Hilly. |
|
(18.8.2010 10:17:01) Tak nedávno mi jedna příbuzná povídala dost šokující informaci. Spousta hospod nakupuje levné maso z Argentiny za pár symbolických korun, které je něčím napuštěné, aby nesmrdělo a je určené především pro zvířata. Toto maso nám prý u nás normálně servírují v restauracích. Hygiena prý o tom ví, ale není schopná si s tím poradit.Ten pán, co to příbuzné prozradil se v této oblasti nějak pohybuje, neměla důvod mu nevěřit. Mohli bysme to brát přesto jako jen nějaký drb, ale ptali jsme se v místní restauraci jednoho číšníka, kam chodí většina města na obědy, odkud že nakupují maso, a on nám bezelstně sdělil, že prý většinou z Argentiny. I kdyby nebylo to maso nebylo prošlé, proč ho sakra teda nakupují zrovna v Argentině a ne u nás? Počítám, že byl spíš hloupý, že nám to řekl, mohl si něco vymyslet. Takže celá naše rodina si teď vaří jídlo doma a do restaurace jde jenom vyjímečně.nevíme, kolik takových hospod u nás vlastně existuje.
Někdo by mohl namítnout, že si můžeme restaurace na obědy vybírat, ale někde to opavdu možné není(malé město, málo času na oběd)..no a taky s tím člověk nepočítá, že by u nás bylo něco takového možné...A jak zjistit, že zrovna restaurace, kam chodíme na obědy nenakupuje ono "jeté" maso?
|
Pawlla |
|
(18.8.2010 10:19:25) Tak díky,dneska jsme chtěli jít s manželem do restaurace na večeři,už nemám chuť.
|
|
Dee Dee+2 kluci |
|
(18.8.2010 10:21:01) Já nevím,ale přijde mi to jako klasický "urbární mýtus"....
Ale pravda je,že třeba zvěřina je v restauracích problém-dost často se kupuje pod rukou,případně se sbírá z asfaltu...
|
Karavela |
|
(18.8.2010 10:28:34) Hm, maso z Argentiny nakupujeme v Makru taky, ale dávno před dobou spotřeby.
Všemu, co píše zakladatelka, věřím, vždyť stačí na chvilku se postavit do chladírny v Makru a sledovat, jak jde na odbyt maso na hranici spotřeby ze zlevněnýho gitteboxu. Když vidím, čím vším se tam plněj nákupní vozíky některých kuchařů - nejlevnější aro produkty, křehčený kuřecí řízky, základy na hnědou univerzální omáčku - tak do českých restaurací chodíme minimálně
|
Dee Dee+2 kluci |
|
(18.8.2010 10:44:48) To je pravda. Všude všechno posypaný Podravkou....Vývary chutnaj stejně-jak by ne,když jsou z krychle...Miluju těstoviny,ale v životě bych si je v ČR nedala,ani v pizerii...vysvětlovat,že al dente neznamená nedovařený,že eidam,nebo hermelín nenahradí parmezán...že kečup nenahradí sluncem sušený rajčata....
|
|
zuzini |
|
(18.8.2010 13:06:52) De de, všude?
Ono je třeba si restaurace vybírat a nevlézt do prvního podniku. Těstoviny si můžeš dát v italské restauraci
|
|
|
hbf |
|
(18.8.2010 10:49:24) Pokud hospoda nakupuje na dnešní večer, tak nepotřebuje trvanlivost do konce roku.
|
Karavela |
|
(18.8.2010 11:10:23) hbf, pochybuju, že hospoda za jediný večer provaří plnej vozík zapáchajícího masa, který před zlevněním leželo v chladírně tři měsíce
Jak říkám, stačí koukat při nákupu kolem sebe, někdy člověk vidí věci, který by radši snad ani vidět neměl
|
|
|
|
Hilly. |
|
(18.8.2010 11:00:54) Dee dee, já sama nevím, co si o tom mám myslet. Když někdo kupuje maso z Argentinských býků, tak to pochopím, steaky z nich jsou opravdu mńamózní. Ale proč tam kupovat probůh kuřata? ídlo v té restauraci, kam chodíme(teda chodili jsme) bylo opravdu podezřele levné..To ale nebyl důvod proč jsme tam chodili, v místních končinách není totiž z čeho moc vybírat.Restaurace byla moc hezká, na místní poměry až luxusní, bylo všude čisto, výběr jídel veliký.
|
|
|