metty, 3 kluci |
|
(9.2.2011 9:08:10) Koupila jsem si pytlík fazolek mungo, aby jsme měli v zimě nějaké ty vitamíny. Chtěla bych je zkusit naklíčit, ale nevím, jak. Na sáčku je návod, tam píší, že se mají nechat klíčit ve sklenici, ale v jaké vrstvě? Když dám plnou sklenici, tak ty spodní klíčky vyklíčí také? Pak by mě zajímalo, jak se fazolky konzumují - celé nebo se jí jenom ty klíčky? Ještě nikdy jsem to nezkoušela, tak bych uvítala vaše tipy na klíčení i recepty na zpracování. Díky moc.
|
Sharien |
|
(9.2.2011 9:20:11) jj, vyklici i ty dole a pak se to ji cele, pridava do jidla nebo na chleba...
|
|
šatranka |
|
(9.2.2011 9:23:07) Metty, vrstva nema byt moc vysoka, ja davam tak 1-2 cm. My si delame ruzne klicky hodne casto, takze jsme si poridili "klicidlo" (my mame drazsi z Fleru http://www.fler.cz/zbozi/klicidlo-1163963 ale da se koupit i plastove levne). Mungo jis potom cele, je vyborne. My ho jime i jen tak, jinak do salatu.
|
|
Věra, Elinka a Tom |
|
(9.2.2011 9:43:17) Stačí obyčejná sklenice od okurek /i malá/ a do ní úměrné množství fazolek... tak tři cenťáky maximálně, aby pak nevyskakovaly ven. Je to úplně jednoduché, ani nemusíš mít "zelené prsty"
|
|
KoproFka |
|
(9.2.2011 10:10:36) dávám tak cca 2cm vrstvu na hluboký talíř (je to ten miskovitý typ) - vyklíčí všechny a docela rychle. jak se to proplachuje, tak vždycky prstem promíchám... jsou super, zobu je samotné, dobré jsou i třeba na chleba s lučinou, nebo přidávám do masových směsí...
|
|
magrata1 |
|
(9.2.2011 10:26:03) My dáváme klíčit mungo do PETky. Nejdřív dám do velké sklenice tak necelý dcl munga, do sklenice naliju vodu a nechám 12 hod. bobtnat. Uříznu PETku tak v půlce, nažhavenou jehlou udělám zespodu dírky (tak 20-30?), nasypu mungo a 2x denně propláchnu vodou. Voda vyteče dírkama. Tak za 3 dny je naklíčené. Jdu na to.
|
|
metty, 3 kluci |
|
(9.2.2011 17:33:46) Díky za tipy, mungo už je namočené, tak se těším na výsledek .
|
|
|