madlenka+2 |
|
(27.5.2011 19:43:01) Dneska jsem v Globusu koupila velký pytel vepřových žeber za 8 Kč. Ještě měli pytle kostí na polévku. Na těch žebrech je dost masa a je jich za těch 8 Kč několik kilo, na polévky, rizota, je toho opravdu dost, na několik jídel. Nikdy dřív jsem to tam neviděla, dneska jsem byla nakoupit mimořádně už dopoledne, jinak chodím vždycky odpoledne. To tam takhle dopoledne mívají, máte zkušenost?
|
Markéta, kluci 9 a 2 | •
|
(27.5.2011 20:00:14) Ha ha pro psy.
|
|
|
angrešt |
|
(27.5.2011 19:57:58) Jo, hovězí harfy! Jsou skvělé, jenže bohužel hned pryč, odpoledne je nemají skoro nikdy. Ale odpoledne mívají alespoň morkové kosti - taky dobrý
|
|
*Owls* |
|
(27.5.2011 20:01:05) Všimla jsem si toho a přemýšlela jsem, nač by to mohlo být... Pes mě nenapadl, protože my jsme psovi kosti nedávali a hlavně... Já jsem snad vždycky viděla, jak si to nakládají vietnamci. Dokonce si jim je prodavačky ještě nosí zezadu přes pult... Tak jsem myslela, že do nějaké bistra, snad na polévky? Každopádně v našem globu je pytlují mají je snad pořád.
|
aachje skunk a tři holky |
|
(27.5.2011 20:02:22) NA PHÓ!
|
|
|
Tvoje horší já |
|
(27.5.2011 20:02:50) A odkud to vozí, smím-li se ptát? Ta cena je podezřelá.
|
Anni&Annika |
|
(27.5.2011 20:03:35) Buchlovanko...maji vlastni reznictvi, takze to zbyde z masa co se tam prodava
|
Tvoje horší já |
|
(27.5.2011 21:37:38) A tak to jo. To potom jo.
|
ter33 bez reg | •
|
(27.5.2011 21:48:18) ano mají, většinou bourají přímo na prodejně. Jinak... vlastně zpeněžili zbytek, který se někde posílá za peníze opačně na kafilerku, nebo jinak likviduje ¨
(někde to, co jde semelou do mletého)... kdo si naběhl, ví....
polévku bez vyvařených kostí si prostě nedovedu představit. Ani kuřecí.
|
Anni&Annika |
|
(27.5.2011 21:51:36) Ter...me na tu myslenku prave privedl tvuj vyvar, kdyz jsi chodila na ty kurzy.....asi to skusim, ale znas me...ja na poradny vyvar proste potrebuju 2kg masa, takze to by tam bylo taky jo a mas pravdu...nejlip, jak se zbavit toho co nepotrebujou a za co by jeste museli platit je to takhle prodat
|
ter33 bez reg | •
|
(27.5.2011 21:56:08) Já na pořádný vývar potřebuju spíš hodně trpělivosti a dlouho pomalu vařit ) a sbírat bílkovinu... je dobré, když jsem doma a pracuju - pomalu na dvojku či trojku probublávat a odebírat horní tuk. A vařit třeba 8 nebo i 20 hodin, to klidně nechám na 1 přes noc a ráno posbírám.
Jinak vepřová žebra - pytel - jsou pro mne naprosto nezajímavá, vepřový vývar nepodnikám. Ale hovězí ... podobné zbytky... , kuřecí skelety, uzené.. není problém.
U nás je to prostě tak, že maso v té polévce stejně nikdo nejí a dokonale vyvařená kost se při vyndavání skoro rozpadne... Dvě kila masa až tak nutná pro mne nejsou, jinak silná polévka z nich bude, o tom žádná.
|
Anni&Annika |
|
(27.5.2011 22:39:29) ter, ja se po tech kostech podivam...me to porad laka, jeste jsem vyvar z kosti nedelala....a ze vyvary miluju...domaci nudle s domacich vajec, zeleninka....boze, at uz je ten bucek nebo se uslintam.....ale musim do 22.15 cekat....
|
|
|
|
|
|
|
Nella+2 |
|
(27.5.2011 20:03:49) Odnikud. V Globusu mají vlastní řeznictví, takže kosti co jim zbytou po ořezání masa prodávají za pár korun.
|
|
|
Nella+2 |
|
(27.5.2011 20:02:55) U nás je mívají vždycky, vařím z nich polívku.
|
Silvie+dva kluci |
|
(27.5.2011 20:08:20) Kupuju to celkem často, na polívku jsou bezva. Kamarád tam dělá řezníka a jsou to zbytky z porcování masa.
|
|
|
Meta |
|
(27.5.2011 20:30:13) Naposledy jsem narazila na pytel hovězích kostí a to jsem skákala radostí, hovězí polévky jsou hovězí polévky . Vzhledem k tomu, že Globus prolétnu 2x ročně, tak je to jako vyhrát ve Sportce.
|
|
ter33 bez reg | •
|
(27.5.2011 21:33:40) ano.... a je mi jedno, že to berou lidé pro psy, to jsou prostě zbytky z jejich řeznictví, na vývar fakt slušné )) když potřebuji kosti do polévky (tím myslím to hovězí). Přidám maso... a je to...
|
Anni&Annika |
|
(27.5.2011 21:36:47) Teri...jsi to ty? Taky jsem premyslela, ze bych ty hovezi mohla vzit na polivku /vyvar/....
|
ter33 bez reg | •
|
(27.5.2011 21:46:28) Ano já ))
Jinak tohle právě dělávám, tomu masu nic není, prostě jsou to kosti. Pro psy kosti nekupuju, ti jsou na sušeném a když potřebuju silnou polévku zalevno, doplním masem na rajskou (stejně mi to maso z tý polívky vystrkaj) a vařím kostičky......, který pak poklidně vycedím a vyhodím.
Jinak... nevím, zda je to pravda, ale o Globusu a jejich řeznictví mám z různých zdrojů /většinou od velkoodběratelů, co smí do kuchyně/ opravdu ty nejlepší, co se kvality masa, bourání, řeznictví atd. týče. Nemám důvod nevěřit těm lidem, co kupují to maso do svých podnikatelských či soukromých kuchyní.
|
|
|
|
tinas | •
|
(28.5.2011 6:24:06) V Globusu na Černém mostě mají ty žebra a kosti celkem pořád a navíc se dají objednat a na těch objednaných máte ještě mnohem víc masa.
|
|
apollo |
|
(28.5.2011 8:26:54) Mají je docela často i odpoledne. Lidé to berou i po více pytlech. Naši je kupují pro psy. Nějak se mi příčilo to kupovat a vařit z toho, ale po delším čase jsem zjistila, že tchýně je kupuje a vaří z nich polévku, na kterou o víkendu chodíme ale nekupuju.
|
|
|