a obličej umyly žínkou a židličku se stolkem stačilo taky jen otřít, dál se to nedostalo. Do svých 3,5 roku měl takové navlékací období, to udělal korálky snad všem ženským v rodině, třídili jsme to i podle barev, pak jej to přestalo bavit. Jediné, co nás mohlo varovat je to, že občas se na něco díval jakoby od boku, vytočil hlavu a koukal z divného úhlu. Stále hledám informace k tomuto onemocnění, protože netuším kdy? proč? a jak? neměl úraz, o nějaké nemoci taky netuším, něco mi říká, že nic se neděje bez příčiny. Hanka

Renata, 17
  • 
17.1.2015 22:54:28
Dobrý den. Jako malá jsem byla operovaná na šedý zákal obou očí. Mám Fakické čočky a zajímalo by mě zda mohu používat dioptrické čočky.
Lenka, 2 deticky 145138
19.11.2014 23:54:42
Dobry den, narazila jsem na vas clanek a chtela bych vedet, jak to vse s vasi dcerkou momentalne vypada. Bydlime v Anglii a muj syn ma 4,5roku. Ve skole meli ocniho doktora na kontrolu a ten nas doporucil na ocni, s tim ze syn asi spatne vidi na leve ocicko. Vzali jsme ho do optiky(tady se to tak dela) a tam mu zjistili, ze na levem oku ma sedy zakal. Chci rict, ze my vubec nic takoveho v rodine nemame, ani muz. Jsem se z toho uplne zhroutila. Malej nema ani poneti, ze mu neco je. Rekl mi ze si myslel, ze vsichni maji jedno oko dobre a druhe spatne. Bohuzel tady v Anglii je zdrav.pece opravdu spatna. Rekli nam, ze nas doporuci do nemocnice a ze se s tim musi neco delat. Uz je to tyden a ani dopis nam neposlali. Manzel nastesti priplaci soukrome pripojisteni a tak diky tomu se snad brzo dockame nejakeho poradneho vysetreni a vysvetleni jak se to vlaatne stalo a proc na to nikdo v porodnici neprisel (pry to musi mit od naroz.) Napiste mi jak jste dopadli vy a kde jste byli v cr u doktora. Jsem ochotna v pripade dobrych vysledku letet domu a zaplatit to, I kdybych nevim co. Oci ma clovek jen jedny, ze? Dekuji vam za odpoved a doufam, ze vase dcerka je na tom dobre. Lenka Stimpson
Marie, 70 let
  • 
1.5.2014 21:52:27
Dne 1.3.2014 jsem se podrobila operaci šedého zákalu s aplikací trifokální čočky od firmy Carl Zeiss. Prim.dr. Peter Mojžiš provedl ambulantní zákrok u obou očí najednou, druhý den jsem viděla zcela normálně, na všechny vzdálenosti a po týdnu jsem měla nula dioptrií. Ovšem také nevím, co si pod pojmem "zvyknout" představit.Používala jsem před operací multifokální brýle, tzn. stejné brýle na blízko i na dálku. Problémy nemám zatím žádné, pouze to co je uváděno, že v noci vidím kolem některých světel aut či některého osvětlení kruhy, které se ani nedají spočítat. Ale je to jev spíše krásný, než aby mně vadil. Operaci doporučuji,já jsem spokojena. Vyberte si dobré pracoviště a na cenu nehleďte. Na internetu najdete mnoho nabídek, s různými cenami,a ne vždy ta levnější se vyplatí!Přeji správnou volbu.
Rosie 32224
6.4.2014 22:49:31
Je mi 41 let a byl mi diagnostikován počínající šedý zákal na obou očích s tím, že počkáme půl roku a podle progrese bych podstoupila operaci (byla jsem na klinice Gemini v Průhonicích, čili bych byla v dobrých rukách). Při pátrání, co to obnáší, jsem se podívala i na jednotlivé typy implantátů a zaujaly mě trifokální čočky, údajně to nejlepší, co může být. Velmi lákavá je představa, že bych se zbavila brýlí, ovšem nevím, co si mám představit pod pojmem, že je nutno si na vidění "zvyknout". Máte někdo s touto čočkou zkušenost? Přeci jen když bych za něco měla zaplatit skoro 60 tisíc, tak mě zajímají osobní zkušenosti ostatních pacientů. Děkuji za odpovědi.~x~
Mrej 70533
30.3.2013 17:00:28
Mamce říkali 6 týdnů se šetřit, neohýbat se, nepředklánět, nic nezvedat.Tak si to naplánovala už na únor, aby mohla touhle dobou šounit na zahrádce .. no a ono sněží.
kattynka a 2 čertici 99034
30.3.2013 10:09:16
děkuji,
jde mi hlavně o to, jaký je režim po operaci a šetření. Jde o manželovu mamku a jestli zvládne běžné věci nebo poprosit o pomoc někoho s úklidem a tak.
Ajlili. 42863
30.3.2013 0:58:45
Vetsinou to probiha ambulantne tri dny. Prvni den se jde na kontrolu pred operaci, druhy den se provede vykon - umrtveni oka, malinky rez, vlozeni nove cocky, a treti den kontrola, zda je vse v poradku.

kattynka a 2 čertici 99034
29.3.2013 19:21:56
Zajímalo by mě, kdo máte zkušenost. Jak to probíhá, kolik se cca připlácí a jaká je pak rekonvalescence. Čeho se vyvarovat u staršího člověka.
Děkuji za jakékoliv informace.
K.
[<<Předchozích 30] Názory 3140 z 86  [Dalších 46 >>]

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2023 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.

Publikační systém WebToDate.