| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Jak zpracovat kilo rybízu?

 Celkem 19 názorů.
 Jarca75 


Téma: Jak zpracovat kilo rybízu? 

(19.7.2012 22:52:52)
Mam doma cca kilo rybizu, prevazne bileho. Co z toho mam udelat?
Mam se pokusit o marmeladu? (nikdy jsem to nedelala) Nebo nejakou buchtu? (manzel ale neji temer zadne bublaniny nebo piskotove buchty).

V nedeli pojedeme trhat merunky. Mam to nechat a udelat marmeladu z merunek a rybizu dohromady?

Diky za tipy.
 Hankie+3 


Re: Co s kilem rybizu? 

(19.7.2012 22:57:06)
schovala bych do mražáku, přidávala i další ovoce a až bych měla kilo rybízu a kilo dalšího ovoce, udělala bych si pečený čaj. A pak ho bránila vlastním tělem ~;) (rybíz jsem zrovna dala do mražáku, angrešt, jahody a černý rybíz už tam čekají. Já zas čekám na švestky)
 Jarca75 


Re: Co s kilem rybizu? 

(19.7.2012 23:03:34)
Co je to peceny caj?
 Insula 


Re: Co s kilem rybizu? 

(20.7.2012 5:15:29)
Je to ovocný čaj přímo z ovoce. Peče se to v troubě a pak dá do sklenic. Recept najdeš na netu a je to mňamka.
Jinak já bych zamrazila nebo upekla koláč. Mňam. A co se týče marmelády, tak jenom koupíš na to cukr, svaříš a šoupneš do sklenic. Pár minut. Není nic snazšího. ~;)
 Beruška+J02A07T10 


Re: Co s kilem rybizu? 

(20.7.2012 7:51:49)
insulo, já si marmelády dělám sama.. ale rybízovou mi teda dělá mamka a to proto, že pokud z rybízu uděláš to jak píšeš, rozmixuješ (rozvaříš), přidáš želírovací cukr dáš do sklenic a je to, tak to teda není moc dobrý, protože to je samé semínko :( to už teda maliny sou lepší.

Takže se rybíz prvně odšťavní ( a dělají to tak všichni, které znám) a až z té šťávy, se dělá marmeláda.

Jinak já jsem pro pečený čaj, rybíz je na něj ideální základ, má kyselou chU´t a není to pak samý cukr.

Já dávám na 3kg ovoce 2kg cukru (jinak na netu najdeš i návody kde je na 1kg ovoce 1,2 kg cukru -pak to už je jen samej cukr)
přidávám jako základ i jabka, okořením skořicí, hřebíček, a dávám nějaký citrus - nejlépe nechemicky ošetřený, aby se mohl nakrájet - na kousíčky i s kůrou - ten tomu dodá takový šmrnc, aby to nebylo bez chuti a jen cukr.

strčí se do na hluboký plech, na ovoce se nasype cukr a peče a promíchává se (případně můžeš trošku podlít vodou), až se prostě cukr rozpustí - pak se to naleje normálně horké do sklenic, na chvíli otočí dnem vzhůru a vydrží neskutenčně dlouho (teda u nás ne, všichni ho milují) pro dospělé můžeš přidat rum - případně můžeš přidat rum až při konzumaci samotného čaje - my ho převážně pijeme v zimě, když je velká zima.

Dáš do hrnku jednu až tři lžičky toho ovoce a zaliješ normálně horkou vodou.
 Jarca75 


Re: Co s kilem rybizu? 

(20.7.2012 8:25:28)
To zni zajimave.
Jak dlouho se to pece? A jake dalsi ovoce se do toho da dat?
Diky?
 *S 


Re: Co s kilem rybizu? 

(20.7.2012 13:48:54)
Pečený čaj sa dá robiť s akýmkoľvek ovocím ale vždy je dobré aby tam boli ríbezle, černice, egreše, proste niečo čo obsahuje prirodzene pektín. Jabĺčka by tam tiež nemali chýbať, tie sú výborné potom v čaji.

To ovocie sa tam upečie a nie je ako kompótované, preto je chuťovo vynikajúce.
 Milarka,Luci/04,Eli/08,Zuzi/11 


Re: Co s kilem rybizu? 

(20.7.2012 12:41:04)
co je to "mraŽák"? ~n~
 Hankie+3 


Re: Co s kilem rybizu? 

(22.7.2012 9:52:01)
Milarko, že by mrazák po našem, po moravsku? ~t~ No co naděláš... ~3~
 MÍŠA&FÍK 


Re: Co s kilem rybizu? 

(19.7.2012 23:45:34)
Sníst.~b~
 kambala pláááckááá 


Re: Co s kilem rybizu? 

(20.7.2012 0:01:40)
mrazim po kouskach a pak rozmrazuju a pecu
 NovákováM 


Re: Co s kilem rybizu? 

(20.7.2012 0:07:38)
i já, totéž maliny, meruňky na půlky a bez pecek, borůvky, jahody

prostě to prdnu na tác do mrazáku, když pomrzne, sesypu do sáčku, nebo krabičky, jablka se neosvědčila, to je lepší nastrouhat a narvat do sklenic na štrůdl, ale tohle ano.

MMCH, nemrazím lány.
 Dalalmánek 


Re: Co s kilem rybizu? 

(20.7.2012 7:46:03)
Meruňky s rybízem spolu nejdou dohromady, ale obojí můžeš nastavit letníma jablkama. Já bych tak malé množství zmrazila na koláč nebo ho rovnou upekla.
 Senedra 


Re: Co s kilem rybizu? 

(20.7.2012 7:46:49)
z půl kila koláč se sněhem, druhou do marazáku a je vyřešeno.
 Jája 
  • 

Re: Co s kilem rybizu? 

(20.7.2012 9:12:29)
Míchám s malinama, přidám cukr, povařím a dávám do jogurtu. 1 kg je malé množství, s tím se ani nevyplácí něco dělat.
 romča 
  • 

Re: Co s kilem rybizu? 

(20.7.2012 9:19:50)
na plech křehké těsto, mírně slazený tvaroh, rybíz a drolenku :)

a nebo do mrazáku
 Kalamity YANKA 


Re: Co s kilem rybizu? 

(20.7.2012 11:03:12)
jestli ti nekdo poradi recept, tak stavu, je vyborna, ZDRAVA a deti ji mivaj hooodne rady.~R^
ja ji teda nedelala, ale dostavam od babicky...a holky skoro nic jinyho nepijou...~R^
 *S 


Re: Co s kilem rybizu? 

(20.7.2012 13:46:48)
Tiež mrazím a potom používam celý rok.

Najprv do džemov, používam ich kvôli pektínu a potom nemusím dávať žiadne Gelfixy a podobné hlúposti.

Potom do pečených čajov a čo mi zostane odoberám do bublanín.

A zbožňujem čisto ríbezľový džem, na zákusky, palacinky...odmalička ho mám najradšej a v obchode čistý nekúpiš, len zmiešaný s jablkami a to nie je ono.

 Suza007 


Re: Co s kilem rybizu? 

(20.7.2012 15:04:00)
Já nedávno dělala rybízový koláč - normálně kynutý s drobenkou a jako náplň se v pruzích střídal tvaroh a rybíz. A byl moc dobrý. Jenom s bílým rybízem to nebudeš mít tak pěkně barevné. No a druhou půlku bych dala do mrazáku na příště.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.