| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Zavařování cherry rajčátek

 Celkem 9 názorů.
 arantxa 


Téma: Zavařování cherry rajčátek 

(4.9.2012 14:29:08)
Zavařujete někdo? Máte nějaký recept nebo kalsický nálev? Dájí se zavařit i měkkčí rajčátka? Na kečup toho mám málo a na jídlo zase moc, takže bych ráda jednu nebo dvě skleničky zavařila.
 Lei 


Re: zavařování cherry rajčátek 

(4.9.2012 16:32:21)
Pokud bys netrvala na tom, aby rajčátka zachovala tvar, tak teta dělá tzv. mačkaná rajčata - prostě namačká do sklenice, cca v polovině lehce posolí, docpe až navrch, zase lehce posolí, a pak steriluje. Je to moc dobré na přidávání do jídel a fajn je, že zužitkuješ rajčata celá a nemusíš jich mít kýbly jako na kečup. Nás mačkaná teprve čekají, kečup a sugo už máme za sebou ~w~. Letos jsou tu rajčata nádherně sladká, u vás též?
 Thea 
  • 

Re: zavařování cherry rajčátek 

(4.9.2012 17:47:37)
Ověřeno, vyzkoušeno, vynikající. http://www.michopulu.cz/cz/recepty/12-senzan-omka-z-peench-rajat
 Kvítka 


Re: zavařování cherry rajčátek 

(4.9.2012 19:19:53)
cherry rajčátka se na recept od Michopulu dle mě nehodí, i když je opravdu výborný. Já je loupala, a i kdyby ne, oni nemají tolik dužiny. Vloni jsem je nakládala do octového nálevu, ani se to nezavařovalo. Jsou dost kyselé, ale mamka to ráda přidává do omáček na těstoviny, pod maso. Já přidávala do salátů. Když budeš chtít, recept napíšu.
 Kvítka 


Re: zavařování cherry rajčátek 

(4.9.2012 19:22:00)
Lei, co je sugo? My letos tolik rajčat nemáme, vloni jich byly vagóny. Dělala jsem letos kečup, pečená rajčata a sušená.
Máte některá nápad co s paprikama? díky
 Thea 
  • 

Re: zavařování cherry rajčátek 

(4.9.2012 19:48:31)
Ale samozřejmě, že hodí, chce to jenom pohlídat čas - ubrat a fakt hlídat, tolik necukrovat. Na těstovinách vypadají navíc daleko lépe, než klasická rajčata.
 Kvítka 


Re: zavařování cherry rajčátek 

(4.9.2012 19:59:43)
aha. No já je stejně loupu, nějak tam tu šlupku pak nemusím. Ale nevím, jestli jsem to dělala správně. Pekla jsem je delší dobu, aby se odpařila voda, tak výsledek je jak kečup, jen ne hladce propasírovaný. Tak to nemá být? Každopádně je to moc dobré, pekla jsem druhým rokem a mamka taky.
 Thea 
  • 

Re: zavařování cherry rajčátek 

(4.9.2012 20:23:27)
To nemá být jako kečup:-) Mají si ponechat svoji strukturu, samozřejmě, že pokud je zbavíš slupky, tak něco podobného kečupu dostaneš, ale tak to být nemá. Princip je v tom, že slupka zadrží všechny šťávičky uvnitř, proto se dává rajče řeznou plochou vždycky nahoru. Zkus to i se slupkou. Píšeš, že rajčata sušíš - taky bez slupky? Recept na sugo mám, zrovna ho dělám z 10 kilo rajčat, bude to dlouhá noc:-) Jestli chceš, pošlu odkaz.
 Kvítka 


Re: zavařování cherry rajčátek 

(5.9.2012 13:11:57)
Theo, no rajčata suším se slupkou, a když se povaří, tak tam ta šlupka nevadí. Hm, tak to zkusím jak se má.
Na sugo bych recept chtěla. děkuju

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.