| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Záhady v kuchyni

 Celkem 31 názorů.
 maximin 


Téma: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 16:11:40)
Proc mi cernaji konce varecek (ne michaci konce, drzici konce)??
Proc se musi sbirat pena z marmelady?
Proc se musi sbirat pena z vyvaru?
Proc mi vzdycky prekypi brambory?
Proc mi prekypi marmelada?
Proc vzdycky pripalim ryzi?
Proc se rybiz sam neumi odstopkovat??
Proc nejsou jablka samosvlikaci????

Proc, proc, proc??

Mate dalsi zahady? Mate odpovedi na ty moje? Taky delate veci, co vas strasne bavi, ale po chvili si rikate "proc ja vul to vubec delam?" ~2~~t~
 štěpánkaa 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 16:12:57)
od té doby co dělám rýži v mikrovlnce, tak ji nepřipaluju~;)
pěnu z vývaru nesbírám~;)
brambory mi "utečou" jenom někdy~;)
 maximin 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 16:14:18)
Nemam mikrovlnku~;)
 štěpánkaa 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 16:15:40)
v době před mikrovlnkou jsem ji vařila za míchání ve vodě asi 10 min, když se voda vyvařila tak, že jí tam bylo zarovnáno s rýží, šoupla jsem ji do vychládající trouby (moje babička do peřin) aby došla. v té mikrovlnce to dělám v podstatě stejně~3~~3~~3~
 Kukurice29+3. 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 16:18:18)
jak ji děláš v mikrovlnce?
 štěpánkaa 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 16:20:34)
nasypu rýži do nádoby, propláchnu horkou a studenou vodou, pak naleju vody cca 2-3 cm nad hranici rýže. přivedu do varu, odklopené vařím cca 10 min, dokud se voda nevyvyří k hranici rýže. pak přiklopím a nechám "dojít". ai za hodinu ochutnám, když te tvrdá, přileju vodu a znova dám vařit a následně dojít. Kromě mě mají všichni rádi lepivou rýži, tak jim ji dopřávám~;)~;)~;)
 Kukurice29+3. 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 16:52:34)
super děkuji.:-)
 štěpánkaa 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 16:14:27)
pěnu z marmelády (rybízové), sbíráme proto, že je pak tužší (aspoň myslím)~;)
a konce vařeček mi nečernají, ale v místě, kde se opírají o hrnec se mi občas spálí od ohně (vařím na plynu)~;)
 maximin 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 16:15:55)
Jj, v tech mistech je mam taky pripecene, ale to vi proc, ty konce nechapu. Nemely se kde opalit~q~
 Markéta s párkem 
  • 

Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 16:17:01)
Já myslím, že to je zažraná špína, mastnota.
 maximin 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 17:31:39)
Neni, je to fakt jak uhli! Proste spalene~:(
 angrešt 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 16:17:22)
Proc mi cernaji konce varecek (ne michaci konce, drzici konce)??

- necháváš je ležet vedle zapálené plynové plotýnky~;)

Proc se musi sbirat pena z marmelady?

- protože pěna je tvořena uvolněnými bílkovinami, které jsou oblíbenou mikorbiální potravou a zvyšuje to následně kazivost

Proc se musi sbirat pena z vyvaru?

- jako u marmelády - vývaru se pak v lednici zkracuje trvanlivost cca o 2 dny. mimoto u vývaru navíc nesebraná pěna způsobí, že se následně rozptýlí ve vývaru a ten je nevzhledně kalný.

Proc mi vzdycky prekypi brambory?

- asi je vaříš zprudka ~;)

Proc mi prekypi marmelada?

- máš malý hrnec

Proc vzdycky pripalim ryzi?

- asi používáš kastrol s tenkým dnem. Vymasti si kastrol na rýži olejem, než tam rýži nasypeš.

Proc se rybiz sam neumi odstopkovat??

- protože Tě chce učit trpělivosti

Proc nejsou jablka samosvlikaci????
- protože jsou za Adamem a Evou vyhnaná z Ráje a tady mimo Ráj už se nudisti netrpí~;) Zkus jim nabídnout náhradou za slupku aspoň fíkový list, třeba Ti vyjdou vstříc~:-D
 štěpánkaa 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 16:18:38)
angrešt nezklamal~t~~t~~t~ díky~x~
 zuzini 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 16:22:19)
~t~~t~~R^
 maximin 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 17:36:11)
Proc mi cernaji konce varecek (ne michaci konce, drzici konce)??
- necháváš je ležet vedle zapálené plynové plotýnky~;)
Nevim o tom, ale dam si na to pozor, mozne to je

Proc se musi sbirat pena z marmelady?
- protože pěna je tvořena uvolněnými bílkovinami, které jsou oblíbenou mikorbiální potravou a zvyšuje to následně kazivost
Pche

Proc se musi sbirat pena z vyvaru?
- jako u marmelády - vývaru se pak v lednici zkracuje trvanlivost cca o 2 dny. mimoto u vývaru navíc nesebraná pěna způsobí, že se následně rozptýlí ve vývaru a ten je nevzhledně kalný.
Pche pche

Proc mi vzdycky prekypi brambory?
- asi je vaříš zprudka ~;)
No jasne, specham prece ~y~

Proc mi prekypi marmelada?
- máš malý hrnec
No to teda NEMAM!!! Mam krasny, novy, vysoky, pres deset litru~:-D

Proc vzdycky pripalim ryzi?
- asi používáš kastrol s tenkým dnem. Vymasti si kastrol na rýži olejem, než tam rýži nasypeš.
Ee, neuhodla~y~ Je to tim, ze od ni vzdycy odejdu a zapomenu, ze ji varim ~l~~t~

Proc se rybiz sam neumi odstopkovat??
- protože Tě chce učit trpělivosti
Na to stacej deti ~l~

Proc nejsou jablka samosvlikaci????
- protože jsou za Adamem a Evou vyhnaná z Ráje a tady mimo Ráj už se nudisti netrpí~;) Zkus jim nabídnout náhradou za slupku aspoň fíkový list, třeba Ti vyjdou vstříc~:-D
Ha,jedu shanet fikove listy ~t~
 Němcová Božena 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 17:39:07)
Kastrol na marmeládu právě musí být nízký a široký.
 maximin 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 17:48:08)
Buchlovanko, no vidis to a to sem netusila ~f~
 Němcová Božena 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 17:49:16)
To se právě musí rozprostřít po velké ploše, ta marmeláda. Příště.~R^
 maximin 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 17:52:14)
Priste priste... Jakypak priste?? Delam marmeladu ve vysokych uz peknych par let a ted mam novy, to nemam sanci obhajit nakup dalsiho mega kastrolu. Obzvlast, kdyz se snazim vyhrat nakup special hrnce na kraby a lobstry ~f~~;)
 angrešt 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 18:28:55)
Nojo, Buchlovanka má pravdu. Ale na pořízení pěkného kastrolu je vždycky vhodná příležitost, stačí, když naslibuješ, jaké kulinářské slasti budou z kastrolu vycházet směrem k druhé polovině rodinné rady ~;)
 maximin 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 21:31:14)
Hele, ani tudy cesta nevede~n~... Marmelada se da koupit, chutney a presnidavku neji. Na steaky staci jedna panev a na knedliky jsou dosavadni hrnce dostacujici~l~
 Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 16:19:31)
no ta pěna na marmeládě nevypadá moc esteticky a prý se rychleji kazí, to samé u vývaru, jsou to bílkoviny a podléhají rychleji zkáze a navíc vývar by měl být hezky čirý a tohle ho zakalí, vařečky fakt nevím~j~ brambory překypí, protože dáš vysokou teplotu, aby se rychle začaly vařit a když už se začnou vařit, objem těch ,,bublin,, vytlačí vodu ven . archimédes~t~ s marmoškou to samé a rýž připálíš, protože rýže nacucne vodu a ty máš vyšší teplotu varu a jak tam není voda, připálí se to... a dál nevím, na co ses ptala~y~
 Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 16:22:55)
jinak mě hrozně moc baví rukodělný pišišiny, právě dělám kapsář za postýlku a už si nadávám, že sem se na to měla vykvajznout~o~
 maximin 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 17:46:39)
Mikito, to je presne ono!!!! Nadsene se do toho vrhnu a pak nadavam, proc to vubec delam~t~
 magrata1 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 16:41:55)
já mám na vařečky džbánek, kdyby nebyl zcela suchý, zplesnivěly by konce vařeček a byly by černé. Proto je před vložením do nádoby dobře utřu a občas ten džbánek vymyji octem.
 Haaribo 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 16:44:14)
K těm vařečkám - nestojí ti někde ve vodě nebo vlhku??? Pak ti začnou plesnivět a zčernají...~5~
 Dalalmánek 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 19:46:25)
Myslím, že to by mohl být taky důvod.
 Mišyčka a Minimišyčka 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 20:48:53)
Mně zase pro změnu vždycky zmizne ta nejdůležitější ingradience na vaření, zrovna včera jsem se chystala na krém na dort otevřít plechovku salka, co jsem uvařila do zásoby. No už jsem byla druhá, takže jsem narychlo dělala krém z pudinku
 Girili 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 22:01:49)
Proc mi cernaji konce varecek (ne michaci konce, drzici konce)??
- Protoze je davas drzatky do odkapavace, kde ty konce stoji ve vode?

Proc se musi sbirat pena z marmelady?
- To se musi?

Proc se musi sbirat pena z vyvaru?
- To se taky musi?!

Proc mi vzdycky prekypi brambory?
- Protoze je nevaris v papinaku. ;-)

Proc mi prekypi marmelada?
- Ta taky umi prekypet?

Proc vzdycky pripalim ryzi?
- Protoze si nenatahnes kuchynsku minutku stejne jako ja. :-)

Proc se rybiz sam neumi odstopkovat??
- Tak tohle je mi skutecna zahada!

Proc nejsou jablka samosvlikaci????
- A tohle uz tuplem! :-)
 maximin 


Re: Záhady v kuchyni 

(3.8.2011 22:36:01)
Girili:
Proc mi cernaji konce varecek (ne michaci konce, drzici konce)??
- Protoze je davas drzatky do odkapavace, kde ty konce stoji ve vode?
No to teda nedavam! Lezi naplacato v supleti, fnuk.

Proc se musi sbirat pena z marmelady?
- To se musi?
:-)

Proc se musi sbirat pena z vyvaru?
- To se taky musi?!
~:-D

Proc mi vzdycky prekypi brambory?
- Protoze je nevaris v papinaku. ;-)
Ha, pravda

Proc mi prekypi marmelada?
- Ta taky umi prekypet?
Jo, umi!! Prijd se podivat, kuchyn mam jak po vrazdeni nevinatek (ha, mela bych spocitat potomstvo~;))

Proc vzdycky pripalim ryzi?
- Protoze si nenatahnes kuchynsku minutku stejne jako ja. :-)
Uhodlaaa!!!~g~

Proc se rybiz sam neumi odstopkovat??
- Tak tohle je mi skutecna zahada!
~t~

Proc nejsou jablka samosvlikaci????
- A tohle uz tuplem! :-)
~t~~t~
 Girili 


Re: Záhady v kuchyni 

(4.8.2011 0:10:34)
Kuchyn jak po vrazdeni nevinatek... ~t~ Ja onehda vyhodila zbytek plesnive marmelady do zachodu a nesplachla jsem ihned a ta ruda marmelada udelala na porcelanove mise sedive zazrane skvrny, ktere nevycistil ani ocet. S nevinatky tedy nic, ale zacit to nekdo zkoumat, tak si rekne, ze zereme nejake hodne agresivni barvicky. :-D

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.