KvětuškaS |
|
(25.5.2014 22:28:23) Čím to, že je balený žitný chléb trvanlivý a na obalu je, že je bez konzervantů? Jakto, že vydrží tak dlouho?
|
Ningit |
|
(25.5.2014 23:15:04) Jestli je to chleba ze žitného kvásku, tak ta trvanlivost je podle mě zásluhou právě toho kvásku. Když si peču domácí kváskový chleba, vydrží nejméně týden bez problémů, ten celožitný i déle. Kvásek díky svému složení chrání chleba před plísněmi.
|
|
Monika |
|
(25.5.2014 23:17:58) Teda vůbec tomu nerozumím, ale z literatury vím, že dřív musel doma pečený chleba běžně vydržet 10 - 14 dní (a počítám, že se nepekl jenom žitný), častěji se prostě nepeklo. A konzervanty určitě nepoužívali, jen mouku, vodu, kvásek, sůl, takže evidentně to jde.
|
Vítr z hor |
|
(26.5.2014 7:56:29) Doma peceny chleb mi jeste nikdy nechytil plisen. A to s nim provadim ruzna zverstva, jsem treba schopna nechat ho tyden v igelitaku. Jo a nepouzivam kvasek, jen susene drozdi.
|
|
susu. |
|
(26.5.2014 9:56:59) Nadruhou stranu, on ten chleba prostě po 10 dnech nebyl měkký a čerstvý, ale pořádně tvrdý, jen jim to tenkrát tak nevadilo a namočili si ho v polévce.
|
|
|
|