luthienka |
|
(27.6.2011 10:50:29) Peču doma žitný nebo žitno pšeničný chléb. Nepoužívám droždí, ale pěstuji si kvásek. Chléb peču v troubě, ale uvažuji o koupi pekárny. Jde v ní péct i chleba z kvásku? Droždí nechci používat. Dík za radu.
|
a+b+c+d |
|
(27.6.2011 10:55:48) Jde to, na dama.cz je spousta receptů. Také bych pekla, ale mně se kvásek nějak nedaří, tak peču z droždí.
Ale všimla jsem si, že u spousty receptů se kromě kvásku přidává i trocha droždí - asi pro jistotu.
|
|
La Pepa |
|
(27.6.2011 10:56:56) jde to
napřed na program těsto, případně nechat dokynout, pak program pečení recept: ráno dokrmím kvásek 300 ml žitné mouky a 300 ml vlažné vody, večer odložím kvásek na příště, přeliju kvásek do pekárny, přidám cca 100l vody (vypláchnu nádobu od kvásku), přidám ještě 200 ml žitné a 300 ml pčeničné chlebové mouky. Přidám sůl, trošku oleje, koriandr, kmín a co je kdo zvyký.
|
Dobra1 |
|
(27.6.2011 12:53:49) To jsem taky dělala, ale štvalo mě, že musim hlidat kynuti. To už nebyl skoro žádný rozdíl proti pečení v troubě. Zjistila jsem, že když to dám rovnou na program Celozrny, nakyne akorat a nemusi se hlidat.
|
|
|
a+b+c+d |
|
(27.6.2011 11:02:42) Teď tak procházím ty recepty na Dámě a celokváskových je tam spoustu, určitě si vybereš.
|
|
Inka | •
|
(27.6.2011 11:13:01) Určitě. Mrkni tady http://domacipekarny.dama.cz/
|
|
luthienka |
|
(30.6.2011 18:26:26) dík holky, možná napíšu ježíškovi o pekárnu
|
|
|