Šmatla |
|
(20.8.2010 20:10:19) Prosím, podělte se o osvědčené recepty na jídla, která se dají uvařit celá v jednom hrnci. Taková ta prázdninová/kotlíková klasika. Evergreeny jako buřtguláš nebo třeba jednohrncové rizoto mám vyzkoušené několikanásobně a dochází mi inspirace.
Jestli nějaké recepty máte, podělte se, prosím.
Díky moc.
|
Motýlice |
|
(20.8.2010 20:13:32) Ted mne napadl Irský hrnec.
|
|
10.3zlatoVLKáska12 |
|
(20.8.2010 20:16:07) Kuře po cikánsku..tak tomu u nás říkáme.Kuře okořeněné dle chuti, lečo, klobása a brambory.pečeme o podléváme do změknutí brambor a upečení kuřete..cca hodinku
|
|
Marťa11 |
|
(20.8.2010 20:17:16) já ráda dělám kuře na zelí... nasypeš zelí, na to dáš 1/4 kuřete, ochutím, co doma najdu (přidává třeba cibuli a slaninu) a strčí do trouby... přílohu jak kdy a jak co, jde k tomu ledacos
|
Marťa11 |
|
(20.8.2010 20:18:18) jako čtvrtky kuřete jsem myslela
|
|
10.3zlatoVLKáska12 |
|
(20.8.2010 20:19:19) o tom zelí jsem taky slyšela a chystám se na to.
|
|
Šmatla |
|
(20.8.2010 20:43:00) ... já nemám na chalupě troubu, jenom remosku - jde to i v remosce? Zkoušel jste to někdo?
A jinak - díky moc za příspěvky, všechno si to pěkně založím, abych si pak na chalupě nezoufala
|
Marťa11 |
|
(20.8.2010 20:47:06) remosku nemám, ale proč by ne? a nejjednoduší k tomu je, to dělám také k tomu koupit hotové noky, jen je k tomu přisypeš pár minut před koncem
|
|
|
pega |
|
(21.8.2010 5:11:28) A jake zeli - kysane, sterilovane, cerstve???
|
|
|
irlev |
|
(20.8.2010 20:17:38) Šmatlo, já hodně často dělám v jednom hrnci dušený maso s čímkoliv. Cibulka, maso a hromady zeleniny (kapusta, mrkev, petržel, celer, porek, jarní cibulka, kedlubna, paprika, rajčata - prostě, co doma najdu :), zaleju vodou a dusím, až se skoro všechna voda vyvaří a maso je měkký. Jíme s chlebem nebo občas se vybičuju a uvařím i brambory :) Dětem šmakuje, Majákovi taky.
Nevím teda, jestli je to oficiální one-pot cooking nebo jsem jenom líná :)
|
Maryl |
|
(20.8.2010 20:32:40) MajoZrzko,,ať tak nebo tak,hlavně,že vám šmakuje.
|
|
Šmatla |
|
(20.8.2010 20:41:22) Majo, jo, dík, to určitě zkusím. A je jedno jestli je to oficiální "one-pot" nebo ne, hlavní je, že to můžu na těch dvou plotýnkách na chalupě uvěřit v prádelním hrnci pro 6 lidí
|
|
|
La Pepa |
|
(20.8.2010 20:37:00) dělám často polévky, když se udělají dost husté, poslouží jako jídlo z jednoho hrnce - například klasika jako boršč, kulajda, zelňačka, kuřecí kaldon apod. A pak dělám často fazole (z plechovky nebo uvařené předem) se zeleninou, potlakem, případně mletým masem nebo uzeninou.
|
La Pepa |
|
(20.8.2010 20:38:20) omluvte sloh, přečetla jsem si to po sobě pozdě a zhrozila se, budiž mi omluvou, že tyto prázdniny jedem už 3. kolečko chorob :-(
|
|
|
štěpánkaa |
|
(20.8.2010 20:49:12) šmatlo: když píšeš o té remosce, tak u ná děláme tuto mňamku: A) na dno okořeněná kuřecí prsa (nebo plátky vepřového) a na to vrstvit - cibule, plátky syrových brambor, cibule, brambory, až navrch. Jednotlivé vrsty silit, kořenit, jak má kdo rád. Zalít šlehačkou a péct, dokud brambory nezměknou a vrchní vrstva nemá kůrčičku. (nám to trvá bohužel 2-3 hodiny, jídlo pro 4 lidi.)
Varianta B: do remosky na dno roštěnky (osolit, opepřit), na to haldu cibule a párek, zalít kečupem. Peče se to tak dlouho, ale když jsou roštěnky z mladého býčka - ňam ňam...
|
štěpánkaa |
|
(20.8.2010 20:59:08) šmatlo, teď jsem dočetla, že to potřebuješ pro 6 lidí, tak k variantě A) udělat hrnec uvařených brambor, k variantě B)kotel rýže (nebo pecen chleba)
|
Šmatla |
|
(20.8.2010 21:39:22) Díky moc,
to zní výborně.
Jen ještě pod-dotaz: šlehačkou myslíš smetanu na vaření nebo smetanu na šlehání?
|
štěpánkaa |
|
(20.8.2010 21:46:27) dávám smetanu ke šlehání (200-250ml) páč je univerzální, ale určitě by to šlo i s tou smetanou na vaření.
|
Šmatla |
|
(20.8.2010 21:48:01) Díky
|
|
|
|
|
|
tinas |
|
(20.8.2010 22:06:53) Ahoj Šmatlo,právě jsem jedno takové papáníčko dodělala.
do pekáčku,remosky nebo kastrolu dáš hodně osmahnuté cibulky a přidáš balíček zeleniny na svíčkovou. Mají to normálně v chlaďáku v sámošce. Na to položíš osolené,opepřené,hořčicí namazané plátky masa. Nejlépe krkovičku,ale může to být i roštěná a já teď použila pštrosa,protože jsem ho omylem vyndala z mrazáku. Celé přiklopíš a pečeš. Občas podlít vodou. Když je to hotové masíčko vyndáš bokem a tu upečenou směs zeleninky rozmixuješ. Když ti to přijde moc silné můžeš přidat smetanu na zjemnění. Je to ňamka.
|
štěpánkaa |
|
(20.8.2010 22:09:35) tinas a nejmenuje se to svíčková?
|
tinas |
|
(20.8.2010 22:11:11) Nejmenuje,protože svíčkovou dělám jinak tohle je takové spíš na způsob roštěné. Já to masko potřu hořčií,opepřím osolím a dám na tu cibulku a zeleninu. Do svíčkové třeba já cibulku nedávám vůbec. Ani tu hořčici a pepř.
|
štěpánkaa |
|
(20.8.2010 22:18:21) ale napsané to "chutná" dobře. Určitě zkusím....
|
tinas |
|
(20.8.2010 22:23:19) I ve skutečnosti to chutná dobře. Zrovna tu přemýšlím jestli budu hydra a nepůjdu teď dělat knedlík a nebo jestli budu za kladnou hrdinku a půjdu udělat knedlík,aby kluci měli hotové jídlo až dorazí z ryb. Jenom nevím jestli jim mám takhle podstrájet jestli jim nebude stačit ta knedlíčková polévka co je na sporáku.
|
štěpánkaa |
|
(20.8.2010 22:28:23) buĎ hydra a zítras jim k tomu uvař těstoviny
|
tinas |
|
(20.8.2010 22:36:56)
Dobře dneska budu za hydru,ale ty těstoviny mi zítra asi neprojdou. Za prvé na těstoviny manžel moc není a za druhé synek bude chtít knedlík. A on se k tomu fakt asi víc hodí,jak ty těstoviny.
|
štěpánkaa |
|
(20.8.2010 22:40:13)
|
tinas |
|
(20.8.2010 22:42:59) Právě dorazila zpráva z bojiště. Manžel má dva úhoře a kapra. Doufám,že to nepřinesou domů a nepustí mi to do vany. To by mě asi kleplo.
|
štěpánkaa |
|
(20.8.2010 22:47:20) tak snad ty ryby klepnou (aby tebe nekleplo) a uloží do ledničky.....
|
tinas |
|
(20.8.2010 22:50:48) Obávám se,že takového výkonu už v noci nebudou schopní. Ten úhoř se snad musí nějak stáhnout či co a to asi manžel nebude chtít dělat v noci. Pořád tajně doufám,že to nedonesou i když ty smsky co chodí mi říkají,že určitě ano Oni naštěstí obvykle nic nechytí,takže tohle bude taková jednorázovka pokud to dotáhnou domů. Br. Já sladkovodní ryby nejím a manžel asi jenom toho úhoře na másle,takže oni jsou takový rybáři pouštěči. Manžel si tam jde jenom vyčistit hlavu.
|
štěpánkaa |
|
(20.8.2010 23:20:41) tinas, tak pevné nervy, ať to přežiješ. já jdu
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|