Kaipa |
|
(21.7.2011 12:22:11) Nestihla jsem před dovolenou spotřebovat velké balení šlehačky, tak by mě zajímalo, jestli ji můžu zmrazit a po rozmrazení ušlehat.
|
remus |
|
(21.7.2011 12:41:44) ne, udělej zmrzlinu
|
|
gf fgfhf |
|
(21.7.2011 12:44:52) já jsem to zkoušela smetana ke šlehání v krabičce 250ml od olmy a nedopadlo to dobře, po rozmražení byla sražená, hrudkovitá akorát vzít a vyhodit, takkže asi ne.
|
|
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 |
|
(21.7.2011 12:50:32) našlehej ji s trochou cukru, uvolni v razáku dost místa, udělej z té ušlehané šlehajdy kopečky lžičkou na plech s pečícím papírem, dej zamrazit, pak sesyp do krabičky a dávej návštěvě jako zajímavou šlehajdu do kafča. někde sem četla tenhle návod, není to tak dlouho, ale u nás se šlehačka hned zdělá na ovoce a spol
|
|
adelaide k. |
|
(21.7.2011 13:24:54) Ne, srazí se a bude na vyhození.
|
|
angrešt |
|
(21.7.2011 14:11:50) Zmražením se deemulguje, takže se Ti oddělí vodná fáze od globulí tuku obalených bílkovinami. Tj. po rozmražení bude mít jiné vlastnosti a nepůjde šlehat. Ale zdravotně se jí nic nestane, takže na vaření ji pak můžeš klidně použít.
Nebo ji ušlehej a na pečicí papír nastříkej tvary, dej zmrazit a pak sesyp do krabičky. Při ušlehání už se bílkoviny zesíťují a pěnu pak udrží. Pak tím můžeš zdobit moučníky, akorát ne moc dlouho (tak měsíc), ony ty tukové věci se v mrazáku kazí docela rychle.
|
sarmi |
|
(21.7.2011 15:36:43) neumim si predstavit to zdobeni rozmrazenymi tvary uslehane slehacky? jak jsi to myslela?
|
Lei |
|
(21.7.2011 16:04:49) Zmrazíš si vlastně ušlehané pusinky. Pak je sázíš na dort, pohár, na to kafe, jak už tu zaznělo...
|
sarmi |
|
(21.7.2011 16:21:09) asi si sedim na vedeni - jeste zmrzle?
|
|
|
angrešt |
|
(21.7.2011 16:35:11) No ty zmrzlé ozdoby položíš na zákusek v lednici, ono to pomalu povolí a sedí to na tom jako šlehačka. Sice se to roztéká trochu rychelji než čerstvá šlehačka, ale pro návštěvu ke kafi to vydrží.
|
sarmi |
|
(21.7.2011 16:43:03) dobry tip!
|
|
|
|
Hrouda | •
|
(21.7.2011 21:21:45) se opět prohloubila. Deemulguje))))) řekni to čéééésky!
Mne se zase asi před hodinou poprvé v nepodařilo šlehačku ušlehat,prostě ne. Kdybych mohla zakládat témata, tak už tu visí : JAK TO? Že by ji v Albertu nekdo omyel zmrazil ?
|
angrešt |
|
(21.7.2011 22:24:47) Hele, já v sobotu taky neušlehala - páč blbec jsem si nevšímla, že jsem se v lednici přehmátla a čapla ten kelímek s dvanáctiprocentní
Jinak na ušlehání hóodně vychladit šlehačku, též dát do lednice mísu a metly a předchladit. A šlehat nejdřív pomaleji, aby se do ní dostal vzduch a udělaly se velké bubliny. Pak teprve zrychlit, to už začnou metly velké bubliny rozbíjet na menší a zárověň "odtrhávat" kappa-kasein z povrchu tukových globulí a.. a.. nakonec Ti bílkoviny ztuží pěnu s drobounkými bublinami a je to
|
Lída. |
|
(22.7.2011 17:29:36) angrešte, váhám, jestli tě pochválit za fyziku, nebo za chemii
|
|
|
|
|
daba+holčička |
|
(21.7.2011 19:53:59) dá se po rozmražení ušlehat, šlehačka se nejlíp ušlehá hodně studená, takže jí dávám na chvíli do mrazáku a už mi zrzla hodněkrát
|
|
|