| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jak dobře pasírovat?

 Celkem 16 názorů.
 Ocicko 


Téma: Jak dobře pasírovat? 

(31.3.2011 10:33:48)
prosim poradite nekdo jak se pasiruje - delam hrachovou polevku a vubec si nevim rady jak to udelat ~a~~d~
 susu 
  • 

Re: jak dobre pasirovat??? 

(31.3.2011 10:37:46)
já to normálně rozmixuju.
 susu 
  • 

Re: jak dobre pasirovat??? 

(31.3.2011 10:43:12)
Pasírování
Pasírování není žádný problém. Stačí jen protlačit polévky, omáčky, šťávy a jiné tekutiny, které obsahují nějaké kousky, velmi pomalu přes jemné síto anebo ještě lépe přes plátno. Tím odstraníte i ty nejjemnější částečky. Výsledkem je dokonale čirý vývar nebo jemná omáčka. Při cezení lijete, uhlazujete nebo protlačujete tekutinu přes jemné sítko nebo plátno.

 Pasik a kok 
  • 

Re: jak dobre pasirovat??? 

(10.12.2011 12:20:30)
ja si mysli m ze strelit do hlavy
 aragosta 


Re: jak dobre pasirovat??? 

(31.3.2011 10:40:20)
Pasírovat můžeš buď skrz cedník, což je docela pakárna, ideální je koupit si pasírku - dostala jsem ji loni k vánocům a je to super vynález ~R^
 Ocicko 


Re: jak dobre pasirovat??? 

(31.3.2011 10:49:27)
no zkusila jsem pres jemny cednik ale teda zadny zazrak :( asi delam neco blbe :(
 susu 
  • 

Re: jak dobre pasirovat??? 

(31.3.2011 10:52:21)
proč to nerozmixujěš?
jinak, v čem je problém? je to husté, řídké, moc toho zůstalo v cedníku,....?
 Ocicko 


Re: jak dobre pasirovat??? 

(31.3.2011 11:18:25)
hodne toho v cedniku - taky nejak me nic z cedniku nepada - docela polevka pruhledna nez zelena....

a chtela jsem pasirovat ze prej to je lepsi - ale asi pro jiny ne pro me ~a~
 susu 
  • 

Re: jak dobre pasirovat??? 

(31.3.2011 11:24:49)
ono tomu musíš pomoct shora přes ten cedník nějakým nástrojem. Já dávám trochu hrachu do cedníku, musí to být měkké a rozmáznu to dnem polévkové lžíce, opakuju, dokud to jde. Pak zase přidám toho hrachu do cedníku, zASE ROZMÁZNU LŽICÍ,... a tak furt dokola, až to zpracuju všechno. To, co zůstává případně v cedníku, průběžně vyhazuju. Dole pod cedníkem se dělá taková guča toho propasírovaného materiálu, buď to padá dolů do hrnce samo, nebo tomu občas pomůžu. Naředím dle potřeby tím vývarem, který mám zpravidla zvlášť. No a 100x rychlejší je, to rozmixovat. Předpokládám, že babičky neměly mixéry a proto pasírovaly.
 susu 
  • 

Re: jak dobre pasirovat??? 

(31.3.2011 11:29:28)
"guča" bude asi v tomto případě správně chuchvalec.
 susu 
  • 

Re: jak dobre pasirovat??? 

(31.3.2011 12:42:35)
Nic, Očičko, musím mizet, dej třebA VĚDĚT, JAK TO NAKONEC DOPADLO. Ach jo, mám nějaký trabl s CAPSem.
 Mače 


Re: jak dobre pasirovat??? 

(31.3.2011 11:00:17)
já to mixuju jako i svíčkovou a rajskou a další, nepasíruju, přijde mi to škoda, zmizí ta pravá chuť
 Ocicko 


Re: jak dobre pasirovat??? 

(31.3.2011 11:19:31)
asi spis vytahnu ten mixer...jinak nebude vecere
 Gladya, bývalá dasa, 


Re: jak dobre pasirovat??? 

(31.3.2011 11:36:41)
Já taky mixuju a vyhovuje mi to.
 Jája 
  • 

Re: Jak dobře pasírovat? 

(31.3.2011 16:50:46)
Pasírování je opruz z doby, kdy neexistovaly mixéry. Mixuj.
 Anděla 
  • 

Re: Jak dobře pasírovat? 

(15.9.2011 12:40:01)
U hrachové polévky jsou problém slupky a ty mixér neodstraní. Když má člověk štěstí, koupí loupaný hrách nepůlen,ten je nejlepší. Loupaný půlený je bez klíčků a ty jsou právě nejcennější. Anděla

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.