kačude |
|
(29.1.2014 11:26:52) Mám možnost odebírat přímo nadojené mléko od krav.Doma ho musím nechat projít varem nebo stačí zahřát na určitou teplotu?
|
kačude |
|
(29.1.2014 12:14:09) Já bych ho taky nepřevářela,ale babička,že musím.Aby se uvařili bacili.Pijou to převážně děti,hlavně mladší musí mít ráno kakao.
|
|
Colombi |
|
(29.1.2014 12:53:10) I na těch mlékomatech je cedule s doporučením převařit, takže u malých dětí bych rozhodně neváhala. Před nějakou dobou u nás ve městě právě byla nějaká menší epidemie střevních onemocnění a původcem bylo mléko z mlékomatu.
|
|
Filip Tesař |
|
(29.1.2014 13:02:20) Převařením ho "zabiješ." Stačí zahřát na těch cca 70 stupňů (v podstatě jen co uvidíš, že začala stoupat pára). Chuťově to ovlivní jen málo a kromě pasterace tím chráníš i před rychlým zkysnutím.
|
|
Vítr z hor |
|
(29.1.2014 13:56:31) Kdysi (kdyz jsem byla mala) jsme brali mleko od kravy, kterou jsme osobne znali, neprevarovali jsme - a dobry, bez problemu.
Na druhou stranu, kdyz nedavno dcera dostala salmonelu, tak hygienu nejdriv zajimalo, jestli nepila mleko z mlekomatu. Tak nevim. Detem bych prevarila.
|
|
Nika89 |
|
(29.1.2014 14:24:05) Bereme mléko ze dvora-čerstvě nadojené teče hned do chlaďáku, kde se schlazuje na 5 stupňů. V tomhle stavu ho nalévají do našich lahví a my ho pak už nijak neupravujeme.
|
Anni&Annika |
|
(29.1.2014 19:10:37) dcera kupuje od souseda a jen ho nechava pri urcite teplote v lednici. Spotrebuje se driv, neni tam tydny...pil ho i manzel a mala dcera a nic nikomu nebylo. Soused prodava i Müllerovi do nemecka, predpokladam tedy, ze by melo byt o.k. Jako deti jsme pily mleko cerstve nadojene v kravine /kdyz jsem jezdila k tete na vesnici/ a nikdy jsem nicim netrpela
|
|
|
veverkaa |
|
(29.1.2014 15:15:02) za mě rozhodně převařovat. kdysi jsem byla na brigádě v kravíně. když jsem krávě nasazovala dojící přístroj, tak mi spadnul a vesele nasával bordel, co byl na zemi pod krávou (sláma, rozšlapané exkrementy...). všecko se to dostalo do toho mlíka. takže být vámi, rozhodně to převařím, nikdy nevíte.
|
Kreaty |
|
(29.1.2014 15:20:28) tak myslím, že se převařuje kvůli TBC a taky např encefalitidě, stačí když kráva má klíště na vemenu a jde to do mléka, ale odborné odkazy po mně nechtějte, jenom jsem to slyšela
|
|
Mikita.miki+Zd10/10+J+J06/13 |
|
(29.1.2014 20:06:35) pravda ovšem je, že to projde takovou soustavou filtrů, že se rozhodně nejedná o ,,kupy hnoje,, v mléce. ovšem ano, je běžné, že se v mléce vyskytne nějaké menší množství fekálních bakterií. dost se to díky rozšíření jiného způsobu dojení i ustájení omezilo, ale vyskytnout se to může. já jsem chodila naběračkou rabovat mlíko rovnou z tanku a nikdy mi nic nebylo, ale chlap poprvý co ho u nás měl se po... ale spíš než bakteriím to přičítám tomu, že u tchýně se kupoval low fat krabičák. syn mlíko od dědy miluje a nidky taky žádný problém. ale rozhodně nikomu nemůžu doporučit nepřevářet, spíš opačně doporučuju pasterizovat. já žiju s tím, že riskuju
|
Hanča | •
|
(30.1.2014 9:05:39) Pos...l se nejspíš z toho, že mléko přímo od krávy má vyšší tučnost a kdo není zvyklý na více tuku ve stravě, tak se logicky pos...e. Nepřevařuju, nepasteruju, a to bereme mléko od soukromého chovatele už hodně let. Kdysi měl syn problémy s velmi silnými bolestmi bércových kostí, večer lezl po kolenou, jak ho nohy bolely. Byla to alergie na kasein, jehož mikroskopické vločky vznikají pasterizací. Po vysazení kupovaného pasterizovaného a nasazení domácího nepasterizovaného bolesti zmizely a NIKDY se neobjevily. Navíc: můj otec byl lékař a jako děti jsme na domácím mléku vyrostly. Nepřevařovalo ani nepasterizovalo se nikdy, otec byl proti a považoval to za nesmyslné. Jako vyhledávaný lékař-praktik by snad vlastním dětem nedával něco, co je pro ně nebezpečné.
|
|
|
|
|