Ocicko |
|
(31.3.2011 10:33:48) prosim poradite nekdo jak se pasiruje - delam hrachovou polevku a vubec si nevim rady jak to udelat
|
aragosta |
|
(31.3.2011 10:40:20) Pasírovat můžeš buď skrz cedník, což je docela pakárna, ideální je koupit si pasírku - dostala jsem ji loni k vánocům a je to super vynález
|
Ocicko |
|
(31.3.2011 10:49:27) no zkusila jsem pres jemny cednik ale teda zadny zazrak :( asi delam neco blbe :(
|
susu | •
|
(31.3.2011 10:52:21) proč to nerozmixujěš? jinak, v čem je problém? je to husté, řídké, moc toho zůstalo v cedníku,....?
|
Ocicko |
|
(31.3.2011 11:18:25) hodne toho v cedniku - taky nejak me nic z cedniku nepada - docela polevka pruhledna nez zelena....
a chtela jsem pasirovat ze prej to je lepsi - ale asi pro jiny ne pro me
|
susu | •
|
(31.3.2011 11:24:49) ono tomu musíš pomoct shora přes ten cedník nějakým nástrojem. Já dávám trochu hrachu do cedníku, musí to být měkké a rozmáznu to dnem polévkové lžíce, opakuju, dokud to jde. Pak zase přidám toho hrachu do cedníku, zASE ROZMÁZNU LŽICÍ,... a tak furt dokola, až to zpracuju všechno. To, co zůstává případně v cedníku, průběžně vyhazuju. Dole pod cedníkem se dělá taková guča toho propasírovaného materiálu, buď to padá dolů do hrnce samo, nebo tomu občas pomůžu. Naředím dle potřeby tím vývarem, který mám zpravidla zvlášť. No a 100x rychlejší je, to rozmixovat. Předpokládám, že babičky neměly mixéry a proto pasírovaly.
|
susu | •
|
(31.3.2011 11:29:28) "guča" bude asi v tomto případě správně chuchvalec.
|
susu | •
|
(31.3.2011 12:42:35) Nic, Očičko, musím mizet, dej třebA VĚDĚT, JAK TO NAKONEC DOPADLO. Ach jo, mám nějaký trabl s CAPSem.
|
|
|
|
|
|
|
|
Mače |
|
(31.3.2011 11:00:17) já to mixuju jako i svíčkovou a rajskou a další, nepasíruju, přijde mi to škoda, zmizí ta pravá chuť
|
|
Ocicko |
|
(31.3.2011 11:19:31) asi spis vytahnu ten mixer...jinak nebude vecere
|
|
Jája | •
|
(31.3.2011 16:50:46) Pasírování je opruz z doby, kdy neexistovaly mixéry. Mixuj.
|
Anděla | •
|
(15.9.2011 12:40:01) U hrachové polévky jsou problém slupky a ty mixér neodstraní. Když má člověk štěstí, koupí loupaný hrách nepůlen,ten je nejlepší. Loupaný půlený je bez klíčků a ty jsou právě nejcennější. Anděla
|
|
|
|