Re: Cuketa a já
Cuketa je moje nejoblíbenější zelenina a v létě jí používám skoro furt.
Včera jsem dělala sójové nudličky a přidala jsem taky: namočila jsem jedno balení sojových nudliček, nakrájela cibuli nadrobno, jednu střední cuketu na kostičky-nudličky, jednu zelenou papriku na proužky. Na oleji se zpění cibule, přihodím sojové nudličky, lehce osmahnu, okořením (pepř, červená paprika sladká, sůl nebo kvalitní sojovka), podleju vodou, nechám pod pokličkou dusit. Po 10 minutách cca přidám zelenou papriku, podleju podle potřeby, nechám dalších 10 minut, na těch posledních deset přimíchám cuketu. Pak to nechám dle chuti strávníků - já mám ráda, když se nudličky cukety rozvaří a udělají takovou tu omáčku, pak nezahušťuju, pokud je někdo rád vcelku, tak nenechat dusit tak dlouho a nakonec zahustit.
Jí to s chutí i manžel, který cuketu "nejí".
Odpovědět