majda80 |
|
(31.5.2012 14:03:34) Ahoj, jak děláte domácí marcipán? Myslela jsem si, že hlavní surovina jsou mandle, ale na netu jsem našla i recept kde se dělá ze sušeného mléka, cukru, oleje,medu a aroma. Chtěla bych recept na ten pravý marcipán, co se prodává v prodejně, ne na ten co je šíleně sladký a je to spíše cukrová hmota než marcipán (tuším, že to je ten ze sušeného mléka). Poradíte někdo? Děkuji.
|
magrata1 |
|
(31.5.2012 14:11:29) Na internetu marcipánem nazývají potahovací hmotu. Nevím z hlavy přesný poměr, ale marcipán je z mandlí cukru a trochy vody nebo bílku.
|
|
tymothy | •
|
(31.5.2012 14:23:25) Zkoušela jsem to podle tohoto receptu (doma mám úplně stejný od mé mamky), ale popravdě, nepovedlo se mi ty mandle rozmixovat dohladka...ale třeba to bylo mixérem.
|
tymothy | •
|
(31.5.2012 14:24:17) http://www.toprecepty.cz/recept/3224-pravy-marcipan/ Pardon, tady je ten recept.
|
|
|
Molly. |
|
(31.5.2012 14:30:38) Mandlový marcipán se doma podaří málokomu, je rozhodně lepší ho koupit, třeba tady: http://www.cukrarskepotreby.cz/cz/katalog/marcipany-prave.html
Doma se dělají ze sušeného mléka nebo rozpuštěných marshmallows a mandlového aroma. Mi osobně teda víc chutná ten falešný mléčný marcipán, ale nebaví mě se s ním babrat, takže dělám dorty z pravého, kupovaného
|
|
magrata1 |
|
(31.5.2012 14:41:09) Tak jsem našla recept v italštině, snad je překlad správný. 125g mandlí 125g ml. cukru 1 bílek Použít buď mandlovou mouku nebo spařené oloupané mandle dát na 1-2 hod do mrazáku, jinak se při mixování uvolňuje olej, což je nežádoucí. Musí se umixovat co nejjemněji. Mixovat se lžící ml. cukru. Těsto vypracujeme rukou na stole (jako na těstoviny)
|
magrata1 |
|
(31.5.2012 14:43:55) http://www.monacoint.com/eshop/catalog/830
|
|
|
Hilly. |
|
(31.5.2012 14:41:30) Spíš by mě zajímalo, jak ty mandle najemno rozemlít. Taky se mi zatím pravý nepodařil
|
zerat |
|
(31.5.2012 17:49:30) Není na něj lepší použít spíš mandlovou mouku?
|
Hilly. |
|
(31.5.2012 18:05:16) No je to vlastne odpadni material,po vylisovani mandloveho oleje.Je to bez aroma,zivin,tuku,dost na prd
|
zerat |
|
(31.5.2012 18:08:40) Aha, to jsem nevěděla. Tak jedině objednat namleté mandle z netu - odněkud ze spec. prodejny Jak jsem naznačovala, než bych se s tím patlala a navíc syrové bílky nic moc, tak bych si ho raději koupila Zn. Kovandovi je fakt vynikající
|
|
|
|
|
zerat |
|
(31.5.2012 17:49:06) Pravý marcipán bych si koupila hotový - vynikající dělají Kovandovi - prodává se buď barevný nebo bílý v takových válečcích... Nicméně soudím, že máš zbytečné předsudky vůči potahovací hmotě ze sušeného mléka. Já k ní přidávám vůni mandlí a vyvaluji ji na tenko a je v kombinaci s míň sladkým krémem (ten si sladíš dle vlastní chuti) prostě potahovací hmota nepřekonatelná
|
Hugo z hor |
|
(1.6.2012 8:56:41) Také dělám marcipán ze sušeného mléka a rodině chutná víc než ten pravý - není tak sladký. A míchám ho v domácí pekárně, program bez předehřívání.
|
|
|
|