Komba ušatá |
|
(26.9.2011 23:00:53) Dneska jsem si dovezla domů oooooobrovskou cuketu a přemejšlim, co s ní. Jsem sváteční kuchařka a nemám troubu. Napadlo mě, že část nakrájim na kostičky a vrazim do mrazáku a budu průběžně používat do polívek. Co s tim zbytkem? Obalit a osmažit? Cuketový "bramboráky"? Podusit na pánvi? Fakt nevim, s cuketou jsem nikdy neměla čest a ta mrcha mi zabírá půlku lednice. Ještě dodatek - mám tady ještě 10kg brambor, tak bych se jich taky ráda zbavila. (Jo, na netu je receptů dost, ale nějak mě nic moc neláká).
|
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 |
|
(26.9.2011 23:29:57) cuketové bramboráky - půl na půl s brambory. cukeťák je jemnější než klasický bramborák a je fakt dobr. pak taky cuketová nádivka, jen místo salámu použij žampiony
|
|
Delete |
|
(27.9.2011 0:39:16) Já si ji obaluju v těstíčku....to bych mohla jíst pořád. Jen osolit, obalit, osmažit....
Jinak ty bramboráky, nejlépe půl na půl s bramborama, ty také můžu...
|
|
Lucka007 |
|
(27.9.2011 1:51:29) Cuketa je moje nejoblíbenější zelenina a v létě jí používám skoro furt. Včera jsem dělala sójové nudličky a přidala jsem taky: namočila jsem jedno balení sojových nudliček, nakrájela cibuli nadrobno, jednu střední cuketu na kostičky-nudličky, jednu zelenou papriku na proužky. Na oleji se zpění cibule, přihodím sojové nudličky, lehce osmahnu, okořením (pepř, červená paprika sladká, sůl nebo kvalitní sojovka), podleju vodou, nechám pod pokličkou dusit. Po 10 minutách cca přidám zelenou papriku, podleju podle potřeby, nechám dalších 10 minut, na těch posledních deset přimíchám cuketu. Pak to nechám dle chuti strávníků - já mám ráda, když se nudličky cukety rozvaří a udělají takovou tu omáčku, pak nezahušťuju, pokud je někdo rád vcelku, tak nenechat dusit tak dlouho a nakonec zahustit. Jí to s chutí i manžel, který cuketu "nejí".
|
|
Sharien |
|
(27.9.2011 8:42:55) Je z ni dobra polivka, na cibulku cuketu, udeůat hustou polivku, rozmixnout a dochutit (bud kysana smetana nebo majoranka a cesnek...). Pripomina hraskovou.
|
|
Vivace |
|
(27.9.2011 10:37:17) Pokrájet cuketu na kostičky, orestovat na olivovém oleji, pak přidat brambory na kostičky osolit, podlít vodou a dusit, né vařit. Jedlla jsem to u známých v Chorvatsku a moc mi to chutnalo, ta cuketa brambory hodně odlehčila. Můžeš dochutit čerstvými bylinkami, podle chuti.
|
|
zerat |
|
(27.9.2011 15:32:53) Velkou cuketu buď na cukeťáky a nebo je z ní vynikající cuketové zelí - to milujeme doma snad všichni. Jak mi děti nechtějí jíst klasické zelí na všemožné úpravy, tak cuketové je hned pryč Tohle zelí se hodí k pečenému masu - u nás ke kuřeti A nebo cuketová buchta, ale tu já nedělám - nějak jsem ještě nenašla takovou, která by mi chutnala
|
|
|