Elíláma |
|
(3.9.2011 10:34:58) Dostali jsme (asi) přední žebírka od srnky, nevím, vyndala jsem to z mrazáku, má to prý být ze srnky a jsou to tenká dlouhá žebra bez páteře, tak tipuju, taky to má to tenké maso, co se prodává u králíků na rolády, jakože bříška, tak diagnostikuju podle toho. Co s tím?
Dá se to třeba namarinovat a ugrilovat? To asi znaená tu harmoniku rozkrájet na jednotlivá žebírka, že?
Jsem z toho volaká zmeťěná
|
caira (Vojta1/03,Mates11/04) |
|
(3.9.2011 10:50:45) podložit cibulí, nakmínovat, posypat kořením divočina od Vitany udělat k tomu červené zelí a bramborový knedlík a nezřízeně se přežrat
|
Elíláma |
|
(3.9.2011 11:04:22) caira poslední krok mám v plánu každopádně, můžeš to, prosím, rozepsat pro poloopice? Takže žebra naporcuju na jednotlivé žebírka a pak mezi ně vložím tlustý plátky cibule, nakořením a podleju vodou a budu píct nezakryté (nebo zakryté?) na 170°C (?) asi hodinu a půl (?)
Dík
|
Elíláma |
|
(3.9.2011 11:05:31) jo podložit, ne proložit, takže na dno pekáče cibuli na tlusté plátky (?) a na to kořeněná žebra (namazaná olejem?) jééé, já jsem hrozný nemehlo
|
|
|
|
deny+3 | •
|
(3.9.2011 11:58:59) Podusila bych je na kořenové zelenině a podlévala červaným vínem i ovocným(jednou jsem to zkusila s dědovým rybízákem a bylo to výborný).
|
Elíláma |
|
(3.9.2011 12:24:53) Jako ty kosti dusit na zelenině? to se pak bude blbě ojídat, ne? to není jako flákota masa, ale fakt tenký dlouhý žebírka ale třeba to jde, co já vím, já si to jen nějak nedokážu představit
|
|
|
ipi |
|
(3.9.2011 12:20:30) roštěnou-mňam
|
Elíláma |
|
(3.9.2011 12:25:11) roštěnou jak, sím?
|
Elíláma |
|
(3.9.2011 12:26:34) si nějak nedokážu představit smažit žebírka
|
Elíláma |
|
(3.9.2011 12:27:20) Vypadá to asi takhle, akorát je to syrový
|
Elíláma |
|
(3.9.2011 12:27:43) ehm
|
Elíláma |
|
(3.9.2011 12:28:53)
|
|
|
aachje |
|
(3.9.2011 12:30:17) elllí a jsou to takový ty pláty, jen kosti a tenké maso na nich?
|
Elíláma |
|
(3.9.2011 12:32:32) aachje: jojojojojojojojojo!
|
aachje |
|
(3.9.2011 12:50:42) holka tak z toho by byl výbornej vývar. k běžným věcem na vývar bych přidala kuličky jalovce a tymián. a to maso obrat do polívky a do polívky kapání toho masa na pečení tam moc není.. možná zkusit nakrojit na kraji žeber a rukou maso odtáhnout od kosti a naplnit nádivkou. nebo z žeber okrájet maso. to půjde lehce, z hladkých kostí a udělat ragů, nebo gulášek
|
Elíláma |
|
(3.9.2011 12:57:01) Dobrý, aachje, ragů zní dobře... i vývar, akorát manžel polívky nemusí, těší se, že vstane (byl do 9 na noční) a bude na něj čekat okusovačka Já to snad ugriluju nebo upeču na cibuli ve stylu receptu, co jsem vygůglila na jehněčí žebra http://www.jehnecimaso.cz/recepty/jehneci-zebirka-na-rozmarynu/ Co myslíš, půjde to? Toho tenkýho masa moc není, nedrží na kosti, spíš je to už kus břicha, ale to už jsme dost použila včera do boloňské omáčky (a bylo to dobrý). Jo jinak toho máme tak 5 kilo a jediná nádoba, kam se mi to vleze, je hluboký plech
takže masa dost
|
Elíláma |
|
(3.9.2011 12:59:31) Pekli byste to podle toho receptu na 140°C přikryté nebo odkryté? Za 1,5hod na 140°C nemám hotový ani kuře, tak předpokládám, že píct budu kolem, 2-3 hod...
|
Bouřka |
|
(3.9.2011 13:01:48) Peču přikryté, maximálně na poslední chvíli odkryju.
|
Elíláma |
|
(3.9.2011 13:08:56) Díky moc, mám doma hromadu cibule, tak to upeču na cibuli a odkryju tedy na konci
|
Bouřka |
|
(3.9.2011 13:10:52) Ať vám chutná .
|
|
|
|
remus |
|
(3.9.2011 13:05:39) http://www.recepty.eu/zverina/dusene-srnci-maso.html
|
remus |
|
(3.9.2011 13:08:16) http://www.prodej-zveriny.cz/ze-srnce/
|
|
Elíláma |
|
(3.9.2011 13:08:24) Dějuji!
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|
aachje |
|
(3.9.2011 12:52:31) tak viděla jsem v životě hodně, ale roštěnou ze srnčích žebírek--tady někomu hrabe.
|
|
|
|
Bouřka |
|
(3.9.2011 12:56:32) Ze žeber dělám vývar, upeču je a ohryžem je nebo pokud se ten plát daří sundat, tak roládu či závitky.
|
Elíláma |
|
(3.9.2011 12:57:48) Bouřka: asi je upeču a ohryžem teď ještě vymyslet jak
|
Bouřka |
|
(3.9.2011 13:01:01) Klidně na tý cibuli, taky to tak dělám. Přihodím slaninu a nějaký to "divoký koření" - pepř, nové koření, jalovec, dobrý je i tymián.
|
|
|
|
remus |
|
(3.9.2011 12:56:34) Já měla ze srnčího jen svíčkovou, to maso je podobné hovězímu, netuším, zda by grilované nebylo moc vysušené!
|
Elíláma |
|
(3.9.2011 12:58:09) Rin-Tin to máš pravdu, to by suché bylo
|
aachje |
|
(3.9.2011 13:20:06) ellí, nasekej ty žebra a to maso co vysí nakrájej na stejné kusy. řekla bych jedno žebro na tři kousky. myslím jako jednu tu dlouhou kost na třikrát. budeš toho mít dost.pokmínuj, plej olejem, přidej koření co máte rádi, posol a rozlož na pekáči na hromadu nakrájený cibule. neboj se to pořádně zalejt olejem, at to memáš suchý. přidej na plech k masu několik celých palic česneku- ty potom vymačkej do výpeku. přikrej alobalem a peč na 180 alespon hodinu a půl. podlej to tak po půl hodině pečení a zase přikrej alobalem. na poslední půlhodinu bych odkryla a otočila kousky masa a nechala dopéct. mohlo by to být dobrý se špenátem
|
Elíláma |
|
(3.9.2011 13:44:05) Krááááásný! Dík! Tak jsem zkombinovala oba tipy podle nabídky spíže
Aachje, a péct určitě tak naprudko? Klidně můžu píct 3 hod...
|
aachje |
|
(3.9.2011 13:46:03) tak jestli máš čas, peč na 160 ty tři hodky. já teda píšu o horkotroubě a to u mě je 160 letní vánek
|
Elíláma |
|
(3.9.2011 13:53:40) jojo, právě mě překvapilo, jak se to krásně pomalu udělá, když to tu psala Angrešt
Zjistila jsem, že to je maso z lásky, polibků a svitu slunečního světla
|
aachje |
|
(3.9.2011 16:16:04) prej srnčí. voni sežrali jednorožce
|
Bouřka |
|
(3.9.2011 18:14:53) Jo pro to to asi . Hele, kde se to dá sehnat. To sme na talíři ještě neměli.
|
|
|
|
|
|
|
|
|
|