hranatá bublina |
|
(24.11.2011 13:26:24) dostala jsem syrový vepřový sádlo, tak ho jdu vyškvařit - jenže moc nevím, jak na to. nakrájela jsem ho na kostičky, dala do hrnce a teď nevím - podlívat/nepodlívat? jak dlouho to mám vařit? a solit/nesolit?
vím, že se dá udělat i v pekárně, ale tu já nemám. a babička mi nebere telefon...poraďte, prosíím :)
|
Vínečko |
|
(24.11.2011 13:28:43) Na začátku trochu podlít, pak už ti pustí samo a podlívat nemusíš, škvařit pozvolna a míchat, nesolit.
|
|
Agnesita |
|
(24.11.2011 13:29:22) Sádlo škvařím tak, že ho nakrájím na kostky, ty dám do skleněné zapékací misky s poklicí a dám to na dvacet minut do mikrovlnky na plný výkon. Občas na to juknu, případně přidám minuty. Nepodlévám, nesolím. Sádlo je dobré a škvarky taky
|
hranatá bublina |
|
(24.11.2011 13:32:47) no jo, mikrovlnku taky nemám ale děkuju za rady, dám to na plotnu na nízkou teplotu
|
Meta |
|
(24.11.2011 13:38:30) Dám nakrájené do pekáče, podliju vodou, strřím do trouby. Občas zamíchám. Když to začne plavat, odeberu naběračkou co nejvíce sádla a ještě chvíli počkám, až škvarky zezlátnou. Scedím pře kovový cedník, hotovo. Škvarky pak třeba semelu na pomazánku. Nebo udělám pagáčky, zelňáky atd.
|
Meta |
|
(24.11.2011 13:45:53) Přesně. Člověku to nemusí hned dojít .
|
hranatá bublina |
|
(24.11.2011 14:05:13) náhodou, takový sádlo s příchutí plastu - jako od maminky já jsem takhle zlikvidovala plastovou odměrku, taky mi nedocvaklo, že nalejt tam vařicí vývar asi nebude úplně nejlepší nápad. zredukovala jsem její objem zhruba na polovinu a od tý doby si na to dávám bacha.
|
|
|
Markéta s párkem | •
|
(24.11.2011 19:21:11) Že by soudruzi z NDR někde udělali chybu?
|
|
|
|
|
|