Hudba Ainur |
|
(4.12.2010 15:31:43) Prosím o tipy na cukroví bez nutnosti vyvalování, vykrajování, případně složitého tvarování. Už to s břichem neuválím a neustojím. Pečené i nepečné. Takovou tu klasiku vím - vosí úly, kuličky, Masarykovo cukroví. Ale jinak mě nic nenapadá - nějaké dobré řezy nebo něco, z čeho se udělá váleček a pak se nakrájí, nebo nějaké pečené hroudy, co se jen dají lžičkou na plech. Nemám strojek na protlačované těsto, takže to u nás nepadá v úvahu. Tedy jen něco co se smíchá, a jednoduše ručně zpracuje (tvarování vanilkových rohlíčků nenávidím, ty mi sem nepište ). Díky moc.
|
Epepe |
|
(4.12.2010 15:33:46) A co sněhové pusinky?
|
|
Epepe |
|
(4.12.2010 15:33:47) A co sněhové pusinky?
|
Hudba Ainur |
|
(4.12.2010 15:41:13) Jojo, pusinky budou, ale až budou bílky, takže nejdřív musím udělat nějaké cukroví, do kterého se dávají jenom žloutky, a to mi vychází na samé vykrajované recepty.
|
Epepe |
|
(4.12.2010 15:46:24) Tak se žloutky nevím, ale ještě dělám důlkové (sádlové) koláčky, ty se taky jenom umatlají.
|
|
|
|
natyinka |
|
(4.12.2010 15:34:20) Mezi dva piškoty dej banan a namoč do čokolady je to dobre a rychle akorat nevím jestli i Vanoční
|
helenna |
|
(4.12.2010 16:15:00) Taky to dělám,mňam
|
|
|
PANDI+Daneček08,Tomášek10 |
|
(4.12.2010 16:03:53) Zkus si najít recept na CHROUSTY. Ty mě osobně chutnají moc a to se jen kydá lžičkou na plech a suší. Je to nenáročné dobré cukroví.
|
Ikula |
|
(4.12.2010 16:46:10) Klubíčka. Udělá se kakaovo-skořicové těsto a to se pak protlačuje lisem na česnek do klubíček, posype se barevným cukrářským zdobením a upeče.
|
Mišyčka a Minimišyčka |
|
(4.12.2010 17:25:52) Kamarádka mi poslala krásné recepty i s obrázky a je jich tam plno, tak juknětě, dala jsem je na net http://www.uloz to.cz/6808003/cukrovi-s-recepty-vano-ni-a-ajove-doc raději jsem tam dala mezeru, tak si ji smažte
|
Hudba Ainur |
|
(4.12.2010 20:10:37) Mě ty recepty z ulozto nejdou otevrit, hlasi mi to poskozeny soubor
|
|
|
|
|
|
Denča7 |
|
(4.12.2010 17:41:33) TAk mým nej kámošem se stal Dr. Oetker. Právě jsem dopekla kokosky. Jen jsem smíchala dva sáčky od Dr. Oetkera a přihodila dva bílky a zamíchala. Kokosky vypadají i chutnají výborně. Jen nevím, jak je skladovat až do vánoc, můžu zamrazit? nebo nechat v ledničce? Peču poprvé v životě, takže od nejjednodušších receptů. Jinak jsem vlastnoručně unětla těsto na linecké, ale zdá se mi málo tuhé, jak mívá babička, zítra to chci vykrajovat...
|
HelenaPa |
|
(4.12.2010 18:13:31) kokosky se do vánoc nezkazí, ale neskladuj ve vlhku ani v mrazáku. Jednou jsme je omylem dala do krabice na balkon k osytatnímu cukroví a ony se mi slepily do jedné velké hmoty. A musela jsem začít znovu.
|
|
|
Jája | •
|
(4.12.2010 17:48:55) Klidně upeč i vanilkové. Naválej hady, nakrájej na kousky a ohni je do obloučku. Když jsi těhotná, nikdo ti nemůže nic vytýkat. No, tak to holt jeden rok nebude dokonalé. Nebo udělej ježky. Já do nich teda dávala čokoládu, tak to trvalo déle. To se taky jen upatlaly slzičky, upekly a omočily v čokoládě.
|
|
HelenaPa |
|
(4.12.2010 18:16:33) Dělávám "smetanové rohlíčky". Připravím si sníh jako na pusinkym přidám do něj od oka strouhaných ořechů a na plech nastříkám rohlíčky nebo čárky. Usuším standardně jako pusinky. Na to Nastříkám vařený krém (2 vejce + 10dkg cukru šlehat v páře do zhoustnutí, pak přendat do studené lázně a šlehat do vychladnutí, pak zašlehat kostku změklého másla). Nechám krátce v lednici zatuhnout a máčím v bílé čokoládové polevě. Jsou lehounké, nadýchané, jen se rozplývají.
|
|
Winky | •
|
(4.12.2010 18:42:13) tak mě teda rohlíčky přijdou jako absolutně nejsnadnější cukroví já jsem jen válela a tvaroval je můj 2,5l syn (fakt docela pěkné obloučky)....
A pak mi ještě chutnají "myslivecké bochánky", kdy se jen uválí z tmavého hodně kakaového těsta kulička, na ni se namáčkne půlka oloupané mandle, upeče se to a to je celé na těsto dávám 15dkg cukr moučka a 10dkg másla utřít, k tomu 15dkg hladké mouky a 2 vrchovaté lžíce co nejtmavšího kakaa (to z Lidlu za 7Kč není fakt ono). Těsto nechám v lednici odležet aspoň hodinu, pak se z něj líp válí ty kuličky, velikost tak akorát aby se tam vešla půlka té mandle (stačí 100g sáček - spařit horkou vodou, chvíli v ní nechat, pak jdou dobře loupat a půlit).
No a pak Rafaelo, to je taky "koulení", ale je to docela matlačka tak nevím jestli by se ti s bříchem chtělo - je fakt že u nás to manžel miluje tak kvůli němu to vydržím, jinak se mi moc nechce. do těsta: rozpustit 1 tuk (Omega), nechat zchladnout (ale ne aby zase ztuhl), zamíchat do toho 1 celé Salko, 10 dkg kokosu a 3-4 lžíce Solamylu, dát ztuhnout, ideálně přes noc nebo i na déle. Pak spařit 200g mandlí, oloupat, do misky vysypat 100g kokosu, ze ztuhlého těsta mokrýma rukama tvarovat kuličky do kterých dám doprostřed 1 celou mandli a obalovat v kokosu. Matlá se to děsně, takže pak dát ztuhnout, ideálně mít to v lednici (pokud je zima tak na balkoně) až do konzumace.
|
Skapik,Ráďa93,Hanek97,Maty06 |
|
(4.12.2010 19:23:32) Camm vyborne jsou orechove rezy tyhle http://www.mimi bazar.cz/recept.php?id=68187
upece se to plech a nakraji na male kousky, pak se to da do krabice, do sacku a na balkon nebo do chladna a uzasne to zlhne a je to mnamka
|
|
|
zuzkahrn |
|
(4.12.2010 21:01:25) Buchtu a nakrájet na kostičky a obali t v čokoládě a v kokosu. Měla jsem jedno ditko v lednu a pecění jsem taky flákalal...A Flákém s 3 kusy doteď, jak se dá, nebaví mě to....
|
|
|