magrata1 |
|
(14.12.2012 9:30:34) Mamka možná odhalila, co dělá perníčky ihned měkké. Je to soda. My děláme ořechové perníčky, jsou moc dobré a hned jedlé. Mamce padl do oka prášek do perníku, asi byl v akci nebo co, tak ho dala místo sody a po 14 dnech jsou to tvrdé betony. tady je recept. 500 g hl. mouky 200 g ml. cukru 120 g másla 100 g mletých ořechů 3 vejce 4 lžíce medu 1 lžička sody kakao, perníkové koření
Postup: Uhněteme těsto, necháme v lednici alespoň 4 hodiny odpočinout, raději přes noc. Před pečením potřeme studenou vodou a ihned po vytažení z trouby rozkvedlaným vejcem.
Perníčky se nemusí odležet, je možné je ihned konzumovat.
|
lipoo |
|
(14.12.2012 9:52:21) soda perníky měkké nedělá
|
magrata1 |
|
(14.12.2012 9:57:49) Já to netvrdím, jen po použití prášku do perníku jsou u stejného recepu perníšky tvrdé a se sodou měkké. Proč, to nevím.
|
lipoo |
|
(14.12.2012 10:28:04) já dávám vždy sodu...a pokud je to recept "hned měkké",tak jsou dobré,pokud to jsou obyč,tak změknou až časem...ale myslím,že je to i ve vajíčku..já už teda jiné než "Hned měkké" nedělám,tak si nepamatuju,co je v těch druhých-ale těsto z těch obyč se mi šíleně blbě patlá..dlouho to trvá,než se spojí-takže potřebuju šup šup..důležitý je mít dost silný těsto,pokud jsou perníky tenký,tak měkký nebudou a pak taky nepřepíct..píct jen chviličku...takže já mám jeden plech mega tvrdých,ostatní jsou měkoučké
|
|
|
|
|