| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Losos vařený v páře

 Celkem 6 názorů.
 vroni. 


Téma: Losos vařený v páře 

(25.12.2012 13:11:11)
Prosím o nějaký vynikající recept na lososa vařeného v páře. Mám nový parní hrnec, chtěla bych ho vyzkoušet, budu hostit rodinu na večeři. Doma mám chlazeného lososa. Jakékoli ostatní ingredience nejsou problém koupit. Chtěla bych něco "lepšího", tzn. nejen s vařenou brokolicí a přelitý zakysanou smetanou atd. Plus přílohu, příp. salát. Moc děkuji.
 Jana Z. 


Re: Losos vařený v páře 

(25.12.2012 13:24:28)
Za mne je losos prave nejlepsi udelany jednoduse, zadne kreace, ztraci jinak vlastni chut..
Takze jen osolit, pokapat citronem, hodit na paru, gril, ci panev..

K tomu male bramburky a domaci holandska omacka (neni to zrovna dietni, ale velmi chutne... recept je urcite na netu, nezabere to moc casu a rozdil od kupovane hovotky je nebetycny...)..
 vroni. 


Re: Losos vařený v páře 

(25.12.2012 13:47:38)
Já nepotřebuju, aby to bylo dietní. Holandskou omáčku jsem ještě nezkoušela, mrknu na to. Ale chtěla jsem to právě něčím ozvláštnit, ne si dělat křeče, ale udělat jídlo ála lepší restaurace.
 Jana Z. 


Re: Losos vařený v páře 

(25.12.2012 14:09:12)
Delam holandskou podle tohodle receptu:

4 zloutky
3 lzice vody
250g masla
1 lzice citr. stavy
sul

Ve vodni lazni (nesmi se voda varit, aby se zloutky neuvarily) slehat zloutky, 1/2lzicky soli a vodu, nez smes zhoustne..
Pak ji z lazne sundam a postupne pridavam rozmekle maslo a zaslehavam do smesi (musi ve smesi roztat) a na konec dochutit citronem...

Na netu jsou recepty i s mene maslem, ale nemam vyzkousene..



Bydlim na rozhrani Holandska a Nemecka, tady to je omacka, bez ktere se neobejde sezona chrestu...z jinych jidel je super k lososu a na rostbeef....mnam:))



 Nika 
  • 

Re: Losos vařený v páře 

(25.12.2012 15:00:18)
Já miluji tenhle recept:

Zapečený losos s hráškem a kukuřicí

4 ks lososa chlazený
koření na ryby Vitana
citrón
1 plechovka hrášku střední
1 plechovka kukuřice stř.
1 šlehačka
25dkg tvrdého sýru


Kousky lososa asi 4 cm široké filety, bez kůže, pokapu hodně šťávou z citronu a obalím v koření na ryby. Do menší zapékací misky nasypu na dno půl plechovky hrášku a půl plechovky kukuřice, na to položím lososa a zasypu zbytkem hrášku a kukuřice. Můžu ještě trochu pokapat citrónovou šťávou. Navrch dám nastrouhaný sýr, poměrně silnou vrstvu a celé zaliji šlehačkou a dám zapéct. Jídlo je hotovo, když sýr nahoře zezlátne. Ryba není vyschlá, ale krásně šťavnatá, já miluji hlavně tu příchuť citronu a koření.
 Romana32 


Re: Losos vařený v páře 

(25.12.2012 15:35:02)
Lososa u nás jinak než v páře nechtějí. Stačí ho třeba 2 hodinky namarinovat v olivovém oleji a bylinkách a pak jen pařit 20 - 25 minut. K tomu třeba štouchané nebo smetanové brambory.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.