Paliskap |
|
(25.11.2009 17:14:12) v pondělí jsem pekla chleba a ted když ho jím tak je poivně nasládlej a táhne se pavučina-je ještě jedlej?
|
vendyna (Janinka + Alenka) |
|
(25.11.2009 17:22:02) a už se ti to někdy stalo? Teda já o domácím chlebu vim prd, ale chystám se koupit pekárnu, tak mě zajímá, jak dlouho to vydrží.
|
|
Nadine | •
|
(25.11.2009 17:22:18) Tak chleba z Billy nám vydrží den) kupujeme vždy jen půlku, mám ráda čerstvej.
|
Paliskap |
|
(25.11.2009 17:27:37) peču vždycky velký bochníky, ale zatím spíš ztvrdly.Dávám tam spoustu věcí, tak nás chleba vyjde dost draho a jemi ho líto vyhazovat
|
|
|
Kalamity YANKA |
|
(25.11.2009 17:31:16) Bych to radši nejdla, už. já po pár vyhozenejch půlkách radši kupuju rohlíky, ta se kupodivusnědí vždycky. nebo to můžeš zmrazit, když to pečeš. proostě nech kousek a zbytek do igelitáku do mrazáku
|
inishkea + 2 lupínci |
|
(25.11.2009 17:43:19) Palis, já bych ho nejedla. Ale čím to bude to nevím, náš domácí leda ztvrdne, nedávám do mikrotenu, ale do utěrky, kvůli plísním.Toto mi někdy udělají domácí koláče...
|
|
|
MÍŠA&FÍK |
|
(25.11.2009 17:43:09) Jestli se po chlebu táhne pavučina, tak už bych ho rozhodně nejedla......
|
Paliskap |
|
(25.11.2009 17:45:53) není to pavučina, ale kyž chleba lámu, tak mezi tím se táhnou sliny nebo jak to nazvat
|
Kalamity YANKA |
|
(25.11.2009 17:52:18) Jéééžiš, nejez to už, se posereš! (v lepším případě)
|
Leňula, Andělka a Emilka |
|
(25.11.2009 17:56:15) No co, pročistí si střeva
|
Paliskap |
|
(25.11.2009 18:09:40) jsem ráda, že jsem aspon někomu udělala radost
|
Leňula, Andělka a Emilka |
|
(25.11.2009 18:13:39) Nezlob se, ale připoměla jsi mi moji babičku, která když si něco otevře a má to už penicilín, tak ho prostě odendá a jede vesele dál. plýtvání ona bytostně nesnáší
|
Paliskap |
|
(25.11.2009 18:18:06) tak taková naštěstí nejsem, prohlížím všechno skoro pod lupou, aby tam náhodou nebyla plísen a když jí objevím, tak to vyhazuju. Kdybych byla tak šetřivá, tak to sním a nerozebírám s Váma.Ale chci tomu propříště předejít.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Renata, www.jakublaga.wz.cz |
|
(25.11.2009 17:44:09) Peču často a vždycky vydrží v pohodě 2-3 dny, víc ne, protože se sní . Ten co píšeš už bych nejedla, vypadá, že byl špatně skladovanej nebo byla nějaká použitá surovina do něj špatná, prošlá atd.
|
|
KOhnova | •
|
(25.11.2009 17:47:42) To bych nejedla. Mne vydrzi domaci kvasovy chleba tyden, ale mam idealn podminky pro sklaovani. Jak vypada cokoliv jako pavucina, nebrat, bude to nejaky humus.
|
Paliskap |
|
(25.11.2009 17:49:18) a jak ho tedy skladovat? tento byl v troubě, jinak jsou v chlebovníku
|
Kliková hřídel 4/08+2/09+2/13 |
|
(25.11.2009 17:59:10) Rozhodně ho vyhoď, možná je špatně propečený a tak se zkazil. Chleba z domácí pekárny vydrží tak 5 dní, ale už není moc dobrý, je tvrdý (jako každý jiný chleba 5 dní starý). Většinou ho sníme daleko dřív. Po upečení ho zabalím do utěrky a nechám na mřížce zchladnout. Poté ho i s utěrkou zabalím do mikrotenového sáčku. Když chleba vyndám a krájím a zdá se mi, že je utěrka vlhká, tak ji vyměním za čistou suchou.
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(25.11.2009 19:23:52) Nám vydrží chleba tak 3 dny, pak už ani není dobrý. Nejdřív se dělá plíseň v těch dírkách po tlapičkách. Občas se mi taky nějaký chleba takhle zkazí, je jakoby kvašenej. Mám zkušenost, že chleba z pečky musím nechat 24 hodin "vydejchat", než ho strčím do pytlíku, takže když ho upeču večer, tak ho přes noc a ještě další den nechám na mřížce, normálně ho jíme, ale když ho strčím dřív do pytlíku, tak je moc mokrý a kazí se. Neztvrdne a jak se dá pak do pytlíku, tak je dobrý.
|
|
|
|
|
|