Balbína |
|
(4.12.2009 12:48:47) všechny moc zdravím. Uvažujeme, že bychom si pod stromeček nadělili pekárnu. Jenže jakou..Dáte někdo tip? Moc moc díky!
|
Ketty+Ondra | •
|
(4.12.2009 13:07:14) Také jsem si letos nadělila pekárnu na Vánoce mám značku Morphy Richards ( anglická výroba ) a jsem zatím mooooc spokojená. Záleží na tom, jak velkou rodinu máš. my jsme jenom tři a tohle je menší pekárna vhodná právě pro nás. Jinak, reference a tipy jsem shanela na www.mojepekarna.cz, jsou tam i názory lidí, co mají doma. Kvalitní je i značka Unold, Moulinex.... Takže koukni, zvaž co od ní čekáš a rozhodni se. Já tedy nelituji, krásně nám to teď doma voní, když pečeme s prckem chlebík... jinak, ten prodejce byl opravdu úžasný, v pátek jsem objednala, v Po přivezla zásilku služby PPL a platila jsem až potom ! Asi druhý den jsem posílala peníze, napřed jsem poprvé vyzkoušela. Nevím, jestli toto nabízí i jiní internetoví prodejci, mě to tedy překvapilo.
|
|
bublanina | •
|
(4.12.2009 13:08:46) ETA HARMONY - mám jí doma zatím asi 2 a půl měsíce a jsem spokojená. Chleba peču tak 2x za týden z hotové směsi. Vyhovuje mi, že nemusím pro chleba, když se mi to zrovna nehodí. Obsluha pekárny je jednoduchá, jen zabere dost místa na lince.
|
|
Gora |
|
(4.12.2009 13:11:47) My máme Etu HARMONY, používáme ji už asi skoro dva roky, a jsme naprosto spokojeni. Pečeme dvakrát týdně.
|
Kliková hřídel 4/08+2/09+2/13 |
|
(4.12.2009 13:17:51) Koukni na domacipekarny.dama.cz, tam najdeš úplně všecko, recenze, návody, postupy, recepty, názory na kdeco ohledně pečení. Příjemné počtení!
|
|
|
Hanka + 2 kluci |
|
(4.12.2009 13:17:20) My máme doma už rok pekárnu ETA Delicca. Pečeme si svůj chleba, zkoušíme/kombinujeme různé mouky, semínka, voda/podmáslí, atd. Taky v ní děláme různé kynuté těsto na rohlíky, pletýnky, koláče, buchty, pizzu. Dokonce na program marmeláda děláme výborné domácí škvarky Jsme s ní moc spokojeni a využíváme ji celkem často. Je z pekáren Eta nejvíc "elegantní" a nezabere na lince moc místa. Odkaz: http://eta.cz/domaci-pekarna-delicca
|
|
zerat |
|
(4.12.2009 13:17:32) Eta Siesta, mám ji už šestý rok a jede pořád bezchybně a bezporuchově, a to je v zápřahu skoro pořád. Dělám v ní těsta, jak kynutá, tak na vánoční cukroví... Peču v ní chleba, občas vánočku... Jsme 4 a stačí nám, jen občas si říkám, že by se mi hodila kdyby byla dvojitá -myšleno dvě nádoby a v každé by se dělalo současně něco jiného - teď v ní třeba dělám kynuté těsto na kakaový a jablečný závin a potřebovala bych zároveň i péct chleba A co by se mi opravdu ještě hodilo by bylo, kdyby po dopečení chleba začala ochlazovat, aby nebylo nutné chleba hned vyklapnout a nemusela jsem se kvůli němu třeba vracet z procházky... Stejnou pekárnu má naší zásluhou už i tchýňka, i moje maminka a rozhodně si nestěžují Jo a co je její předností- dostupnost náhradních dílů. Před pár týdny jsem "zapomněla" v chlebu zapečnenou hnětací metličku a zařízla jsem ji do kráječe chleba. Kráječ vydržel, ale metlička byla od tý chvíle jen ke vzteku, protože se hodně chytala do těsta... takže jsem volala na místní prodejnu Etu a za 40 Kč jsem koupila novou. Ještě klad pekárny je, že má tuším na 14 hodin možnost odkladu pečení, což je super třeba na peční přes noc.
|
zerat |
|
(4.12.2009 13:18:59) jo a ještě v Siestě dělám na program "dort" domácí marcipán resp. falešnou potahovací hmotu. Je na ní program který při zpracovávání nepřihřívá- když přihřívá, tak v ní marcipán a některá další těsta dělat nejdou.
|
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(4.12.2009 13:20:07) mám tuhle a jsem spokojená http://domacipekarny.dama.cz/pekarny.php?a=ukaz&pekarna=79
tady je komplet seznam i s názory pekařek http://domacipekarny.dama.cz/pekarny.php
|
Daniela+dvě slečny(6/02,5/08) |
|
(4.12.2009 13:32:20) My mame tuhle a jsme maximalne spokojeni... http://domacipekarny.dama.cz/pekarny.php?a=ukaz&pekarna=126
Mamka ma tu "mensi" verzi a taky si jen libuje...
|
|
|
Balbína |
|
(4.12.2009 13:40:55) moc děkuju. Něco vyberem a už se moc těším na pečení. Totiž ten kupovaný nám moc nejede...
|
|
Horama |
|
(4.12.2009 14:37:16) My máme Moulinex OW2000.30 a jsme spokojení. Patří k těm menším pekárnám, což nám vyhovuje, protože jsme zatím dva dospělí a jeden kojenec. (A radši si upeču malý čerstvý chleba, než abych žvýkala dva dny starý.) Maximum téhle pekárny je 1kg a má program i na kynuté těsto, což ráda a hojně využívám.
|
|
Jana + 3 rošťáci |
|
(4.12.2009 15:39:18) Mi už Ježíšek naježil pekárnu - Concept - a jsem velmi spokojená a nejen já. Má dva hnětací háky a chlebíček je fakt super. Peču i sladké, už jsem ji nechala udělat i kynuté těsto a to bylo fakt jako obláček!!!! Sice ji mám k vánocům, ale používám hned, mám ji doma cca 2 týdny, možná 3 teď nenajdu účtenku, ale je to bezva věcička
|
|
Čekatel na smazání |
|
(4.12.2009 16:26:03) To je těžký, každý jen chválí a to se mi nezdá. Jste mi moc nepomohli. Nad tímhle dárkem jsem přemýšlel taky:)
|
jandyk+Jiřík04/06+Káťa 11/08 |
|
(4.12.2009 18:07:44) Michale Pekárnu máme do loňských vánoc, ale pekla jsem v ní jen na začátku. Chleba je výborný jen teplý. Pak je už hnusný. Peču jen občas, protože směsi jsou docela drahé a suroviny se mi nechce vážit.
|
Balbína |
|
(4.12.2009 18:27:33) pekárnu eta mají i tchánovci, jsou spokojení. Chtěla jsem ale slyšet i jiné názory a proto jsem založila diskuzi. Takže asi půjdu do té ety. Ale co si pamatuju, chvíli trvalo, než chleba "vychytali". Mouku, poměry... Chleba mi u nich strašně chutná, tak už se na dárek moc těším.
|
|
zerat |
|
(4.12.2009 19:40:16) Teplý chleba vůbec nejíme, protože když nakrojí teplý, tak se může zdrcnout, ne? to bych věřila, že je pak hnusný... Navíc to chce opravdu vychytat chleba, který vám chutná. Já mám asi štěstí, ale fakt chleby, které jsem zatím kdy pekla nám chutnaly hodně, ale stejně největšího favorita máme stabilně chleba od pana Františka - mám ho ještě tady z Rodiny před šesti lety - ten jsem pekla roky než jsem začala zkoušet další z Dámy Taky to chce najít, jestli máte raději víc propečený nebo míň propečený... Vím, že třeba známá pekárny všeobecně po jejich zkušenosti haněla a pak když u nás ochutnala chleba tak žasla, jak dobrý může být... Měla jednometličkovou pekárnu "no name" a prostě její chleba se našemu prý vůbec nemohl rovnoat, tak asi opravdu to chce brát jen osvědčené značky, nebo je to pak hodně o štěstí
|
Horama |
|
(4.12.2009 21:56:57) A mohla bys sem dát ten recept na chleba pana Františka?
|
|
|
|
Jana + 3 rošťáci |
|
(4.12.2009 18:24:22) Zatím teda můžu jen doporučit!!! Peču jen z normálních surovin, protože ty směsi jsou jednak drahé a jednak mi nechutnají, teda měla jsem jednu, ale blé..... Dám si jaký chlebík chchi, to je, že si vyberu mouky, dodám nějaká dobroučká semínka - ty jsou zdravé!!! Jí mi to i děti, které dříve snad jen rohlíkovaly!!!! Mám tři děti a na tom chlebu je to vidět Peču pro pět osob, nejméně 2x týdně chleba a 1-2x týdně sladké, nebo jen těsto na sladké a pak upeču v troubě tvar, jaký chci. Mám pekárnu jen chvilku, ale jsem s ní velice spokojená.....
|
|
|
zerat |
|
(4.12.2009 19:33:51) Směsi nepoužíváme! Nejdřív jsem si říkala proč bych kupovala, pak jsem jednou chtěla ušetřit čas a koupila v Dm a hnus pánové TAkže zase klasika - peču už lety odzkoušené a z "damacézet"
My jsme pekárnu kupovali kvůli roční dcerce, protože měla alergii na vajíčka a reagovala nám na všechno kupované pečivo - chleba pak jedla ke všemu
Domácí chleba je výborný když se to umí , ale když se to neumí... tak je hnusný tomu věřím Jinak je fakt, že chleba domácí se rychleji kazí, takže nejlíp do 2. dnů sníst, ale tak dlouho u nás ani nevydrží
|
Horama |
|
(4.12.2009 21:58:52) Jakýkoli chleba (včetně kupovaného), který u nás zůstal dva dny, končí v koši. Nikomu už nechutná.
|
|
|
|