sojka+07+09 |
|
(15.6.2010 19:19:05) holky koupila jsem tu pekárnu z Lídlu, stála jen osm stovek.
Zkuste se podělit o své nejoblíbenější recepty. Vím, že se dá všechno najít na netu, ale ráda bych vaše nejchutnější mňam mlask recepty na domácí chleba do pekárny. Moc mě zajímá třeba s podmáslím nebo s pivem.
Právě se nám peče náš první.
|
Inka | •
|
(15.6.2010 19:26:00) Znáš http://domacipekarny.dama.cz/ a tohle http://diskuse.dama.cz/diskuse.php?d=937 ? To není něco jen tak na netu, to jsou opravdu ozkoušený recepty a na diskusi Ti holky poradí se vším prakticky v přímém přenosu.
|
|
*Niki* |
|
(15.6.2010 19:39:34) Taky jsem si ji dnes koupila, ale péct se dnes nechystám Inspiraci budu hledat na Dámě.
|
Inka | •
|
(15.6.2010 19:48:59) To vydržíš?
|
*Niki* |
|
(15.6.2010 21:49:12) Vydržím, nebyl zatím čas Jinak koupila jsem si pro začátek všechny směsi, co v Lidlu měli, s tím, že když to zkazím, za ty prachy se nic neděje Až se s tím zžiju, začnu experimentovat...
|
sojka+07+09 |
|
(15.6.2010 21:53:20) já taky koupila ty směsky. Ta ciabata je dobrá, normální klasickej chleba. Doporučuju dát na maximální propečení. Potom taky odvážila jsem si půl kila mouky, ale musela jsem do pekárny trochu přidat. Při hnětení musí být prý těsto nelepivý hodně tuhý. jAKMILE se dost lepí, není to ono a musí se přidat mouka. Doporučuju tam píct jen půlku té směsi, ne větší chleba- protože by to mohlo asi vykynout a překynout.
|
membri |
|
(15.6.2010 21:54:50) sojko recept na ciabatu mam taky
|
sojka+07+09 |
|
(15.6.2010 21:56:52) co se řehníš sem s receptem, nebo to v tobě vyvolalo nějaký úsměvný vzpomínky ? Tak ty chci slyšet taky.
|
|
|
|
Inka | •
|
(15.6.2010 22:01:20) Tak to jo, já když měla novou pekárnu, 14 dní jsem skoro nespala, pořád jsem pekla, tolik jsem toho chtěla vyzkoušet.
|
*Niki* |
|
(15.6.2010 22:05:22) Hm, já si předevčírem v Lidlu koupila i fritézu, konečně můžu mít každý den hranolky Už jsem si je dělala 3x, tak to nechci přehánět... navíc děti usnuli až teď a už se mi nechce nic dělat. První pekařský chlebový pokus udělám až zítra, zatím jsem tedy návod nepochopila, ale to bude možná tou pokročilou hodinou a Cinzanem.
|
membri |
|
(15.6.2010 22:07:44) sojko ten recept ti sem hodim, a vzpominky to vyvolalo taky
|
membri |
|
(15.6.2010 22:11:04) 100ml vody, 300g hladké mouky,2 lžičky soli, 1/2 kostky čerstvého droždí, 1/2 lžičky medu na ochucení: kmín, sekané olivy nebo sekaná sušená rajčata a tymián, muze byt ale i sunka atd. co proste napadne :D
|
|
|
sojka+07+09 |
|
(15.6.2010 22:09:37) Mono tak to jsi mě pobavila- hlavně že sis udělala hranolky- jsi můj člověk a činzáno k tomu, tak to beru.
|
|
|
|
|
|
|
Inka | •
|
(15.6.2010 19:46:31) Na poprvé tenhle: http://domacipekarny.dama.cz/recept.php?r=2494
|
|
Violka1985 |
|
(15.6.2010 19:55:43) Jééé já jí mám ode včera takyA prý za tu cenu je výborná!
Ještě večer jsem pekla ze směsi, co přímo prodávají v Lidlu, dneska jsem zkoušela nějaký sladký závin, co jsem našla na "Dámě". Zatím se chladí, tak nevím, jaký bude.
|
|
vlad. |
|
(15.6.2010 20:09:43) Sojko, jsem jen občasná pekařka , třeba když o víkendu chceme mít čerstvý chleba. Takže peču jen ze směsí, nejčastěji Labeta nebo z DM. V nějakých pečících diskuzích jsem našla, že část tekutiny se dá nahradit třeba podmáslím. Tak ať vám chlebík chutná
|
|
sojka+07+09 |
|
(15.6.2010 20:50:51) http://redir.netcentrum.cz/?noaudit&url=http%3A%2F%2Fdomacipekarny%2Edama%2Ecz%2Fzajimavosti%5Fhistorie%5Fpeceni%2Ephp%3Fd%3D533
|
sojka+07+09 |
|
(15.6.2010 20:51:50) http://domacipekarny.dama.cz/zajimavosti_historie_peceni.php?d=533
oprava tady je o naší pekárničce
|
|
|
xypetulka |
|
(15.6.2010 21:00:28) Peču podle stránek dama.cz....jsou tam luxusní recepty a kde je pět hvězdiček,tak dělám chleba,buchty,knedlíky houskové i kynuté s ovocem,loupáky,housky i rohlíky.....jsou vážně skvělý
|
|
Mery72 |
|
(15.6.2010 21:14:13) Jednoznačně hlasuju s celou rodinou pro kvasový chleba
|
Inka | •
|
(15.6.2010 21:35:07) To je jasný, ale to nebude dělat, když má pekárnu první den.
|
Mery72 |
|
(15.6.2010 21:49:48) Ale aspoň za pokus by to stálo, ne?
|
|
|
sojka+07+09 |
|
(15.6.2010 21:56:20) mery ale hoď sem recepis na ten tvůj plíz
|
Mery72 |
|
(15.6.2010 22:27:19) 400g žitného kvasu, asi 500ml vody (sledovat hustotu těsta při míchání), 400g žitné chlebové mouky, 400g pšeničné chlebové nebo celozrnné mouky (poměr podle chuti), 2 lžičky soli, 2 lžičky kmínu. Dá se přidat i koriandr, semínka, otruby, drcené klíčky... Pak to pekárna umíchá - pozor, těsto musí být opravdu hodně husté, jinak nebude chleba dobrý - vyndají se háky a nechá se to několik hodin kynout. Někdy se podaří za 5h chleba, někdy je to i 12h - podle teploty, tlaku. Obvykle zadělávám večer kolem 22, hotovo bývá ráno kolem 7.
Ještě návod na kvas: 100-150g celozrnné žitné mouky smíchat s vodou, aby vzniklo husté těstíčko a nechat v teple (ideálně prý 28-30stupňů). Každý den přidat mouku a vodu. Za 3-4 dny by měl být kvas hotový - pozná se to podle toho, že hmota "bublá", spadne a když se nakrmí, zase vyběhne, ale to až ten 3. den. Uchovává se v lednici, oživuje se trojím nakrmením a "spadnutím". Zbytek zase do lednice
Vypadá to dost složitě, ale výsledek je super dobrota
Kdo by si chtěl nastudovat vyčerpávající informace, jsou na: http://www.kvaskovychleb.cz
|
Inka | •
|
(15.6.2010 22:37:33) Vejde se tohle do pekošky z Lidlu? Není to recept na nějakou větší?
|
Mery72 |
|
(15.6.2010 22:40:15) Ono to zas tak moc nekyne jako s kvasnicema, ale je pravda, že recept je do dvouhákové pekárny. Dá se to poměrově upravit pro menší. Třeba napůl
|
Inka | •
|
(15.6.2010 22:44:33) Vypadá to dobře, zkusím. Kvásek mám teď krásnej, jak bylo o víkendu to vedro, tak bujel jako ďas.
|
|
|
|
|
|
|
membri |
|
(15.6.2010 21:25:18) ja delam nejlehci recept na chleba : 300ml vlazne vody, 1/2 kg hladke mouky, 2 lzicky soli, 2 lzicky cukru, 1 lzicku suseneho drozdi nebo pul kostky cersvtveho, hrstku kminu, a kdyz mam chut na semnika, tak tam nasypu cokoliv podle libosti...
uz jiny chleba nepecu, doma jiny nechteji
|
sojka+07+09 |
|
(15.6.2010 21:27:45) membri a jak do toho přidáváš to droždí- to si děláš kvásek zvlášť ? Nebo to droždí rozpustíš ve vlažné vodě a necháváš vykynout spolu s těstem ? Jinak díky za recept.
|
Inka | •
|
(15.6.2010 21:34:28) Přečti si na Dámě, jak na první chléb! Doždí se jenom položí na mouku, ať dáváš sušený nebo čerstvý.
|
|
membri |
|
(15.6.2010 21:37:54) sojko neee.. dam to vsechno do pekarny a ona to vymicha i tam to vykyne.. prve si dam vlaznou vodu, na to mouku, a pak do kazdeho rohu jednu vec.. do jednoho sul, druheho cukr, pak kmin, a drozdi.. a pustim pekarnu..
|
sojka+07+09 |
|
(15.6.2010 21:45:22) dík membri, ten první chleba už je skoro sežranej, tak se zejtra vrhnu na ten tvůj. Supeeeer.
|
|
|
|
|
|