a co jako |
|
(11.7.2010 9:00:13) Už nevím,co dělám špatně... První den po upečení je chleba vynikající,druhý den se začne drobit a třetí den už nejde ani rozkrojit...Přítel už to jíst nechce,jezdí jako řidič a prý má půlku vždycky pod sebou... Holky,nevíte některá,cp dělám špatně???Recepty si hledám na netu na Dámě,tak jsem myslela,že jsou vyzkoušené... A neraďte mi prosím,ať celý chleba sníme v ten první den po upečeníVšem díky za rady
|
Zuzčča |
|
(11.7.2010 9:05:27) Já si hodne míchám chleba sama a pokaždé dávám jogurt nebo podmáslí a chleba se nedrobí.Ted teda hodne kupuji smesi v Lidlu a ty nám moc chutnají,jen do nich přidávám olivový olej a do ciabati rozpuštené máslo
|
Zuzčča |
|
(11.7.2010 9:06:03) Já po upečení balím do utěrky a po vychladnutí do sáčku
|
|
|
Krakatice |
|
(11.7.2010 9:06:24) Tak zkus chleba z "pytlíku", prodávají se výborné. Můžeš do nich přidat česnek, olivy, ořechy apod.
Tchyně dává upečený chleba do ošatky a zabalený v utěrce, žádný igelitový sáček.
|
a+b+c+d |
|
(11.7.2010 9:18:54) Já po vychladnutí dávám do sáčku a vydrží. A také dělám recepty s podmáslím a chleba je krásně vláčný.
|
a co jako |
|
(11.7.2010 9:29:40) Po upečení taky balím do utěrky,pak do ig.pytlíku,ale stejně je jako veka...prostě neukrojím normální krajíc,nejde to...Někde jsem četla,že každý chleba se peče z hladké mouky,tak to tak dělám.Nemůže to být tím?????
|
a co jako |
|
(11.7.2010 9:30:28) Jinak jsem pekla česnekový,cibulový,podmáslový,jogurtový,klasický bílý a adělá mi to u všech.....
|
|
a co jako |
|
(11.7.2010 9:36:48) A nebo se vykašlat na pekárnu a chleba si koupit... Jenže ten zase není tak dobrý....
|
a co jako |
|
(11.7.2010 9:38:27) ECG,obyčejná,ale v tom to myslím není...prostě dělám někde chybu a nevím kde...
|
kdyzsluncenesviti |
|
(11.7.2010 9:40:57) Jedině zkontrolovat postup. Já dělám podle receptů z mmb a nejraději máme pizza chleba.
|
a co jako |
|
(11.7.2010 9:44:50) mmb....????To je co prosím??
|
kdyzsluncenesviti |
|
(11.7.2010 9:45:49) http://www.mimi bazar.cz/recepty.php?id=30
umaž mezeru
|
a co jako |
|
(11.7.2010 9:47:14) Tak děkuju moc,jdu na to,třeba bude konečně po problému!DÍKY
|
Lída. |
|
(11.7.2010 10:56:27) Možná bys mohla přidat trochu víc oleje nebo změnit poměr žitné a pšeničné mouky (žitné dát trochu víc, ale nemělo by jí být víc jak půlka) nebo zkusit recept, kde je vařená brambora. Ale je fakt, že my máme chleba maximálně na dva dny, proto peču menší. V kupovaném chlebu jsou nejspíš nějaké příměsi, aby byl vláčný i po týdnu...
|
|
|
|
Jana + 3 rošťáci |
|
(11.7.2010 11:32:14) www. mimi bazar . cz - vymaž si mezery!!! pak si najdi recepty - pekárna, nebo domácí pečivo
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
Králíček4 |
|
(11.7.2010 11:45:49) Já si dělám třeba obyč. kmínový a super nebo si objednávám hotové směsi a peči z těch a taky se dá jíst kolik dní.
|
a co jako |
|
(11.7.2010 12:09:09) Lído-jo, s bramborou jsem dělala taky,ten jediný byl dobrý i delší dobu,dokonce se dal i namazat.Ty ostatní se drolily... Teď mám v pekárně chleba z mmb,nějaký obyč.kmínový,prý oblíbený,tak snad to dobře dopadne.JINAK VŠEM DÍKY ZA RADY
|
|
|
Ivuljenka |
|
(11.7.2010 13:50:34) Co dělám teda špatně já,když ten chleba je jedlý jen jeden den? Druhý den je to už hnusné
|
Mysterious |
|
(11.7.2010 14:25:26) Přidávej do těsta vařenou bramboru (vydrží ve slupce vařená v ledničče několik dní), pak bude chleba hezky vláčný. Já peču v římském hrnci, chleba pěkně vyběhne a po vychladnutí se nedrolí vůbec. Těsto mi zadělává pekárna.
|
Anicol |
|
(15.7.2010 22:14:36) Já si těsto zadělávám sama (1:2 pšeničnožitná hladká mouka, kvasnicový kvásek, voda, sůl, semínka dle chuti, kmín a občas fenykl, taky je dobrý tymián). Když se chleba v průběhu pečení a úplně na konci potírá octovou vodou má krásnou kůrku, v utěrce mi vydrží několik dní, v tomto vedru jenom 3, pak už je to skoro na pilku :-D
|
Anicol |
|
(15.7.2010 22:15:45) A ještě mě napadlo, když necháš těsto vykynout víckrát, je nadýchanější.
|
|
|
|
|
|