| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Nádobí Green pan

 Celkem 25 názorů.
 Hr.ouda 


Téma: Nádobí Green pan  

(13.10.2013 14:29:07)
z Alberta.
poprvé v životě uvažuju, že využiju akci v Albertu, to nádobí takhle vypadá OK a neco z toho by se mi hodilo, máte s tím nejakéí zkušenosti? Vyplatí se? není to aušus?

 daba+holčička 


Re: Nádobí green pan  

(13.10.2013 14:31:48)
mě to proklatě lepí, teda mám starší model, třeba to už nějak vyřešili
 Hr.ouda 


Re: Nádobí green pan  

(13.10.2013 14:37:57)
já mám taky jednu pánvičku, takovou nízkou, nepřilnavá teda není, ale zase tak hrozný to není, rozhodne se mi na ní třeba palačinky dělají nesrovnatelně líp než na tý, co jsem používaůla původne. Už ji mám dýl, a nemůžu se práve rouhpodnout, zda si mám koupit další. CHci bez teflonu, což tady deklarujou, že to je. Tu svoji jsme před lety koupila v jedný zdravý výživě. Mám s ní akorát ten problém, že nevím, jak ji mám umývat :)). Jinak bramboráky jsou z ní dobrý.
 Hr.ouda 


Re: Nádobí green pan  

(13.10.2013 14:40:41)
P.S. ale přesto nevím, zda to je dobrý nádobí nebo ne.

Koupila jsem ji tenkrát proto, že neobsahovala na ceduli upozornení, že s enesmí používat v přítomnosti ptáků, papušků a tak, bo mi se mohli otrávit. To jsem si totíž krátce předtím jednu takovou úsajne keramickou pánev bez teflonu už skoro koupila, a pak jsem si to tam v angličtině takový minipísmenka přečetla, četky to tam ani nebylo, tak jsem od koupě tenkrát rychle odstoupila a nakonec koupila jinde greenpan, ale doted nevím, jestli to je nebo není dpbrý nádobí ~t~~t~~t~ To jsme celá já . Porostě nevim ~t~~t~~t~
 Ivatema 


Re: Nádobí green pan  

(13.10.2013 14:51:01)
Tuším, že dle dtestu bylo jedno z nejlepších. Já mám jednu pánev, ze začátku byla skvělá, nic se na ni nechytalo...ale časem se nějak "opotřebovala"-palačinky v pohodě, ale smažená vajíčka...nedá se to pak umýt. Leda seškrábat. Naštěstí se na ni smí s kovovým náčiním. Je fakt, že na ní pár škrábanců mám, ale nic se neodlupuje a nepostupuje to dál.
Takže ani já neřeknu jednoznačně ano, nebo ne.~d~
 Hr.ouda 


Re: Nádobí green pan  

(13.10.2013 14:55:21)
jo, mám stejnou zkušenost, ale je fakt, že mne v prvé řade o tu zdravotní nezávadnost.

Tipy na mylí taky uvítám, ale mám dojuem, že drátěnkou se na to právě nemohlo.
 daba+holčička 


Re: Nádobí green pan  

(13.10.2013 15:00:58)
už tady o nich jedna diskuse byla, dá se to umejt tak, že v ní rozpálíš trochu oleje a za tepla to seškrábeš, ale pro mě je to fakt opruz, dala jsem jí do bytu nájemní a koupila sdi v ikea teflonku
 Hr.ouda 


Re: Nádobí green pan  

(13.10.2013 15:08:09)
mne pracnost v mytí nevadí, lavně nechci teflon
 daba+holčička 


Re: Nádobí green pan  

(13.10.2013 15:11:27)
no jo, jenže to co z ní musíš umejt je to, co ti chybí na tvý flákotě :)
jinak cuketka doporučuje obyčejnou ocelovou pánev, samozřejmě se musí dávat tuk a jen a pouze na ní smažit, nemýt vodou, jen vytírat ubrouskem a měla by být nakonec taky skoro nepřilnavá
dočetla jsem se zde
http://www.cuketka.cz/?p=9536
http://www.gastro-mania.cz/kuchyn/kuchynsky-inventar/panve/na-smazeni-1/ocelova-panev-na-smazeni-50-cm-1.html
 Apple + 2 


Re: Nádobí green pan  

(13.10.2013 15:41:48)
mela jsem kdysi greenpan jako jedinou panev na smazeni a dost brzo jsem ji znicila. Zacala tak lepit, ze se na ni nedalo varit. Potom jsem si poridila litinovou od Skeppshult kterou muzu mit i dratenkou. Ta je vyborna na smazeni a upravy do krupava. K te mam ted do dvojice Greenpan a na te delam jen duseni, zdrave upravy zeleniny, omacky atd - hlavne ne dlouhe smazeni. Panev se potom da umyt snadno - vse z ni jen sklouzne. zda se mi to jako dokonala kombinace.
 Apple + 2 


Re: Nádobí green pan  

(13.10.2013 15:44:08)
a rozhodne se na ni nesmi s kovovym nacinim !
 Ráchel, 3 děti 


Re: Nádobí green pan  

(13.10.2013 16:07:14)
mám stejnou zkušenost, ze začátku úžasná, brzo ale začala být naprd
 zerat 


Re: Nádobí green pan  

(13.10.2013 15:24:10)
Hroudo, my už řádku let kupujeme teflonové nádobí z Ikea a musím říct, že jsme s ním spokojeni podobně jako s Tefalem. V Ikea ty pánve stojí pár korun a fakt super - myju je v myčce... a jsou v pohodě ~R^ Nad tím z Albertu jsem se taky pozastavila, ale nevím nevím - lepší bylo když před cca 10 lety v podobné akci v Intersparu člověk mohl kupovat Tefal - ty hrnce mám do teď a přijdou mi jako naprostá špička.
 Sharien 


Re: Nádobí green pan  

(13.10.2013 15:33:21)
Mam ji dva roky a na jiné nedelam, musí se s ni umet zachazet a není to uplne jednoduchy, hlavne ji nemejt, to pak chyta jak blazen. Jinak delam palačinky a vse bez oleje a uplne OK. Oproti teflonovym i z Ikea je to o několik trid lepsi panev.
 Vítr z hor 


Re: Nádobí green pan  

(13.10.2013 15:49:37)
Varim asi rok a pul na keramice a dobry. Pred tim jsem taky ohledavala Greenpan, ale recenze byly tak pul na pul. Bud vyborny nebo naopak shit (jakoze se to brzy zacalo lepit). Cilem byla likvidace teflonu v domacnosti.
Moje nadobi ma zrejme stejnej povrch jako Greenpan a soude podle instrukci, ktery jsem k nemu dostala, se hlavne nesmi prehrat a nesmi se ohrivat naprazdno, jinak se zlikviduje neprilnavost a zacne to lepit.
Nesmi se do toho hrabat kovem, jen drevo nebo plast.
Moc se mi tehdy libila sada hrncu Greenpan London, zrovna nedavno to meli nekde v akci se slevou.
 brabenec+Adélka 


Re: Nádobí green pan  

(13.10.2013 17:10:02)
Četla jsem diskuzi na e-miminu, kde kdosi psal, že tahle řada nádobí je x let stará, dotazoval se přímo u výrobce, jelikož nemohl najít cenu, za kterou se opravdu prodávají-už není v prodeji.
Takže Albert odkoupil neprodejné skladové zásoby, nahodil nějakou "původní" cenu a dělá z toho exklusivní akci. Taky jsem se odhodlávala ke koupi woku, ale po přečtení tohoto http://www.emimino.cz/diskuse/albert-akce-greenpan-166536/?anchor=postId24989976#postId24989976
do toho nejdu.
 Vítr z hor 


Re: Nádobí green pan  

(13.10.2013 17:25:26)
Hezký ~l~

A ještě něco – vzhledem k tomu, že na tom spousta lidí vaří/smaží bez oleje, že je to jako zdravý, tak pokud nepokryje celý dno tím "jídlem-bez-oleje", tak tu pánev vlastně od začátku přehřívá a ničí. Ona by se totiž neměla zahřívat na sucho...
 Alenka.Alča 


Re: Nádobí green pan  

(13.10.2013 18:42:47)
Myslíš tím, že tam musí být za každou cenu trocha toho oleje a jen olej? Polévka bez oleje se v tom hrnci vařit může, ne? Teď jsi mi tím docela zamotala hlavu, že to platí i u vaření.

Také jsem nad tím nádobím přemýšlela a díky ta téma.
 Vítr z hor 


Re: Nádobí green pan  

(13.10.2013 19:12:17)
Nee, polívku přece neděláš nasucho. To dno musí být podle mýho návodu něčím pokrytý, no, vodou, olejem, kečupem, prostě něčím.
 Kudla2 


Re: Nádobí green pan  

(13.10.2013 20:05:58)
Taky máme pánev a přichytava se, za me nikdy více.
 danca55 


Re: Nádobí green pan  

(13.10.2013 20:41:58)
Nikdy více. Koupila jsem a celkem brzy chytala všechno jídlo.
 kukuřice 
  • 

Re: Nádobí green pan  

(13.10.2013 22:12:03)
NEDOPORUČUJI , je to hrozný šunt - během cca 3 měsíců začala hrozně lepit, napálilo se na ní jídlo a nešlo to ani umýt. Vyreklamovali jsme ji, dostali jsme novou - a ta začala velmi brzy lepit také. ~o~~q~~:(~Rv
obyčejná teflonová pánev z Liedlu nám udělala mnohem lepší službu za mnohem méně peněz.
 Pavel Barák, ženatý, dvě děti 
  • 

Re: Nádobí green pan  

(10.12.2013 8:52:04)
Zdravím všechny diskutéry,
podělím se s vámi o zkušenost s hrncem o průměru 20cm GP. Myslím, že není vůbec špatný i přes hrubší zacházení ze strany mojí monželky kdy do toho občas šáhne něčím kovovým se hrnec drží a nepřilepí se nic. Samozřejmě nelze tady srovnávat pánev, kde se převážně smaží a restuje apod. a hrnec, protože v hrnci se zase převážně vaří ve vodě, jediný okamžik kdy se dá zjistit nepřilnavost je když v něm vaříte rýži, kdy se nechá voda úplně vyvařit a i když se nedělá na másle, ale na sucho nikdy se nepřilepila. Zrovna nedávno to manželka přehnala a šlehačem s "kovovými metlami" v něm dokonce udělala bramborovou kaši! Hrozil jsem se, že bude hrnec na vyhození, ale na mírné oděrky na bocích to přežil! Tzn. že takový šunt to nebude, ale jako všechno nepřilnavé nádobí vyžaduje speciální zacházení, bez toho ho prostě odrovnáte. Jinak k tomu vašemu zdravému vaření, zdravé nerovná se bez oleje, dle mého je to v šetrnosti přípravy a to že třeba na místo sádla použijete olivový nebo jiný zdraví prospěšný olej. Ale to už je trošku mimo a nejde to říci tak jednoduše. Prostě po této zkušenosti jsem zakoupil ještě ten větší 24cm na těstoviny, polévky a případné omáčky. Do té doby jsme vařili ve woku od Tefalu, který je výborný a dá se v něm udělat vše, ale přeci jenom guláš se dělá lépe v hrnci.

Tak snad to někomu pomůže v rozhodování, čau Pavel
 Janicka 
  • 

Re: Nádobí Green pan  

(29.12.2013 16:42:46)
Tohe nadobi pouzivam jiz dele, vyuzila jsem i tuhle akci v Albertu...je to starsi kolekce...myju rucne a na uskladneni vkladam do nadobi ochrannou vlozku do nadobi primo do Greenpan. Manipuluji s nadobim dle pravidel, myji pouze studene, utru do sucha a uklidim za pouziti ochranne vlozky. Na myti pouzivam jenom kapicku saponatu a jemnou hubicku. Potraviny pred upravou vytahuji z lednici cca 10 minut pred upravou na nadobi. Nadobi pouzivam pres 2 roky a akci v Albertu jsem vyuzila na zakoupeni nadobi pro dcerku. Jsem sportovec a jsem zvykla kupovat lonsky model :0
 Janicka Kol 
  • 

Minus Nádobí Green pan  

(29.12.2013 16:50:20)
Zapomela jsme napsat minus teto rady...disledne pouziti chnapky, rukojete jsou nerezove cili se zahrivaji

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.