| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Domácí sádlo

 Celkem 20 názorů.
 hranatá bublina 


Téma: Domácí sádlo 

(24.11.2011 13:26:24)
dostala jsem syrový vepřový sádlo, tak ho jdu vyškvařit - jenže moc nevím, jak na to. nakrájela jsem ho na kostičky, dala do hrnce a teď nevím - podlívat/nepodlívat? jak dlouho to mám vařit? a solit/nesolit? ~d~

vím, že se dá udělat i v pekárně, ale tu já nemám. a babička mi nebere telefon...poraďte, prosíím :)
 Vínečko 


Re: Domácí sádlo - pomoc! 

(24.11.2011 13:28:43)
Na začátku trochu podlít, pak už ti pustí samo a podlívat nemusíš, škvařit pozvolna a míchat, nesolit.
 Agnesita 


Re: Domácí sádlo - pomoc! 

(24.11.2011 13:29:22)
Sádlo škvařím tak, že ho nakrájím na kostky, ty dám do skleněné zapékací misky s poklicí a dám to na dvacet minut do mikrovlnky na plný výkon. Občas na to juknu, případně přidám minuty. Nepodlévám, nesolím. Sádlo je dobré a škvarky taky ~w~
 hranatá bublina 


Re: Domácí sádlo - pomoc! 

(24.11.2011 13:32:47)
no jo, mikrovlnku taky nemám ~7~ ale děkuju za rady, dám to na plotnu na nízkou teplotu
 Meta 


Re: Domácí sádlo - pomoc! 

(24.11.2011 13:38:30)
Dám nakrájené do pekáče, podliju vodou, strřím do trouby. Občas zamíchám. Když to začne plavat, odeberu naběračkou co nejvíce sádla a ještě chvíli počkám, až škvarky zezlátnou. Scedím pře kovový cedník, hotovo. Škvarky pak třeba semelu na pomazánku. Nebo udělám pagáčky, zelňáky atd.
 Meta 


Re: Domácí sádlo - pomoc! 

(24.11.2011 13:45:53)
Přesně. Člověku to nemusí hned dojít ~;).
 hranatá bublina 


Re: Domácí sádlo - pomoc! 

(24.11.2011 14:05:13)
náhodou, takový sádlo s příchutí plastu - jako od maminky ~w~
já jsem takhle zlikvidovala plastovou odměrku, taky mi nedocvaklo, že nalejt tam vařicí vývar asi nebude úplně nejlepší nápad. zredukovala jsem její objem zhruba na polovinu a od tý doby si na to dávám bacha.
 Markéta s párkem 
  • 

Re: Domácí sádlo - pomoc! 

(24.11.2011 19:21:11)
Že by soudruzi z NDR někde udělali chybu?~t~
 hankuba/Kubík06/Eliška09 


Re: Domácí sádlo - pomoc! 

(24.11.2011 13:38:37)
Nakrájím na kostky,ze začátku lehce podliju,nesolím a míchám,míchám aby se to nepřipálilo
 anela 
  • 

Re: Domácí sádlo - pomoc! 

(24.11.2011 13:40:18)
Škvařím ho pomaloučku na uplně nejnižší teplotu,aby se pěkně vylilo,i několik hodin.Podlí stačí malinko,na začátku,potom pustí.Občas zamíchat,pěkně ode dna.Uplně cítím tu vůni,ozvlášť domácí,ty se máš.
 Jája 
  • 

Re: Domácí sádlo - pomoc! 

(24.11.2011 13:55:08)
Ze začátku na to dej poklici, stříká to. Nedělej to na úplně nejmenším plameni, ale tak na středním. Neboj, to dáš, není to nic složitého. ke kondi to má báječnou vůni :-))
 hranatá bublina 


Re: Domácí sádlo - pomoc! 

(24.11.2011 14:02:17)
tak škvařím, míchám, na začátku to teda docela smrdělo, ale teď už je to v poho. občas chodím míchat a těším se na škvarky.
dostala jsem sádlo jako dárek s receptem na chleba, jenže v receptu píšou - dejte sádlo do pekárny, dvakrát za sebou pusťte program "marmeláda", poté do nevymyté nádoby vsypte suroviny na chleba. a já pekárnu nemám~t~

tak jsem si řekla, že holt vyškvařím sádlo a těsto zadělám v nevymytým hrnci, nu ni?
 Meta 


Re: Domácí sádlo - pomoc! 

(24.11.2011 14:10:31)
Se ví. Ale o pekárně uvažuj, já ji miluju ~;)
 hranatá bublina 


Re: Domácí sádlo - pomoc! 

(24.11.2011 14:21:48)
milý ježíšku ~;)
 gf fgfhf 


Re: Domácí sádlo - pomoc! 

(24.11.2011 14:25:06)
tak na začátku určitě trochu podlít vodou a neustále míchat, dokud to nepustí, vyškvařené sádlo si postupně odebírám aby bylo bílé, a škvarky poznám podle toho když začnou jako by šustit při míchání, pak je odeberu dám do cedníku nebo nečeho takového a nechám okapat. Mám to od tchýně byla jsem u ní na exkurzi, když dělala sádlo.
 gf fgfhf 


Re: Domácí sádlo - pomoc! 

(24.11.2011 14:26:52)
Jo a nejnejmenšíms stupni sice to trvá nějaký 3-4 hod, ale stojí to za to.
 hranatá bublina 


Re: Domácí sádlo - pomoc! 

(24.11.2011 14:29:51)
já chci nechat škvarky v tom sádle, skleničku si necháme (a sežereme), po skleničce dostanou příbuzní (a ti ať si s tím dělají, co uznají za vhodný). škvarky začínají zlátnout a vonět :-)
 KoproFka 


Re: Domácí sádlo - pomoc! 

(24.11.2011 14:42:35)
Je to alchymie~t~, u nás se ještě na konci škvaření přilívá trošku mléka (ne nízkotučného!) - škvarky tak chytnou pěknou barvu a lepší chuť. Když jsou vyškvařené, tak je lisujeme takovým tím kovovým lisem na vařené brambory (to už ale skoro nikdo nemá doma) - nemáme je rádi tučné. Hotové vylisované škvarky solíme.
 hranatá bublina 


Re: Domácí sádlo - pomoc! 

(24.11.2011 14:52:08)
Mirko, díky, mlíko zkusím taky přilít (no co už, kapku to snad snese ~t~)
 KoproFka 


Re: Domácí sádlo - pomoc! 

(24.11.2011 15:07:58)
Ale fakt maličko - když se u nás dělala zabijačka, tak se do toho obrovského hrnce dávala snad jen cca decka... (já tam vždycky potajmu, aby babička nevěděla, ještě přilívala, protože mám ráda hodně "červené"~y~)
"domácí" množství bych dávkovala na lžíce...~w~

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.