maximin |
|
(1.9.2010 14:29:48) Pekny prvni skolni den vsem,
Mate nekdo recept na pomerancovy sirup?? Googlim tady uz pul hodiny a temer porad to na me plive
http://www.toprecepty.cz/recept/7925-pomerancovy-sirup/
Coz ovsem neobsahuje ani kapku pomerancu a me to akorat tak zacina vztekat!!!!!
Napadaji me dve moznosti:
Prvni - hokus-pokus: udelat cukerny roztok a vyvarit v nem pomerance
A druhy: 2,5 kg ovoce 1,5 l vody 2,5 kg cukru 1/2 KL kys. citronové 1 - 1 1/2g Petolu
Příprava: Rozmačkané ovoce zalijeme vodou, přidáme 1/2 KL kys. citronové a necháme 24 hodin stát. pak necháme překapat, přidáme cukr a 1 - 1 1/2g Petolu, necháme 12 hodin odpočinout, pak opět překapeme a plníme do lahví.
Ale tady se mi nelibi ten Petol. A nejsem si moc jista uskladnenim....
A posledni vec, daly by jste do toho vylouhovat kuru z pomerancu a pak ji nasusily na vanoce a nebo ji nasusily rovnou??? A nemate nekdo rovnou nejaky ozkouseny recept?????
|
Ivuljenka |
|
(1.9.2010 14:48:28) a to chceš kupovat pomeranče s kůrou která není ošetřena chemicky? Tak to se ti ten sirup sakra prodraží.
Ale jinak neporadím. Mamka nám pomerančový sirup dělala jako dětem a svařila pomerančové kůry s mrkví a cukrem. To bylo všechno
|
maximin |
|
(1.9.2010 14:52:30) Ivuljenko, mam jich tady asi deset, nebo dvanact. Ano jsou chemicky neosetrene. Vozi mi je "zelinar". A nikdo mi to tu neji. Tak co s tim, zejo..... Babovky uz mame plny zuby a jam se mi nechce. Sirup by se hodil.
Mmch, maminka vam svarovala kuru z chemicky neosetrenych pomerancu??
|
Ivuljenka |
|
(1.9.2010 14:58:35) no právě,že z chemicky ošetřených,taky toho brzo nechala,ale před 20 lety na to nikdo moc nehleděl Nevím jaký jsi ročník,ale pomerančová kůra se sbírala u nás ještě na základce a vařili nám z toho čaj ... Tak proto asi máme všichni alergie a naše děti atopycké ekzémy
Ale jinak jak říkám, svařit s mrkví - mrkev je sladká a oranžová dá tomu barva,ty pomeranče až tak ne. Normálně cukr krystal,kůry a mrkev na kolečka, zalít vodou a dusi a dusit a dusit. Zakonzervuješt to kyselinou citronovou. A uchovávat v lednici. můžeš do toho dát vařit i celou skořici
|
maximin |
|
(1.9.2010 15:04:31) Ivul, rocnik sem mladej Se nezdam ale prave se mi libi, jak se nic takoveho neresilo a zavarovalo se. Dneska je prvni dotaz na chemicke osetreni
Si me nepotesila. Mrkev nemam, o tu je bitka, pomerance nechtej, tsssss
|
|
|
|
|
Brusinka* |
|
(1.9.2010 15:12:35) Nám mamka vařila tuhle šťávu: 4 pomeranče 0.5 kg mrkve Všechno rozkrájet na kousky, uvařit doměkka v troše vody, rozmixovat (nejlíp ponorným mixerem), přidat 9l převařené vody a 1 kg cukru.Svařit a přidat 3 lžičky kyseliny citronové. Smíchat, vychladit. Pamatuju si, že naši to dělali do 10 litrového demižonu a na dně zůstaly takové ty "drobky" . Takže případně ještě přecedit.
Ale není to jako šťava, ale už je to "naředěný"....něco jako džus.
|
Ivuljenka |
|
(1.9.2010 15:45:17) Tak to je ono, taky jsme to měli v 10l kastrolu a pak v demižonech ve sklepě
|
|
|
|