Limai |
|
(18.7.2014 12:19:29) S jakou potahovací hmotou máte nejlepší zkušenost?Samozřejmě mám na mysli dělanou doma ze sušeného mléka,ne ty balené kupované fujtably nijak nechutnající.Víceméně bych potahovku potřebovala udělat už dnes a zdobit až zítra.Jednou jsem dělala od Ariel,ale přišla mi šíleně tuhá,špatně se s ní pracovalo,a pak jsem dělala ještě podle nějakého receptu,který mi taky nevyhovoval.Dá se vůbec udělat potahovka tak,aby byla vláčná a měkká,dobře se s ní pracovalo?Jo a loni se mi začala docela brzy na dortu roztékat,přesto že jsem podmazala vrstvou krému.Jak se vyhnout roztékání hmoty?
|
Molly. |
|
(18.7.2014 13:31:03) Pod potahovku musí jít máslový krém, maximálně jedna kostka másla na 250 ml mlíka se dvěma lžícema cukru. Jakmile dáš slěhačku nebo tvaroh, už máš průser.
Hmota ze sušeného líka je vláčná, pokud tam nedáš med, ale třeba glukózu nebo kukuřiční sirup. A nakonec - já kupuju pravý marcipán z mandlí, kilo za necelých 150. Ten umělý fakt není a hlavně je to oravdu marcipán, ne hmota ze sušeného mlíka s mandlovým aroma.
|
|
Hanina | •
|
(18.7.2014 15:24:20) Mám vyzkoušený tento: 200 g prosátého moučkového cukru, 200 g prosátého polotučného mléka, 1 bílek, 3 lžíce medu (nestírat prstem, jen nechat stéct), 30 g másla, pár kapek mandlového aroma. Já to teda beru +- od oka, ale je to dobré. Tohle dobře propracuj. Já to nahážu do robota a vodu přidávám doslova po kapkách. Většinou z toho robot udělá takovou krupičkovatou hmotu a já si to pak dopracuju namočenýma rukama, protože se bojím, že to přeleju a pak už to nedám dohromady. Je to ale úžasně tvárné a výborně se z toho modeluje.
|
|
|