angrešt |
|
(15.5.2011 11:43:05) Konzistence těsta na pizza chleba je daná předvším moukou - je potřeba používat vysokolepkovou mouku. Dá se normálně koupit pod názvem Pizza mouka, dělá ji tuším Ramill.
Potom pomalou hydratací těsta, která dovolí lepku nasáknout hodně vody. Toho se dociluje zpravidla pomalým kynutím zastudena.
Já sama dělám těsto bajvočko, recept žádný enmám, prostě aby těsto vypadalo akorát (mouka, instatní droždí, sůl, studená voda, trochu olivoého oleje a trošku octa), nechávám kynout přes noc v lednici.
V pekárně to nikdy nebude ono, protože v té to kyne velice rychle, dokonce s příhřevem, a těsto se nestačí tolik hydratovat.
|
angrešt |
|
(15.5.2011 11:56:13) Jo, a peču pak v troubě, protože opět pekárna nedocílí nikdy podmínek pizza pece. Trouba samozřejmě taky ne, ale když se trouba rozpálí "na plnej knedlik" (u mě 250st.) a ještě do ní dám předem plech, který se rozpálí a na něj teprv pak položím plech s vytvarovaným bochníkem, tak to jakž takž simuluje podmínky rozpálené pizza pece, do níž se chleba šoupne. Určitě podstatně lépe než pekárna.
|
|
Kaja222 |
|
(15.5.2011 12:09:22) pizza mouku mam, to muzu zkusit. Davas jenom tuhle nebo to kombinujes v nejakem pomeru s klasickou?
|
Ivucha + 2 |
|
(15.5.2011 13:02:20) Peču tento chleba http://www.cuketka.cz/?p=788 a mně přijde tedy hoooodně podobný tomu co dávají v pizerii - jen oni ho mají jak bagetu, já jak chlebík. Moc nám všem chutná
|
|
angrešt |
|
(15.5.2011 15:36:50) Dávám, co mám Pizza mouku mám někdy, když nemám, dávám normální bílou hladkou. Sice to pak možná není tak dokonalá konzistence těsta, ale zas tolik mi to žíly netrhá
Ono to studené kynutí ještě hodně pomůže.
|
|
|
|