pem11 |
|
(9.8.2009 21:37:59) Děláme je od nepaměti. Ale vloni a letos opět se nám v kaměňáku úplně rozpadly a manžel je prostě vylil jako takovou jakousi strašně smradlavou hmotu. Děláme je pořád stejně,kopr,višňový list,vinný list,česnek,voda,sůl,křen a samozřejmě okurky.Také se Vám to stalo?
|
Krakatice |
|
(9.8.2009 21:44:14) Než takovýho sraní s pár vokurkama, to si je radši koupím
|
pem11 |
|
(9.8.2009 21:49:45)
Jó na tom něco je,ale když naše je naše
|
|
Lemora |
|
(10.8.2009 9:21:56) no takový kvašáky jako domácí nikde nekoupíš babičce se taky občas stávalo, že jě měla takový "rozblemcaný" ale nikdy né všechny, třeba jen ty nahoře, pár kousků, asi zkvasily moc...
|
Fasola |
|
(10.8.2009 9:33:29) My kvašáky už pár desetiletí zavařujeme. Nejdřív je naložím normálně ve sklenicích (okurka, křen, česnek, kopr a nahoru vinný list) zaliju slanou vodou. Nechám týden vykvasit a když jsou "mňam" tak zavíčkuju a zavařím. Vydrží celou zimu, a jsou furt skvělé. Zrovna mi kvasí 9tý den ve sklepě, takže dneska jdu zavařovat
|
|
|
|
Eva | •
|
(10.8.2009 10:33:53) Ano, taky je zavářím - nechávám vykvasit a pak dotáhnu šroubovací víčko a zavařím v troubě, Tím se kvašení ukončí. V zimě jsou úžasné!!!!
|
Lemora |
|
(10.8.2009 11:13:56) tchánovci je taky zavařují, ale pro mě už to pak nemá tu správnou chuť, jenže já mám co se kvašáků a okurek týče děsně mlsnou hubu a jiný než ty naše mi fakt nejedou a bez tý soli by to taky nebyly ty správný kvašáky...
|
|
|
Ivule | •
|
(10.9.2012 16:49:54) Ahoj, letos dělám kvašáky poprvé. Mám je při pokojové teplotě 7 dnů a nahoře je něco jako plíseň, stalo se Vám to někomu? Asi se to musí vylít...
|
Kvítka |
|
(11.9.2012 13:55:21) dělala jsem taky letos poprvé, jednu lahev jsem dala našim, ta byla snězena. Ze druhé jsem pár kvašek vzala a snědla a když se po týdnu dovolené vrátila, tak navrchu plavala plíseň. Měla jsem je ve sklepě. Jinak býlí povlak jakoby klesne ke dnu a nebo sedne na okurky. Teď mám druhou várku, a tu jsem po zkvašení dala do krabiček do lednice, dělá to tak tchýně a zatím dobré.
|
|
|
|