membri |
|
(8.3.2011 21:00:11) Ahoj holky.. Zrovna s pritelem davame dohromady svatebni menu, a nemuzeme se dohodnout co dat jako hlavni jidlo?Co by jste daly vy? Pritel porad rika svickovou
diky za odpovedi
|
Ivona,Klára02,Tereza06 | •
|
(8.3.2011 21:03:53) to fakt záleží na domluvě,byla jsem na svatbě,kde měli svíčkovou ozdobenou brusinkama a šlahajdou,vypadalo to dobře.My měli maso 2 barev s oblohou a bramborové tolárky,známí měli knedlo vepřo zelo-snad se nějak domluvíte
|
|
Donell |
|
(8.3.2011 21:05:13) Na svatbě našich kamarádů jsme jedli kachnu se švestkovou omáčkou...byla to taková vyšší kulinařina a bylo to fakt výborný . Nicméně já bych svíčkovou nepohrdla.
|
Greea & ♥♥ |
|
(8.3.2011 21:11:39) Já svíčkovou hoodně nerada takže já bych spíš volila nějaký maso
|
|
Jane Doe |
|
(9.3.2011 9:55:27) Záleží taky, v kterém ročním období se berete, my měli 35 stupňů ve stínu a svíčkovou si teda neumím představit. Měli jsme skvělý steak s nivou a americké brambory
|
|
|
Balbína |
|
(8.3.2011 21:11:57) my měli taky svíčkovou a hovězí polévku s játrovými knedlíčky.
|
monika+09/11+04/98 |
|
(9.3.2011 5:26:55) Balbíno ty opice, my měli to samé
|
Minís |
|
(9.3.2011 11:23:02) Hm, my také.
|
|
|
|
Winky | •
|
(8.3.2011 21:13:53) spíš to chce domluvit s tou restaurací co jsou schopni vám udělat v požadovaném množství - pokud se má jídlo servírovat najednou všem hostům, tak je to samozřejmě "technicky" jednodušší s knedlíky či rýží než s hranolkami, a s pečení než s biftečky (takové množství najednou)....
|
|
Lea | •
|
(8.3.2011 21:14:10) Svíčková, vepřo-knedlo, to mi přijde hrozně tradiční a jak se znám, chtěla bych něco jiného už ze zásady :-D. Někdo ale tradiční rád...záleží na tom, jste-li konzervativci nebo experimentátoři...
Co třeba nějaká zvěřina s méně tradiční přílohou (noky, bylinkové knedlíčky...) nebo jehněčí (se špenátem a šťouchanými brambory)...?
|
Lea | •
|
(8.3.2011 21:16:55) (My s partnerem jíme maso minimálně a příbuzné děsíme tím, že jestli bude někdy svatba, tak s vegetariánským menu :-D.)
Přeji dobrý výběr - hlavně dobré restaurace, od kvality jídla až po obsluhu, no a samozřejmě hodně štěstí .
|
|
Jordana |
|
(8.3.2011 22:56:59) Leo,nezapomněla jsi taky trošku na to,že by se člověk měl zamyslet,zda-li to budou jíst i ostatní?? Jehněčí i zvěřinu moc lidí nejí....
|
|
|
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 |
|
(8.3.2011 21:17:09) svíčková je fajn, ale já bych ji nedávala, já bych ji musela zadat k výrobě mamince, jinak néééé takže já bych byla pro živáňskou a třeba šťouchané brambory s jarní cibulkou
|
aachje skunk a tři holky |
|
(8.3.2011 21:21:57) my měli předkrm -italské rizoto s filetem ze pstruha polévka-hříbkový krém hlavní kachní prsa s opečeným bramborem a brusinkovou omáčkou
vše malé porce
|
aachje skunk a tři holky |
|
(8.3.2011 21:23:17) a pekkli nám venku divoké sele
|
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 |
|
(8.3.2011 21:44:38) aachje, provokace? takhle k večeru? víš co to dělá s mýma chuťovýma buňkama? jinak se musím taky pochlubit . včera sem udělala panna cotu s pomerančovou kůrou... a něco tak úžasnýho sem snad ještě nejedla
|
Anni&Annika |
|
(8.3.2011 21:46:13) pana kotu jsem chtela zitra delat, ale s pomerancovou kurou neznam, hod recept siiiim
|
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 |
|
(8.3.2011 21:55:56) noumálka, ale koupíš nejlépe bio pomeranč, nebo nějaký co nejmíň stříkaný, kůru jen tu oranžvou, ani trochu té bílé, já to ještě krapet spařím a hodím do panacoty. asi jednu vyrovnanou čajovou lžičku a pak lehce posypu i při servírování. musí se to vychytat, aby to nebylo moc silný, nebo nahořklý, ale jinak to aroma je úúúúžasný. známá používá kůru jen na ozdobení, jinak aroma ve flaštičce
|
|
|
Mamča + 4 ♥ |
|
(8.3.2011 22:09:55) panna cotu s pomerančovou kůrou
přiznám se, že nevím co to je za jídlo
|
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 |
|
(8.3.2011 22:22:33) mamčo, to je vlastně ztuhlá šlehačka, je to dezert, co se dělá v itálii a je to lehounký, přitom děsně kalorický, já to nejvíc miluju s omáčkou z horkýho ovoce, třeba malinama, nebo lesním ovocem. http://www.toprecepty.cz/recept/3435-vanilkova-panna-cotta/ á dělám tuhle, taky je možno nastavit tu normoš šlehajdu rostlinnou, myslím že cremfinn od ramy, ale já sem tradicionalista
|
Mamča + 4 ♥ |
|
(9.3.2011 15:43:12) Mikito,..
děkuju za odkaz..je to na mě asi trošku složité, ale snad se jednou do toho pustím.....
|
|
|
|
|
|
|
|
Luc. |
|
(8.3.2011 21:21:41) Svíčkovou, knedlo zelo vepřo, což obojí je klasika za mě rozhodně NEE. Polívku s játrovými knedlíčky a pak bych navhla přírodní maso (jakékoli) s opečenýma bramborama. Svíčkovou každý rád nemá. A cpát do sebe knedlíky, dorty, koláče určitě je lepší lehčí oběd.
|
|
Staronová.luc |
|
(8.3.2011 21:27:38) Svíčkovou v hospodě? To bych nedala. Popravdě, absolvovali jsme hodně svateb jako hosté a svíčkovou jsme neměli ani jednou. To je taková klasika našich babiček. Svíčková nebo knedlíkysezelím
|
|
Hadi a spol |
|
(8.3.2011 21:40:48) Tak my měli před 5 lety na svatbě hovězí, vepřový a kuřecí plátek pro každého, zeleninovou oblohu a na stole byly misky s kroketama (pro srandu schválně krokety) a každý si nandal kolik uznal za vhodné. Menším jedlíkům jsme domluvili menší porce masa - i tak moje mamka povídala, že je ale ten menší jedlík
Polévku jsme měli knedlíčkovou a dort jsme si objednali u Hájka v Praze takový s piškotem dole a na tom jenom ovoce v rosolu. Byly to dva malé dorty a ještě zbylo
JInak jsme si pěkně navymýšleli, protože švagr je vegan, svědkyně manžela nejí vnitřnosti, různé velikosti jídel a k pití hlavně grepový džus Ten byl na stolech v džbáncích a každý si mohl nalévat jak chtěl a objednávat jak chtěl, ale vzhledem k tomu, že bylo pití na stole, tak se ani další neobjednávalo.
|
Anni&Annika |
|
(8.3.2011 21:45:17) holky, jsem v soku...vdavala jsem se skoro pred 5ti lety a fakt nevim, co jsme meli hlavni chod..predkrm salat a vyborna dynova polevka, ale hlavni chod?
|
Hadi a spol |
|
(8.3.2011 21:52:22) A svatba se povedla? Bavili jste se?? Myslím, že je to důležitější než si pamatovat co bylo k jídlu Já si to pamatuji, protože jsme to zařizovali s manžou sami a bylo toho dost co zařídit
|
|
Michaela88 |
|
(8.3.2011 21:54:27) Já si to taky nepomatuju a to jsou to 2roky
|
|
Inka | •
|
(8.3.2011 21:55:45) Zrovna mě napadalo, že vůbec netuším, co jsme jedli na svatbě.
|
Babsi+2 |
|
(9.3.2011 13:17:25) Tak já jsem přemýšlela, až jsem si vzpoměla - kotletu s bramborem; na kotletě bylo volské oko ve tvaru srdce (my si na tyhle romantické štráchy moc nepotrpíme, ale přežili jsme to). Na večeři jsme měli pečené kuře a rýži, ale nejrychleji se ztratily saláty - šopák, mrkvový, okurkový.
|
|
|
|
|
KlaudieS+M+E |
|
(8.3.2011 21:57:23) My měli na výběr ze dvou jídel - svíčková a přírodní řízek se zeleninovým salátem a hranolkama.
|
Zuzka+Eli04+Vojtík06+Honzík10 |
|
(8.3.2011 22:18:30) my měli kachnu, vepřové, brambororvý i houskový knedlík a bílé i červené zelí
teda já mám hlad
|
Anni&Annika |
|
(8.3.2011 22:33:13) Plice...tak svatba se vydarila a diky prekvapeni pratel byla nadherna....a teda ani si nepamatuju, co bylo k veceri...to uz vubec ne, ale vecerni program matne jo bylo to narychlo /puvodne jsme chteli svatbu v benatkach, ale s vyrizovanim papiru z cech trochu komplikovanejsi, takze nakonec narychlo v nemecku...lepsi svatbu bych si nemohla ani prat...takze jidlo fakt nevim, za to vim, ze vsichni vcetne nas, spokojenost nejvyssi
prosim te, jak to sparis? Horkou vodou prelejes? Nevezme to chut a vuni????
|
Anni&Annika |
|
(8.3.2011 22:35:16) ja ji teda miluju s jahodama.....casti ji oblozim a cast nakrajim ci rozmixuju a udelam omacku na preliti...zensky, ja uz bych zase neco jedla...a to mi dnes ta mala udelala buchtu...si jdu dat aspon tu
|
Anni&Annika |
|
(8.3.2011 22:38:26) a teda..jeste k panna cotta...delam ji jen z 500ml slehacky, mliko nedavam.....
|
|
|
|
|
shantule,Terka 12/07+Péťa10/11 |
|
(8.3.2011 22:19:08) Ono svíčková a vepřo zelo je klasika, kterou neurazíš. Zase ale musíš brát ohled na ostatní a hlavně na žlučnikáře, kteří mastné a pečené či fritované nemůžou. Určitě budou rauty, takže bych volila lehčí oběd, ať ti pak všichni nesedí s pupkama ven a těžko budou oddychovat...polívku i tu hovězí s knedlíčkama a k druhému bych se domluvila přímo v restauraci, kde to budete dělat ať vám dají na výběr několik jídel, které jsou ochotni udělat ve větším množství a podávat zároveň...ať jedni nedojídaj a druzí budou čekat než se jim dodělá jídlo. V restauracích bývaj velice ochotni, ale musíte opravdu narazit na vyzkoušenou restauraci s dobrou pověstí. Přeji vám hodně štěstí při výběru a prvnímu kroku do společného života
|
|
|
katyn |
|
(8.3.2011 22:28:20) My teda měli klasiku, tj. knedlíčková polévka a svíčková. Pak jsme měli švédské stoly a každý si mohl dát na co měl chuť.
|
|
Májja |
|
(8.3.2011 22:54:17) My meli kureci prsicka zapecene se syrem,sunkou a broskvi,k tomu hranolky a brambory-dle toho,jak kdo chtel a knedlick.polevka
|
|
Teraza Horáková |
|
(8.3.2011 22:56:59) Membri, je to taková klasika, jestli ji nemáš ráda, tak klasiky dvě )
Nebo zcela jiné jídlo... to není povinné, hlavně aby Vám pak klapalo manželství přes dohady, co bude k obědu na svatbě.
Hodně štěstí
|
|
caira (Vojta1/03,Mates11/04) |
|
(9.3.2011 6:28:49) Svíčková je ňamka, nicméně bych na hostinu volila něco jiného - já bych se na 100% pokydala omáčkou! Mi měli medailonky z divočiny a hranolky a oblohu, polévku knedlíčkovou, potom dort a pak domů na druhou hostinu, kde bylo rožněné prase.
|
Vínečko |
|
(9.3.2011 7:37:45) My měli terinku z kachních jater, polévka byla zvěřivový krém se širokými nudlemi a hlavní jídlo daněk a k tomu opékané brambory. Na svatbě bylo 60 lidí a zvěřinou nepohrdl nikdo.
|
|
|
Katka | •
|
(9.3.2011 9:48:57) Ahoj, tak to my před 12 lety měli jako předkrm šunkové rolky s křenem, knedlíčkovou polévku a přírodně upravený plátek vepřový a kuřecí s hranolkama a oblohou.Potom byla káva a dort a přemístili jsme se domů,kde byli sladkosti,obložené mísy, nabízeli se párky a hlavně se peklo selátko.
|
|
Jolankaa |
|
(10.1.2012 9:00:43) Ahojky,my taky ted řešíme svatební hostinu a taky přemýšlíme co na jídlo. Ve hře je i ta slavná svíčkova no ale taky nevim nevim...a boužel ani nevime kde v Brně udělat tu hostinu :(
|
|
|