Sarimana+Šárka 4/02+Tobík 7/10 |
|
(17.1.2012 13:45:09) Prosím, kdo máte tento parní hrnec (případně i podobný) o info, do jaké míry je praktický - tj. jestli se v něm dá skutečně bez problémů uvařit třeba zelenina s kuřetem nebo rybou a brambory - v rozumné době a bez hlídání/dolévání vody a jestli je to poživatelné , jak náročné je čištění... A dost by mě zajímala rýže, často čtu, že miska na rýži je moc malá, že bývá z tohoto hrnce tvrdá či co... a také jsem viděla názory, že 2000 W je dost, že to není levný provoz, je fakt, že často mají ty parní hrnce poloviční výkon. Uvažuji nad koupí hlavně kvůli dcerunce, která mi odmítá jíst ve školní jídelně, ale naopak "neslaná nemastná" batolecí strava jí šmakuje. Moc děkuji za názory.
|
Jája | •
|
(17.1.2012 16:53:39) Mám parní hrnec, sice Tefal, ale chválím si ho. Vařím v něm zeleninu (obvykle bez soli), knedlíky, někdy vajíčka, rýži, předvařuji květák před obalením a smažením. S oblibou v tom dělám bramborové knedlíky plněné uzeným, nerozvaří se a jsou hezké, úhledné a na povrchu neoslizlé. Napařovala jsem v něm jeřabiny na kompot, vždycky byly tuhé, ale po uvaření v páře je to jeden z nejchutnějších kompotů. Čištění bez problémů, někdy to šoupnu do myčky, jindy umeju v ruce. Množství vody postupně vychytáš, čas taky. Mně se líbí, že při delším času se např. knedlíky nepřevaří. Kdyby ti nestačila velikost misky, dáš tam cokoli jiného, třeba i plechový hrnek.
|
|
sylvaina |
|
(17.1.2012 17:16:20) Mám nějaký nejlevnější z akce v Tescu za 200. Je pravda, že u nás je trvale v pernamenci. Co v něm nevařím, je rýže. To mi přijde zbytečné. Můj táta ale má nějaký Tefal, ne ten tvůj, a rýži si v tom vaří a naopak si chrochtá, jak je to jednoduché, že se to nemusí hlídat a je to z toho dobré. Já z něj miluju ryby, dělám v tom jakoukoli zeleninu, brambory. Kuřecí a vepřové maso už méně. Nádobka vystačí na jedno vaření zcela jistě bez problémů. Ono se nedá říct, že to z toho nemá chuť, jenom jinou, má to chuť té původní suroviny. Vzhledem k tomu, že ho používáme skoro denně, je už trochu opoužívaný. Uvažuji o koupi jiného, ten původní jsem koupila na zkoušku. Místo toho tvého vybraného- přijde mi přecejen trochu zbytečně drahý- uvažuji o nějakém co má síta z nerezu- viděla jsem nedávno ve výprodeji v Elektrowordu nebo skleněná. Přijde mi to lepší než pořád pařit ten plast, ze kterého se může uvolňovat bůhví co. Člověk už poslední dobou aby byl jak ostříž- viz termohrnky nebo silikonové formy. Jinak i manžel má tenhle stojek rád, ohřívá si v něm klobásy.
|
|
|