Osamělá |
|
(12.5.2011 10:31:17) Nemáte někdo šikovný recept jak zpracovávat výpeky z masa jinak než na omášku k němu. Často nám zbývá šťáva z pod kuřete, vepřového, když je peču a je mi líto se toho zbavovat, když je to tak dobré
|
angrešt |
|
(12.5.2011 10:36:42) Tak třeba výpek z kuřete používám na zálivku na salát se zbytky pečdeného kuřete - udělám trochu klasické vinaigrette s dijonskou hořčicí (akorát nesolím, výpek je slaný), do ní vmíchám výpek, 2 lříce majonézy, jemně usekané kapari, cibulku a petrželku. Na sálát dám nějaké "listí", kroužky cibule, rajčat, kousky studeného kuřete a přeliju touhle zálivkou. Je to moc dobré spotřebování zbytků.
Výpek z vepřového si studený mažu na chleba.
pokud následně peču nějaké maso, tak mo místo vodou podliju výpekem z předchozí pečeně.
Výpek, pro který nemám zrovna využití, spotřebuju tak, že dám vařit vývar z něčeho - mívám v mrazáku morkové kosti nebo hovězí žebro, dám do vývaru i kosti z pečeného kuřete a přiliju ten výpek, vývar je pak vydatnější.
|
|
Evka | •
|
(12.5.2011 10:37:13) Zamrazím s menší porcí masa a mám později pro děti oběd. Podávám s rýží. Děti se po tomhle mohou utlouci.
|
|
Carlin |
|
(12.5.2011 10:46:41) RIZOTO!!! do výpeku nasypu mraženou zeleniny, přidám syrovou rýži, vodu a šupnu do trouby. Je to super a ještě se pak nemusí drhnout napálený pekáč!
|
Donell |
|
(12.5.2011 11:29:37) přesně tak, také dělám do výpeku z kuřete rizoto. Zvlášt, když ještě třeba stehýnko nebo hřbet zbyde, tak to maso oberu, nechám v pekáčku, uvařím rýži a nějakou zeleninu a šup, oběd je hnedka hotový. Máme to víceméně pravidelně - po pečeném kuřeti je prakticky vždy rizoto...
|
Carlin |
|
(12.5.2011 11:38:24) Taky tak
|
Lucc74 | •
|
(12.5.2011 18:54:27) ...přesně tak - po pečeném kuřeti je druhý den rizoto ze zbytků vč. šťávičky (rizoto bez té šťávy není dobré - jinak ho ani nedělám).
|
|
|
|
|
Markéta s párkem | •
|
(12.5.2011 12:16:39) Když je to aspoň částečně z vepřovýho, nechám to ztuhnout v lednici na rosol a pak to mažu na chleba. Mňam.
JInak já mám opačný problém - věčně mám málo šťávy k masu, tak kdyby mi zbylo, nechám zmrazit a použiju příště, když bude málo.
|
|
anemon | •
|
(12.5.2011 12:24:44) U nás zbyde vyjímečně, pokud je to množství, které stojí za to, upeču v něm brambory nebo brambory se zeleninou, jsou moc dobrý, naše děti ale sní všechno.
|
|
Simča, dcery *1988 a 1997 |
|
(12.5.2011 12:27:50) Můžeš tím "vylepšit" jalovou polívku. Když mi NÁHODOU výpek zbyde (tedy muž je šťávový, na talíři mu jídlo plave, takže u nás to moc nehrozí), dám do krabičky do mrazáku.... a když pak chci uvařit polívku, tak ji vařím jen zeleninovou, nezasmažuji, nedávám "kostku" bujónu, ale použiji na dochucení výpek. Nebo jak psáno výše - oberu zbytek kuřete (takový ten "hřbet" většinou zbyde), přidám zelninu, rýži, trochu podleji, okořením, podusím a je bezva rizoto... Simča
|
|
Winky | •
|
(12.5.2011 12:54:34) dávám do lednice ztuhnout a pak použiju do polévky místo bujonu.
|
|
Balbína |
|
(12.5.2011 13:18:25) dělám z toho rizoto Osmahnu cibulku (ani nemusím), přidám výpek, vodu, rýži, zeleninu. Vařím skoro do měkka a pak dám péct. Někdy dělám i bez zapečení.
|
|
|