| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Domácí čokoláda

 Celkem 14 názorů.
 Jana, 2/07+10/08+5/11 


Téma: Domácí čokoláda 

(2.12.2010 14:06:09)
Prosím, nemáte někdo recept na dobrou domácí čokoládu? Na internetu je receptů dost, ale taky už jsem našla nějaký, kde v diskuzi bylo napsáno, že není dobrá. ~d~ Pokud možno recept bez ztužáku nebo jen s malým množstvím, určitě ne z celé kostky, nemám ho ráda. Děkuju moc. J. ~x~
 EvaMarie 


Re: Domácí čokoláda 

(2.12.2010 14:16:31)
bez tuku se to neobejde, ale můžeš nahradit ztužený tuk máslem nebo použít např. palmový tuk
 Jana, 2/07+10/08+5/11 


Re: Domácí čokoláda 

(2.12.2010 14:19:20)
To je jasný, že tam nějaký tuk být musí, hlavně ale ne ztužák. :-© Jak to nahradit 1:1?
 EvaMarie 


Re: Domácí čokoláda 

(2.12.2010 14:21:58)
moje mamka dávala jen máslo, nic jinýho
 EvaMarie 


Re: Domácí čokoláda 

(2.12.2010 14:24:20)
poměr si nepamatuju, ale do kastrolku dala kus másla, pak kakao a cukr (lepší nehrudkovatá moučka, více cukru než kakaa), trochu vroucí vody a popř. krapet rumu....no a bylo li moc řídké, tak postupně přidávala ingredience
 Signoret 


Re: Domácí čokoláda 

(2.12.2010 14:47:48)
čokoládovou polevu dělám v parní lázni z rozpuštěné čokolády na vaření a ledových kaštanů. Ale domácí čokoláda to teda není:-)
 Jája 
  • 

Re: Domácí čokoláda 

(2.12.2010 15:28:41)
250 g Omegy (ale dělala jsem i z Hery a byla chutnější. Dej klidně máslo), 400 g moučkového cukru, 50 g kakaa (dávám od oka, i míň. V originálu bylo 100 g, ale to se mi zdá docela dost, já jsem starý krkoun), vanilkový cukr. Pokud chceš řidší, až 8 lžic mléka, ale jde to i bez něj.
Lehce rozpouštět, nesmí překročit 35 st.C, pak hořkne. Hodně promíchávat, je pak jakoby krémovatější. Když to nepřeženeš s teplotou, nemá chybu. Nedělám žádnou vodní lázeň, jen hlídám teplotu.
Pokud máš dojem, že je hodně cukru, tak pod 350 g je nechutná. Prostě čokoláda potřebuje tuk a cukr, to nijak neobejdeš.
 Jana, 2/07+10/08+5/11 


Re: Domácí čokoláda 

(2.12.2010 15:40:02)
Děkuju ~x~, to zkusím, dám máslo. Zbíhaj se mi sliny. ~:-D
 Ajlina 
  • 

Re: Domácí čokoláda 

(2.12.2010 16:54:40)
každý rok jsem ji dělala z čokoláda na vaření a letos jsem to zkusila z ledových kaštanů, daleko lepší, ale ztužený tuk jsem trochu taky dala, jinak ještě močkový cukr a kakao
 Jája 
  • 

Re: Domácí čokoláda 

(2.12.2010 17:13:26)
Chachá, močkový, to znám. Taky to mám v receptech :-) :-)
 Ajlina 
  • 

Re: Domácí čokoláda 

(2.12.2010 18:10:40)
moučkový :o)))))
 Jája 
  • 

Re: Domácí čokoláda 

(3.12.2010 10:31:53)
Mně je to jasný, ale při představě močkového mám husinu po celém těle. U nás doma vítězí ještě jeden super překlep: prcavní proces místo pracovní. Takže každé ránko sděluji manžovi, že odcházím do prcavního procesu. Kryž to slyšel prvně, taky vytuhnul :-) :-)

Jinak do té čokošky se dá místo mléka dát i rum, i pro děcka. Na jeden kus cukroví je to pár kapek a příjemně to tu čokošku ovoní.
 Theend 


Re: Domácí čokoláda 

(2.12.2010 19:42:10)
Bez sušeného mléka to podle mě nemůže být ono. Náš rodinný a milovaný recept: ve vodní lázni rozpustit kostku a půl Omegy (já vím, nemáš to ráda - tak tedy zkus to máslo~d~), do toho postupně přimíchávat směs z 30dkg moučkového cukru, 20 dkg sušeného mléka a 6 dkg kakaa. I lidé mimo naši rodinu tento recept velmi chválili.
 Theend 


Re: Domácí čokoláda 

(2.12.2010 19:58:22)
Ještě chci dodat, že to není recept na čokoládu na pití, ale na čokoládu - vánoční cukroví do formiček. Z úvodního textu není jasné, co z toho chceš.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.