| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Druhá sterilizace - zavařování

 Celkem 14 názorů.
 agatha2 


Téma: Druhá sterilizace - zavařování 

(24.7.2014 12:32:40)
Dobrý den,

dnes zavařuji cuketovou pomazánku ( cukety, rajčata, papriky, česnek a koření ), dnes provedu první sterilizaci - dotaz zní, mohu druhou sterilizaci provádět za méně než 24 h nebo je opravdu nutné počkat těch 24 h a teprve potom podruhé zavařit? Zítra odjíždíme a docela by mi bodlo, kdybych mohla provézt sterilizaci cca po 20 h, je to tedy možné? Dnes skončí zavařovací proces cca kolem 14 h, mohu zítra zapnout zavařovací hrnec již třeba v 10 hod dopoledne, abych to stihla?

Všem děkuji za odpovědi
 agatha2 


Re: Druhá sterilizace - zavařování 

(24.7.2014 13:47:39)
Buchli,

souhlasím s Tebou...doufám, že se během dneška dozvím od někoho fundovaného odpověď na mou otázku a ne rady, že stačí sterilizovat jen jednou, na to jsem se neptala, ale bylo mi jasné, že zde takové příspěvky budou~;) evidentně loňská "přednáška" od Tvé sestry na téma správného zavařování na mnohé dojem neudělala...nu, co už, každý svého štěstí strůjcem~d~

rcp je zde, já tedy dělám buď čistě tuto a pak dělám ještě s přidáním rajčat a paprik, viz. níže v komentářích k receptu

http://www.mimibazar.cz/recept.php?id=22385
 agatha2 


Re: Druhá sterilizace - zavařování 

(24.7.2014 14:30:46)
Buchli,

je to hned na první straně a dokonce to paní dopsala přímo do receptu, zkopíruji Ti to:
Tip:
od Jana K. (maxis) ID 99812: "Přidala jsem ještě umleté zelené papriky, oloupaná rajčata, bobkový list, mleté nové koření a mletý pepř. Bude dobrá nejen na topinky, ale i na těstoviny a pod maso... "
 PJana 


Re: Druhá sterilizace - zavařování 

(24.7.2014 12:36:25)
A proč sterilizovat 2x. Není to zbytečné? Osobně 2x sterilizuju jenom maso.
 magrata1 


Re: Druhá sterilizace - zavařování 

(24.7.2014 12:45:14)
Já taktéž. Kečup sterilizuju 1, tam dávám ocet a cukr, jinak vše 2x
 Hanina 
  • 

Re: Druhá sterilizace - zavařování 

(24.7.2014 12:50:56)
A není to pak rozvařené?
 magrata1 


Re: Druhá sterilizace - zavařování 

(24.7.2014 12:51:51)
Omáčka? není.
 Elwing 


Re: Druhá sterilizace - zavařování 

(24.7.2014 13:25:13)
Ten systém zavařování po 24 hodinách je kvůli bakteriím, které produkují botulotoxin. některé první zavařování přežijí. Takže dvojí zavařování se doporučuje jen u masa, u zeleniny botulotoxin nevzniká. Pokud víko chytne, tak se podruhé zelenina zavařovat nemusí.
 magrata1 


Re: Druhá sterilizace - zavařování 

(24.7.2014 13:35:02)
Hodiny nevím, ale Buchli a já máme pravdu. Jen to musí odborně rozvinout a doplnit Angrešt, nám stejně spousta lidí neuvěří~z~
 Žžena 


Re: Druhá sterilizace - zavařování 

(24.7.2014 15:04:50)
Koukla jsem do chytré knihy (Konzervovanie a mrazenie v domácnosti) a tam je odstup 24-48 hodin.
 agatha2 


Re: Druhá sterilizace - zavařování 

(24.7.2014 18:28:35)
Žženo,

děkuji za info
 Elwing 


Re: Druhá sterilizace - zavařování 

(24.7.2014 13:42:16)
Sakra, no koukám na net a máš pravdu. Tak to jsem vůbec nevěděla. Sem to prostě brala jako fakt a ovoce nikdy nepřevařovala. U nás se to doma takto vždy tradovalo.~:(
 Elwing 


Re: Druhá sterilizace - zavařování 

(24.7.2014 13:46:13)
A když marmeládu nesladíš? Nebo pomůže jako prevence kyselina citrónová?
 hbf 


Re: Druhá sterilizace - zavařování 

(24.7.2014 13:51:58)
Jsou určité geografické rozdíly, u nás převažuje C. botulinum s produkcí toxinu B, tedy masový typ. Naopak v Asii převažuje produkce toxinu A, tedy ovoce-zelenina.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde


(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.


Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.