16.11.2009 21:49:02 Lea
Re: Surovina
jj, je to sojový granulát, neboli textured vegetable protein...dost jsem se nasnažila, než jsem pochopila, že nemám v US a UK žádat v obchodě "soya meat" :-D
postupovala bych stejně, jako když máš mleté na karbanátky, jako pojítko nejlépe vejce, nebo jsi-li čistý vegetarián, tak co taková ta náhražka vajec či hraška (to ale nevím, zkušenost nemám)...já milovala na trutnovském Open Air vegekuličky nazvané lomský cibuláček, mňaaam, stáli na něj fronty i zarytí masaři, a doma jsem se je snažila napodobit právě za pomoci vajíčka a mouky, přidané ke granulátu. jinak ono to ani nemusí tak držet u sebe, smažením to ztuhne, takové ty obilninové směsi na karbanátky nebo ovesné placičky stačí i jen smíchané s vodou a v tuku se zpevní...snad jsem Ti pomohla
Odpovědět