schumi1 |
|
(7.1.2011 14:13:04) Ahoj, poradte mi prosím, jak upéct mraženou sekanou? Zmrazila jsem namletou okořenenou šišku mletého masa, a teď přemýšlím, jestli ji před pečením nechat rozmrazit nebo ji rovnou frknout do trouby? Intuitivně bych řekla, že rovnou do trouby a péct pomalu pozvolna, ale radši se zeptám zkušených kuchařek. Díky
|
TeriRez+3 |
|
(7.1.2011 14:22:54) Já ji nechávám přes noc rozmrznout a pak teprve peču. Dělám z 1 kg vždycky 2 šišky, máme radši menší a propečenější kousky. Peču přikryté a důkladně podlité, ke konci tam pak přidám cibuli a odklopím, aby se udělala kůrka. Když mám slaninu, tak ke konci přihodím navrch
|
|
FialoFka |
|
(7.1.2011 14:23:39) Nechávám rozmrznout a pak teprv tvaruju a peču.
|
Anicol |
|
(7.1.2011 14:34:30) Myslím, že to je jedno, v troubě ti rychleji rozmrzne. Jen takový tip, když bude už rozmrzlá popotlej vršek hořčicí, udělá kůrčičku a je to dobré
|
FialoFka |
|
(7.1.2011 14:53:44) Typ využiju i já, díky
|
FialoFka |
|
(7.1.2011 14:54:19) Samozřejmě jsem myslela ten typ tý sekaný s hořčicí... Díky za tip
|
|
|
|
|
Jája | •
|
(7.1.2011 14:37:22) Nechávám přes noc rozmrznout a peču nepodlitou. Jednou jsem četla rady šéfkuchaře Trejbala a ten šílel nad českým zvykem podlévání pečeně. Od té doby nepodlévám a jakákoli pečeně je fakt chutnější. Ona pustí tuk a když by se připaloval, dám tam vody jen trošičku. I kuře je lepší bez podlévání.
|
|
tajná myška |
|
(7.1.2011 14:56:47) taky jsem pro rozmrznutí. nechávám přes noc, taky to mám nabalíčkované v mrazáku, pak jen nechám rozmrznout a rovnou peču
|
terezie + tadeáš 05 + berta 08 |
|
(7.1.2011 15:24:32) peču jak si vzpomenu, když zmrzlou tak chvilku déle a ze začátku pomaleji a teta do ní ještě balí vajíčko vařené
|
|
|
Insula |
|
(7.1.2011 16:19:31) Myslím, že je to jedno. Pekla jsem tak i tak.
|
|
|