angrešt |
|
(2.9.2011 16:34:24) Ahoj, nevím to všeobecně, ale určitě vím o čínské restauraci provozované vietnamskou rodinou - jejich dceru brácha učil a do jejich restaurace opakovaně chodil, tak ví, že nikdo jiný než Vietnamci v ní nepracoval. Ale je to jen jeden případ, může to být výjimka.
|
kambala pláááckááá |
|
(2.9.2011 16:38:41) angreste, ty nikdy nezklames!
ja totiz myslim, ze v podstate to jidlo neni ani tak cinsky, jenom se tomu tak rika. kdyz jsme byli v cine, jedlo se tam jinak. ty cesky "ciny" se tomu moc nepodobaji, coz je zajimavy, protoze treba v nemecku nebo v anglii jsem v "cine" byla, a bylo to celkem podobny
|
|
angrešt |
|
(2.9.2011 17:44:25) Tak v Číně jsem nebyla, nemůžu posoudit. Ale kdysi jsem chodívala do čínské restaurace v mém rodném městě (místní velmi luxusní podnik), kde vařila skutečně Číňanka, mimoto byla restaurace propojená s dost nóbl prodejnou orientálních předmětů a byla značně odlišná od většiny "čín", které potkávám teď. Jak vzhledově uvnitř (žádný vikslajvant, ale červené hedvábí), tak dost i jídlem, bylo to takové mnohem chuťově koncentrovanější a mimoto se velice lišila jednotlivá jídla od sebe. Tak nějak si čínskou kuchyni představuju spíš. Ale nevím, no. Jinak jsem jen vařila podle zde již opakovaně zmiňovaných sešitrků Čínské domácí kuchyně a to se podstatně víc podobalo té staré čínské restauraci než dnešním "číňankám". Ne, že by mi v nich nechutnalo, ale něco tomu chybí, oproti vzpomínkám na "čínu" v tamté restauraci.
|
Haaribo |
|
(2.9.2011 17:51:50) Jojo, ty sešitky tady taky mám...to je podle mě kvalita, taky tady jednu takovou restauraci máme a s "nudláky" se to nedá rovnat.
|
|
Elíláma |
|
(3.9.2011 10:10:07) angrešt: hedvábí musím se přiznat, že jsem v číně jedla v místních kantýnách, které převážně vypadaly jako naše pseudočíny (chutnaly ale úplně jinak), tj. plastové podtácky s alegorickými motivy či koťátky, igelitový ubrus (číňani totiž hrozně sviní), na stěnách kýčové blýskavé stromečky a cokoliv, co je strakaté a kýčovité včetně červených lampionků a samozřejmě čínský popík:
http://www.youtube.com/watch?v=pvjqRX0b1Pc&feature=related
|
|
|
Elíláma |
|
(3.9.2011 10:06:37) Placatko, jo, jediný v ČR, kde jsem zažila, že to chutná jako v čínské Číně je v pasáži na Národní proti Tescu v Praze. tam chodí i sinologové. Dokonce mají i jiný lístek v čínštině, kde jsou čínsky nejčínštější jídla, jako smažený jetel a prasečí ouška nebo co to bylo kua
Doporučuju Mravenci lezou na strom extra pálivou verzi, po 3. porci mě málem kleplo, kýchala jsem, smrkala, brečela, prskala a nějak nemohla dýchat a to snesu OPRAVDU hodně sečuán hadr
|
|
|