Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(8.5.2012 10:44:41) Ahoj, mám tady načatý kus kus a ve skříňce balíček bulguru. Nevíte někdo, jestli je ten bulgur podobný? Zajímá mně, dala bych si ho, ale pokud by to mělo být skoro totéž, tak bych radši dojedla ten načatý kus kus, aby se mi do toho něco nedalo. Mám tu asi mola. Díky za názory. J.
|
.ganesha. |
|
(8.5.2012 10:57:55) Je to podobné, ten bulgur mi přijde spíš blíž rýži a taky se dělá déle, než kuskus.
|
|
Sara33(Eliška 07, Petr 09) |
|
(8.5.2012 11:07:00) Bulgur je zdravejsi nez kus kus. Kus kus je v podstate namleta testovina, bulgur je spec.upravena psenice. Ja mam radsi bulgur, na me je kus kus moc sypkej. Bulgur je konzistenci podobny ryzi. Pri uprave oriskove voni. Uzasne chutna zapeceny s kuretem a nahore zality zakys. smetanou.
|
|
angrešt |
|
(8.5.2012 11:10:22) Sice je to obé z pšenice, ale chutná to jinak, kuskus je těstovina, bulgur je zrní jako takové.
Nemyslím, že by to bylo plně záměnné, ale asi by to prohodit šlo. Tak kuskus nasyp do nějaké dózy a dej na noc do mrazáku, mol pomrzne a nebude se dál množit.
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(8.5.2012 11:26:38) Mol zřejmě není v kuskusu, je někde v bytě, viděla jsem ho lítat, tak se snažím tu nemít nic, v čem by se mohl nabaštit.
|
angrešt |
|
(8.5.2012 11:38:16) Aha, no tak to chce uzavřené dózy, aby se tam nedostal.
já právě po koupení věci jako mouku, krupici, polentu apod. strčím na noc do mrazáku, abych si sem nezatáhla života amnožení schopné breberky z krámu.
|
Jana, 2/07+10/08+5/11 |
|
(8.5.2012 11:43:34) , takhle organizovaná nejsem, sice mám všechno ve skle, ale dávám to tam, až když to načnu. Bohužel jsme si přivezli moly z pražského bytu, asi v ořechách, a kuklí se mi v oblečení pro děti, co tady mám schovaný, jsem zjistila , jak se toho budu zbavovat, to teda nevím.
|
Nil | •
|
(23.10.2013 9:24:47) Tak mě napadá zamrazit oblečení :D ale to je technicky nemožné. Lehčí bude asi vystříkat byt biolitem. Teda tak to aspoň dělávala máti, když brácha donesl blechy z hokeje a další brebery to schytali také.
|
|
|
|
|
|
|