| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Surovina "TVP granules"

 Celkem 7 názorů.
 s s 


Téma: Surovina "TVP granules" 

(16.11.2009 19:06:38)
Pod jakým českým názvem se skrývá surovina v AJ "TVP granules"?? Viděla jsem jedno super jídlo, které bych chtěla zkusit, http://vegancrunk.blogspot.com/2009/05/tapas-night.html ty "notballs", sice moc neznám postup, ale opravdu nevím, co jsou ty TVP... nebo čím to nahradit, a kdyby ještě někdo věděl postup, jak z těch všech surovin uplácat ty kuličky, byla bych ráda :) díky :)
 žanika 


Re: Surovina  

(16.11.2009 19:47:30)
asi sojové maso granulát od bonavity.. TVP je prostě klasický sojový texturát...
 s s 


Re: Surovina  

(16.11.2009 20:25:59)
díky, to tak asi vypadá :)
a může mi někdo poradit, jestli uvařené rozemleté fazole budou držet se sojovým granulátem (samozřejmě povařeným) dohromady, kdybych z toho uplácala kuličky? myslíte si, že by je mohla držet pohromadě pohanková mouka? nemám s tím moc zkušeností, a toto mě fakt láká, i proto, že si představuju různé variace :) nebo uplácat a obalit v mouce? strouhance?
 Lea 
  • 

Re: Surovina  

(16.11.2009 21:49:02)
jj, je to sojový granulát, neboli textured vegetable protein...dost jsem se nasnažila, než jsem pochopila, že nemám v US a UK žádat v obchodě "soya meat" :-D

postupovala bych stejně, jako když máš mleté na karbanátky, jako pojítko nejlépe vejce, nebo jsi-li čistý vegetarián, tak co taková ta náhražka vajec či hraška (to ale nevím, zkušenost nemám)...já milovala na trutnovském Open Air vegekuličky nazvané lomský cibuláček, mňaaam, stáli na něj fronty i zarytí masaři, a doma jsem se je snažila napodobit právě za pomoci vajíčka a mouky, přidané ke granulátu. jinak ono to ani nemusí tak držet u sebe, smažením to ztuhne, takové ty obilninové směsi na karbanátky nebo ovesné placičky stačí i jen smíchané s vodou a v tuku se zpevní...snad jsem Ti pomohla :-)
 s s 


Re: Surovina  

(17.11.2009 0:03:30)
to jsem ráda, že nemusím chodit shánět nějakou podivnou surovinu, všechno bych měla mít doma :) jen bych chtěla nahradit vejce něčím jiným,na veganských stránkách sjem se dočetla, že jde použít půlka banánu jako pojivo, ale nevím, jak by to s timto šlo dohromady..
 Lea 
  • 

Re: Surovina  

(17.11.2009 9:29:31)
Banán...to mi zní spíš na sladko...ale co to zkusit udělat jen s vodou a moukou, však to také lepí - a přinejhorším první pokus nebudou kuličky, ale rozmáčklejší placičky...ty fazole by taky mohly pomoci...já do čitě obilninových karbošů taky vejce nedávám a moje maminka jo - ze zvyku :D.
 Lea 
  • 

Re: Surovina  

(17.11.2009 9:39:08)
nedalo mi to...tady je odkaz přímo na to, jak udělat "neatballs" (alternativu meatballs, to je vtipné :-). kopíruji klíčový odstavec! i samotný odkaz. ty fazole by měly stačit, zdá se, jupí, ale je tam ještě spousta jiných tipů a na té stránce jsou i různé recepty! už ji mám v oblíbených :-)

http://www.vrg.org/journal/vj2001mar/2001marneatballs.htm

The key to neatballs is the "glue"—what makes a wonderfully flavored mixture stick together. We have found that moist ingredients, such as mashed potatoes, cooked brown rice or sticky, glutinous rice (found in Asian markets), cooked cereal (such as cream of rice), and cooked whole wheat, help to hold together dry ingredients, such as cooked, chopped beans or chopped veggies. Dry ingredients, such as breadcrumbs, whole wheat flour, and ground nuts, help to hold together moist ingredients, such as tofu, cooked corn, and chopped mushrooms. Refrigerating uncooked neatballs helps to hold them together for cooking as well.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.