Bonpara |
|
(3.11.2011 9:43:41) chtěla jsem se zeptat, jaký máte vyzkoušený nejlepší postup rozmrazování již upečeného pečiva doma. Abych vysvětlila, z logisticko-organizačních důvodů budu pečivo (rohlíky/chleba) nakupovat 1 x týdně a chci je zamrazit a pak vyndavat dle potřeby. Ale nemám zkušenosti, nevím jak dlouho cca před konzumací vyndat, jestli dát do trouby nebo ne,jestli to rozmrazené hned ztvrdne,atd. Mám hodně kvalitní horkovzdušnou troubu, možná tam je i nějaká funkce k tomu, ale to nemám chut´studovat ted´. Takže prosím o rady, jak to děláte vy. Děkuji
|
7kraska | •
|
(3.11.2011 9:50:25) to pecivo nebude nikdy tak dobre jako cerstve....taky jsme jednu dobu zmrazovali pecivo, protoze jsme byli porad v praci a nestacili nakupovat a vlastne ani jist, ale byla to blbost, zvlast v centru velkomesta, kde je pecivo k dostani kdykoliv na kazdem rohu...davali jsme ho do trouby
|
7kraska | •
|
(3.11.2011 9:51:35) davam den stare rohliky rozkrojene a namazane maslem do trouby....ale ne predem zmrazene
|
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:54) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:54) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:54) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:54) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:54) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:54) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:54) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:54) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:54) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:54) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:54) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:55) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:56) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:56) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:56) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:56) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:56) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:56) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:56) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:56) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:52:56) Buď normálně na vzduchu pár minut nebo v mikrovlnce pár vteři.
|
|
Inka | •
|
(3.11.2011 9:54:52) Jak se mi tohle mohlo stát? To jsem fakt nechtěla. Jinak když se zmrazí čerstvý na těch -18 a nezvlhne, je po rozmrazení stejný jako čerstvý. Mrazím svoje upečený.
|
Bonpara |
|
(3.11.2011 10:01:50) Inko to se povedlo . Jo a koukám, že jsem se asi pěkně ztrapnila, když téma o supermarketových zmražených a rozmražených rohlíkách dávám do diskuze "domácí pekárny" Ještě k tomu jsem si prohlídla u nějakého tématu luxusní fotečky domácích rohlíčků obzvláště vypečených. Mňam. Jenže u nás ve městě( ve velkém měste) je jedna odporná průmyslová pekárna, která peče snad z pilin, malá soukromá pekárna tu není žádná :-( a tak mě napadlo nakupovat pečivo v Globusu ve vedlejším městě a mrazit a rozmrazovat. No ale ty domácí rohlíčky mě dostaly....
|
Inka | •
|
(3.11.2011 10:12:29) Já si právě peču svoje, ale mám čas až večer, po práci, tak v rámci zachování linie dám do mrazáku a vytahujeme postupně. A taky druhý den už nejsou tak dobrý jako čerstvý, ale z mrazáku jo.
|
|
|
|
Ivuljenka |
|
(3.11.2011 9:56:20) já pečivo nijak nerozmrazuju, prostě večer vytáhnu z mražáku a do rána je to rozmrzlé. Jen když někdy nestihnu tak třeba rohlíky dám nad topinkovač - je tam taková ta mřížka na rozpékání pečiva.
Jinak rohlíky jsou dobré i na pánvičce, normálně nasucho rozehřát pánvičku a ty rohlíky nasucho prohřát. Nesmí být ale obalené ledem. Dávám tam rohlíky,které jsou zmrzlé ještě uvnitř,ale napovrchu už roztály.
|
|
KoproFka |
|
(3.11.2011 9:58:48) Já to dělám tak - z logisticko/organizačních důvodů, že o víkendu kupuju pořádný bochních žitnopšeničného kváskového chleba, který zabalím do čisvé vyvařené a vyžehlené utěrky a dám do spíže - takto vydrží v pohodě 4 dny měkký s křupavou kůrkou. Na další 3 dny potuje zbytek zabalený v utěrce do igelitového pytlíku, než ho dojíme. Tento chleba nám chutná víc, než všechny pšeničné.
V mrazáku mám zmražený pytlík krájeného lámankového chleba, odebírám po plátcích a rozmražuju - opekám v topinkovači - máme to tak rádi.
Co se ostatního pečiva týče - mám doma vždycky zásobu předpečených bagetek, které před jídlem v potřebném množství jen dopeču v troubě - máme je moc rádi a jejich dopečení (cca 8min) navíc krásně provoní byt. Není nic lepšího než chroupat teplou bagetku
|
KoproFka |
|
(3.11.2011 11:10:38) Píšu jak hotentot, pardon.
chleba kupujeme tenhle - chutná nám nejlíp: http://www.pekarny-michle.cz/alb.php?s=produkty&r=100003
- chlebová chuť taková, jako si ji pamatuji z dětství, ne žádné nadýchané něco, co je za tři dny tvrdé a nepoživatelné.
|
|
Ivuljenka |
|
(3.11.2011 11:35:49) taky dávám chleba do lněné utěrky
|
KoproFka |
|
(3.11.2011 12:03:59) to je totiž úplně nejlepší, páč já fakt nemám ráda pečivo (ale ani uzeniny) z mikroteňáků, igeliťáku zatavenejch atp. pořád si na to nemůžu zvyknout - třeba taková šumava, která si bydlí pár hodin v mikroteňáku mi přijde potom chuťově kyselá, nechutná, blééé
|
|
|
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(3.11.2011 10:03:48) Normálně rohlíky vyndám a nechám bejt. Za pár minut, cca 15, jsou rozmrzlý, ale obyčejně prostě vyndám pytlík rohlíků večer na ráno.
|
|
Staronová.luc |
|
(3.11.2011 10:20:18) Vyndám rohlíky, nechám je půl hodiny na lince a jsou rozmražený a dobrý. Jak tu někdo psal, že jsou hnusný to nechápu, já zamražuju čerstvý pečivo a jako čerstvý pak chutná, ale musí se sní ten den. Chleba zamražuju nakrájenej a vyndavám jednotlivé plátky.
|
Vínečko |
|
(3.11.2011 10:24:20) Stejně tak, mrazím čerstvé pečivo, večer vytáhnu na ráno a je jako čerstvé.
|
Bonpara |
|
(3.11.2011 10:37:59) děkuji za rady. Tak od příštího velkého nákupu zkusím zamrazit hned čerstvé do -18ti a taky vyzkouším ten žitno-pšeničný chléb do utěrky..... A Inka mě dostala, že má čas péct domácím rohlíčky až večer po práci-teď si připadám jak superlemra jsem na MD a "NESTÍHÁM", ještě že MM netuší, že lze dělat domácí rohlíčky on totiž vše vyžaduje "domácí", považuje to za důkaz mé lásky Jdu něco dělat a přeji hezký den
|
Inka | •
|
(3.11.2011 11:45:54) Ale prosím Tě, na mateřský jsem to taky nedělala. Teď už mám dítě velký. Pečení je můj koníček.
|
|
|
|
Winky | •
|
(3.11.2011 10:32:21) jj, taky mi přijdou fajn (logisticko-organizačně mám obvykle pár rohlíků v mrazáku a obvykle v neděli večer přijdou velmi vhod ) A ty rozpékané bagetky taky můžu.
|
|
|
červík + V. 6/03 + L. 5/08 |
|
(3.11.2011 10:44:43) vyndám cca 1hod před konzumací, samovolně rozmrzne
|
|
Hudba Ainur |
|
(3.11.2011 11:07:27) Vyndám zhruba hodinu předem, přendám do suchého mikrotenového pytlíku a v pohodě to rozmrzne a není rozblemcané a navlhlé, ani oschlé.
|
|
Elíláma |
|
(3.11.2011 11:20:25) Já si chlapba před zmražením nakrájím a pak vyndám plátky a ty jsou rozmražené za 5 minut. Rychlejší rozmražování teda podle mě nefunguje
|
|
2 sluníčka |
|
(3.11.2011 11:23:52) Pokud vložíš do mrazáku čerstvé, tak ho pak ve stejném stavu máš i po vyndání a volném rozmrazení na vzduchu. pečivo cca 10 minut, chléb déle, 30-40 minut? Dávám do mrazáku běžně chléb i pečivo! Jen když ho dávám do mrazáku, tak vysaji z pytlíku všechen vzduch a dobře uzavřu! A snažím se nemít ho tam déle, jak týden.
|
|
|