Martuška |
|
(23.12.2011 20:49:31) prosím o radu někoho zkušeného - záleží v jakém postupu budu do pekárny házet suroviny, když chci péct vánočku??? Moc díky!
|
Liškodlak |
|
(23.12.2011 20:52:53) To nevím, snad je to jedno, ne? Budeš to píct v tý pekárně, nebo si tam jen necháš vykynout těsto? Pokud jde jen o to - naházet a zapnout, to bych ještě dnes taky mohla udělat. Hoď recept, prosím.
|
Martuška |
|
(23.12.2011 20:58:27) budu ji dělat podle Binary - koukni na diskuzi vaření a pečení - zakladála jsem tam téma na vláčnou bábovku
|
elindra |
|
(23.12.2011 21:01:42) Do pekárny vždycky napřed tekutý ingredience a pak sypký. Navrch droždí.
|
|
|
|
zerat |
|
(23.12.2011 21:01:10) Martuško, já nevím, ale myslím, že na tom trošku záleží Co jsem kdy kde četla, tak se začíná tekutinou(třeba mlékem, vodou...) a na jednu stranu pečící nádoby pak dávám mouku a na íi ďolík, do kterého dám sušené droždí a vedle dám žloutky, cukr, sůl, rozinky naložené v rumu, citronovou kůru... Máslo vlévám (ne horké) až když se těsto spojí, prý tak líp kyne, protože to nezalepí ty kvasinky či co U nás už je půlka vánočky fuč Asi zítra večer nechám zadělat na další
|
|
Molly. |
|
(23.12.2011 21:02:08) No nejdřív tekuté, pak sypké, pak mouku, droždí a trocha cukru. Ale to asi víš z jiného pečení, já se při ávání surovin na vánočku řídím pouze tímto
|
Mapi |
|
(23.12.2011 21:14:36) Taky se řídím tím, že nejdřív tekuté složky, potom mouka, cukr, sůl do rohu a do důlku uprostřed droždí. Vždy se těsto povede.
|
|
|
Terinka4444 |
|
(23.12.2011 21:13:44) no, dodrž klasiku, nejdřív vše tekuté, pak sypké, pozor, ať súl nepřijde do styku s droždím, droždí doprostřed na cukr, sůl do rohu a až dojede program těsto, nech to v té zapnuté pekárně klidně dokynout, je tam teplíčko, ono se to těstu líbí. přeju zdar, mám za sebou dneska 4 kusy
|
zerat |
|
(23.12.2011 21:19:00) Tak tohle se solí slyším prvně. 8 let zadělávám vše v pekárně a sůl dávám hned do tekutiny dolů, ale cukr na kopičku mouky a vše mi krásně vždycky vykynulo
|
|
|
Tante Ema |
|
(23.12.2011 21:40:12) Dala bych nejdřív tekuté, pak sypké, droždí k cukru a dál od soli. A ze zkušenosti doporučuju delší program, na mojí mašině je to dvojka-kyprý chléb. Když jsem dala "sladký chléb", byl dobrá, ale nízká. Ne sražená, jen nízká.
|
|
Inka | •
|
(23.12.2011 21:46:13) Dělám jako chleba, nejdřív tekutý, pak sypký, droždí navrch.
|
|
Maťa. |
|
(23.12.2011 22:01:14) Martuška, u pekárny platí všeobecné pravidlo, že najprv tekuté suroviny, na to sypké. A sůl do jednoho kouta, daleko od droždí. Cukor samozrejme k droždí.
Nech sa Ti povede
|
|
Gora |
|
(24.12.2011 10:09:30) Sice už vánočku mám upečenou, pletenou, ale když pečete vánočku v pekárně, tak na jak dlouho nebo jaký program. Dělám si bezlepkovou, ta ne moc dobře drží, tak jsem si říkala, že příště bych ji upekla v pekárně, ale vůbec netuším jak dlouho.
|
zerat |
|
(24.12.2011 10:43:23) Mám Etu Siestu a peču ji na základní program.
|
Gora |
|
(24.12.2011 10:46:53) Zerat, moc děkuji. Mám Etu Harmony, takže to vyzkouším.
Hezké vánoce přeji.
|
zerat |
|
(24.12.2011 10:55:02) Marci, radím nastavit světlou kůrku a příp. hlídat ať ji zbytečně moc nepropečeš. Jinak mě napadá, že by možná nebylo od věci ji třeba i péct v normální troubě (nebude mít tak vypečenou kůrku) ale "nalít" to těsto do formy - prodává se i vánočková forma. Já ji nemám, ale kamarádka si ji dost vychvaluje.
|
zerat |
|
(24.12.2011 10:55:15) A taky přeji hezké Vánoce
|
|
Gora |
|
(24.12.2011 11:19:14) Děkuji za rady. Nad formou jsem taky uvažovala, ale u nás měli jen jakousi kameninovou skoro za tisícovku, a to mi přijde hodně.
|
Miri L & M |
|
(24.12.2011 19:54:15) Určitě tekutinami začít. Je to kvůli tomu, že se těsto lépe promíchá a nezůstávám v rozích mouka(míchač tam nedosáhne a voda se promíchá lehce). Co jsem pochopila z návodu pekárny, tak droždí dál od soli hlavně, když se dává odložený start. Když by asi bylo droždí se solí celou noc, tak by to nedělalo dobrotu.
|
|
|
|
|
|
|
|