Ema (+2) |
|
(13.2.2014 9:24:57) Prosím, nemáte zkušenost s domácí pekárnou a běžným chlebem? Ať dělám podle návodu nebo ze zakoupené směsi, pokaždé mi chleba krásně nakyne, ale po upečení není nadýchaný a je propadlý. Netušíte, čím by to mohlo být? Zkoušela jsem vystřídat sušené i normální droždí, jednou jsem dala více vody, pak zase méně... vždycky je výsledek stejný :-(
|
Inka | •
|
(13.2.2014 9:49:02) Moc droždí. A doporučuju si pročíst tohle http://domacipekarny.dama.cz/rady.php
|
|
Lída+4 |
|
(13.2.2014 10:38:06) Dej míň droždí - chce to vychytat, spousta receptů uvádí naprosto nesmyslný množství. Mně na půlkilo mouky stačí šestinka kostky.
|
|
Ema (+2) |
|
(13.2.2014 11:42:02) Aha, ale to je divný, protože ve směsi už to droždí je a já navíc nepřidávám
|
Inka | •
|
(13.2.2014 13:18:43) Jestli to fakt dělá pokaždý i při ozkoušeném receptu od ostatních, zvažovala bych reklamaci pekárny.
|
Snapeová |
|
(13.2.2014 18:57:44) Reklamace není potřeba. Jen v návodech uvádějí moc vody. Ubírala jsem vodu při pečení ze směsy koupené i v receptu na domácí. Vždycky vyšel chleba v pohodě.
|
|
|
|
Snapeová |
|
(13.2.2014 18:56:09) Sniž množství vody přidávané do těsta a vyjde to
|
Ema (+2) |
|
(15.2.2014 13:25:53) Děkuji, zkusím. Už jsem ubírala, ale asi moc, protože pak bylo těsto příliš tuhé a po upečení jako beton. Musím to nějak vychytat. Reklamace je bezpředmětná, pekárna je asi 5 let stará... mám ji půjčenou od mamky a jinak slouží báječně, dělám v ní všechna těsta, naučili jsme se díky pekárně dělat domácí pizzu, kynuté buchty, koláče, atd... jen ten chleba. Zkouším to asi rok, peču jednou za 14 dní a ještě se mi nepovedl. Dělala jsem podle návodu u pekárny, podle receptů z internetu, v poslední době jsem několikrát koupila hotovou směs a dělala podle návodu na ní... stále neúspěšně. nevzdávám to Děkuju za všechny rady!!!!
|
|
|
|