fillantropus |
|
(16.12.2012 21:06:12) včera jsem si koupila super knihu od Romana Vaňka, se staročeskými recepty. Maso kupuju u nás u řezníka nebo v Makru. Ale on pořád doporučuje kupujte u dobrého řezníka a má tam plno fajnšmekrovských receptů, na který u normálního řezníka neseženu (od beraního hřbetu po ledviny v bránici) Ne, že bych zrovna tohle chtěla zkoušet, ale na pořádnej vývar sháním pořád. Třeba králičí hřbet, morkové kosti, slepici (u nás seženu jen mraženou), na hovězí vývar a tak. Fakt těžko shánět, u nás si klepou na čelo- všichni vaří polívku z bujónu a to dokonce i v lepších restauracích (vždycky se ptám, nemám ráda glutamát). Tak poraďte prosím, kam jít za kvalitním masem, třeba jen aby člověk navařil do zásoby pár litránků vývaru. POužívám ho pak na všechno. Dík.
|
Jája | •
|
(16.12.2012 21:08:56) Třeba řeznictví na Arbesáku, jestli víš..
|
fillantropus |
|
(16.12.2012 21:10:49) aha, tak Arbesák je celkem v dojezdu. Dík. Já věděla, že někde na Smícháči je. Díky moc. Už jsi tam byla nakoupovat ?
|
Jája | •
|
(16.12.2012 21:33:16) Na Arbesáku seženeš ledacos. Já tedy moc neexperimentuju, ale vím, že tam mívají spoustu druhů ne tak rozšířených druhů masa. Chodím tam pravidelně, mám to po cestě.
PoKukuju po telecí svíčkový, na tu se mi vždycky sbíhají sliny, jen ta cena... Angrešt, nemáš mimochodem nějaký fajn recept na tu telecí svíčkovou? Když už bych to koupila, tak ať to stojí za to.Díky!
|
radulle | •
|
(16.12.2012 21:50:24) Tak tam chodím nakupovat a doporučuji. Mají tam velký výběr.
|
|
Kopřiva Dvoudomá |
|
(17.12.2012 9:07:38) Telecí svíčkovou prodávají u Smejkala v Chotěboři, mají tam i napsáno málem to, jak se jmenovalo tele A stojí cca čtyři stovky, holt asi v Chotěboři by to jinak nikdo nekoupil.
|
|
|
|
|
Kubula K. |
|
(16.12.2012 21:10:37) Tohle? http://www.trms.cz/kramek/vse Patrně nic levnýho, ale slýchám o nich pravidelně a v superlativech.
|
angrešt |
|
(16.12.2012 21:12:41) Levné ne, ale mají výborné maso, kupujem tam hlavně na steaky. A pak mají fantastické syrové klobásky s jalapenos a koriandrem.
|
|
|
angrešt |
|
(16.12.2012 21:11:43) TRMS, Robertson, dnes nově prozkoumán Marks Spencer na Václaváku. Pak Moravec na Tyláku, Kšána v dejvicích, Arbesák.
Na vývar se dají koupit telecí kosti, občas i harfy, v GFlobusu.
Pak dobré maso objednávám na www.jehnecimaso.cz - tam kupuju ty telecí ksoti na vývar, mimojiné.
|
fillantropus |
|
(16.12.2012 21:13:18) ty telecí kosti jsem si právě chtěla koupit, bo jsem přečetla Cuketkův recept na vývárek.
|
angrešt |
|
(16.12.2012 21:16:01) Tak to OCG je super, mají dvoukilový pytel nasekaných kostí, pěkných. A přivezou to domů, že to člověk nemusí tahat
|
fillantropus |
|
(16.12.2012 21:21:10) Angreštíku a kdybys sem nááááhodou chtěla hodit recepis na telecí upravený dle Angrešta, tak bych ti byla vděčná. On ten cuketka je super chlapák, ale má to nějaký složitý, i tou terminologií. Já bych to potřebovala pěkně jako to má ten pan Vaněk, ten tam dal i recept jak vařit brambory.
|
angrešt |
|
(16.12.2012 21:22:42) Já to nedělám tak super puristicky jako Cuketka Kdyžtak do mailu, jo? zkopíruju z kuchařky, proto nedám veřejně.
|
Lassie66 | •
|
(16.12.2012 21:42:24) Prosím taky na Lassie66@seznam.cz
|
|
|
|
|
|
|
Dee Dee+2 kluci |
|
(16.12.2012 21:22:47) Tak já se svezu jo? A kde kupujete v Praze a okolí drůbež, třeba kuřata na pečení? Tak aby byly bez ATB,nebo aspoň minimálně škodlivé...?
|
angrešt |
|
(16.12.2012 21:26:26) Tak je třeba říci, že v kuřatech ATB nejsou, ani když jsou v supermarketu. Ani hormony. To je urban legend. Nicméně celkově nejsou supermarketová kuřata příliš chutná, to jo, není to ovšem hormony, ale stravou, která je ana rychlé natloustnutí, ale ne na kvalitní výživu se všemi živinami.
Kuřata mám domácí. Občas koupím dobré kuře v holešovické tržnici - ale mají je spíš dopoledne.
Pak občas koupím kuře francouzské - buď v Bille na Harfě, nebo taky na OCG.
Na kachny a husy mám telefon na paní, která je chová ve vsi těsně za Prahou, od ní jsem občas kupovala.
|
angrešt |
|
(16.12.2012 21:33:00) Mimochodem, v tom marks spenceru měli vyskládaná i pohledově hezká kuřata. Nezkoumala jsem, nevím, odkud jsou (francouzská kupuju fakt jen v nouzi, je mi to vlastně hloupé, kupovat zahraniční maso) - nevím, jestli tohle jsou nějaká česká, nebo co jsou zač. S kočárem je to tam velmi nepříjemné, je tam moc lidí, tak jsme se tam nemrcasila.
|
|
|
Elíláma |
|
(16.12.2012 21:31:45) Dee Dee: doporučuji kuřata od paní Jalůvkové, bývá na Jířáku či v Holešovicích - tam pá, so, na Jířáku když jsou farmatrhy, mívá i čerstvé slepice a v sezóně vajíčka z výběhu (oni jim nepřitápí, tak v zimě skoro nenesou). Taky mívají krůty a kačeny. A jarní kuřátka.
Kuře jarní kolem 150 Kč/kg, slepice za 110/Kg.
|
Dee Dee+2 kluci |
|
(16.12.2012 21:52:03) Elíí, dík za tip. Vejce mám domácí,stejně jako slepice-mamka chová. Ale kuřata ne.
angrešt, díky To je dobře, že to s těma ATb je kec.Jinak jednou jsme si upekli kuře z trhu jen na máslíčku se solí a bylo to fakt znát
|
arsiela, |
|
(16.12.2012 22:43:53) dee zodpovědně taky prohlašuju že to je kec,je to v ČR zakázaný i hormony.Rychle rostou díky tomu,že to jsou kříženci na to vyšlechtěný a že dostávaj nabušený směsky plus způsob chovu.Ale daj se sehnat obecně kuřata odchovaná jen na zrní.V Praze ale netuším kde.
|
|
|
|
Lei |
|
(16.12.2012 22:15:04) V Globusu mají biokuřata od Bioparku. Do toho "našeho", který je v okresním městě, trdy radši vždy voláme, neboť dostanou tak čtyři kusy jeden den v týdnu - tak abychom nejeli nadarmo.
|
fillantropus |
|
(16.12.2012 22:24:44) My máme Globus 20 kilometrů daleko. Já bych ráda tam, kam můžu dojet sockou. Se mi nechce ještě k tomu platit benzín. Pěkně kosti narvat do kabelky a jet domů
|
|
|
|
NovákováM |
|
(16.12.2012 21:42:44) nadělím manželovi k Vánocům. Jezdíváme tam občas na kurzy A řeznictví znám jenom na Arbesáku, jak psaly holky. Dál jsem se nedostala. Takže díky za téma a tipy.
|
|
Pole levandulové |
|
(16.12.2012 21:45:07) Zajed k nam na Patockovu, ke Ksanovi, ten ma kdeco a kvalita zarucena. Je to Patockova 73, Praha 6, jde i zaparkovat, i kdyz ne uplne skvele.
|
|
Urbík |
|
(16.12.2012 22:07:46) Emanuel Riddi nakupoval u řeznika na Patočkove na Praze 6.
|
|
Kamisi |
|
(17.12.2012 7:41:43) My třeba máme soukromého řezníka ve vedlejší vesnici. Maso jinde nekupuju, je to fakt velký rozdíl.
|
|
DaVinci |
|
(17.12.2012 8:58:59) Já mám oblíbené řeznictví Pavlis na Flóře, přímo na Vinohradské. Teď jsem na víkend objednávala jehněčí a bylo fantastické.
|
|
Jantara |
|
(17.12.2012 18:09:02) Dobrých řeznictví je pomálu. Já jsem třeba zvyklá dělat vývar z hovězí oháňky. V poslední době je to ale velmi nedostatkové zboží. Chjó.
|
|
PavlaDorňáková | •
|
(26.6.2014 22:26:46) Zdravím, chtěla bych se zeptat - je v Praze někde řeznictví Chodura? Do teď jsem byla na koleji v Ostravě a hodně jsem si tohle řeznictví oblíbila ale teď, co jsem zpět v Praze, tak nevím, kam zajít pro kvalitní maso. :(
|
|
|