Marie-Ellena |
|
(7.6.2012 12:49:29) Vím, že je to téma už tady poněkolikáté, ale chtěla bych ozkoušený recept na sirup (myšleno ten, co se pak na pití ředí vodou), který vydrží třeba do zimy. Díky.
|
asimana | •
|
(7.6.2012 13:55:25) Dělala jsem minulý týden, nechala jsem ho ve spižce na zemi a včera jsem všechno vylila plesnivé :-( Bohužel ho nemám kde uskladnit ve velkém chladnu, lednička je malá. A to jsem tam dávala kys. citronovou.
|
Bouřka |
|
(7.6.2012 14:15:07) Já to normálně zavařím v zavařovačkách a vydrží roky při normální teplotě. Dnes jdem na bezinky, akorát nemůžu najít ten recept. Ale pokud mě paměť neklame tak cca 40 ks květů, 4 - 4,5 l převařené vody - zalít (dávám zchladlou vlažnější, ale jednou jsem to normálně zalila horkou a bylo to taky dobrý), přidat 140 g kys. citronové, nechat louhovat cca 24h, scedit, svařit s cukrem (na 1l vody 1kg cukru) a nalít horké do skladovacích nádob. Loni jsem ubrala kyselinu a přidala citron, taky to fungovalo.
|
|
|
Evik+Šmudla+Šmudlinka |
|
(7.6.2012 14:38:55) Svařím 3 kg cukru s 2 l voda, přidám 7 g kys. citronovou a do teplého (ne vařícího!) dám 40 květů. Z ledné dávky je 4 l sirupu. Louhuju 24 hodin, přefiltriju přes plátno, stočím do petek, zmrazím. Vydrží do zimy v pohodě, ale u nás ne, vypije se dřív :-D
|
|
|