KatVafi |
|
(8.11.2014 13:44:43) Dnes jsem se o něm dočetla na netu a přijde m i to naprosto úžasná věc! Máte? Používáte? Jak jste spokojení? A na co si při výběru dát pozor? Opravdu vaří, peče, smaží a dusí sám?
|
třeba já | •
|
(8.11.2014 13:58:16) Mám už asi 5 let, používám ho teď už jen občas, hlavně na vývary, občas nějakou tu omáčku nebo kuře na zelí. Že by se v něm dalo smažit, to teda nevím... možná to jen neumím. Po počátečním nadšení, kdy jsem v něm zkoušela kde co, teď spíš uvažuju, že ho pošlu dál, protože ho zas tak moc už nevyužijeme... ale ještě uvidíme.
|
Kubula K. |
|
(8.11.2014 14:01:33) taky jsem byla par tydnu. nadsena a pak jsem ho vratila. pripadalo mi ze vsechno chutna dost podobne, bez ohledu na ingredience.
|
|
|
Katka a 2 výrostci |
|
(8.11.2014 14:09:34) Mam rok, pouzivam na pomala jidla- gulase, hovezi po burgundsku, atd...Taky si v nem delam domaci hodne redukovany vyvar, toho pak mam porce v mrazaku.Vecer nakrajim ingredience, pres noc se to dela.jde v tom i konfitovat v sadle.Proste vse, co se dela vice hodin - nemusim to hlidat.Na denni vareni ne, ale tak 1 x za tyden to vyuzivam, vyhovuje mi ze u toho nemusim byt....
|
Hanka 75 |
|
(8.11.2014 14:47:27) Netušila jsem, že v něm jdou vývary ? Také bych ráda-hlavně ten zredukovaný na zamrazení.
|
Katka a 2 výrostci |
|
(8.11.2014 16:17:34) Idealne z okrajenych kosti - hovezi harfy jsou idealni.Nejprve je priopecu v troube, ale neni nutno.Dam do hrnce,pridam kulicky pepre , kmin, sul.Zaleju vodou, dam varit na nizsi stupen na 8 -9 hodin.vetsinou pres noc.Teple precedim, pak necham zchladnout, seberu tuk a vychlazene dam po asi dvoudecovych porcickach do mrazaku.Ma to az rosolovitou konzistenci.
|
|
|
|
Z+2 |
|
(8.11.2014 14:09:50) Vaří a dusí určitě sám. K pečni je rozhodně lepší trouba a nikdy jsem v něm nezkoušel smažit. Je ideální pokud jsi schopná si jídlo naplánovat a nechceš se mu dopoledne, případně přes den věnovat a přijít k hotovému a teplému. Jídlo z něj je trochu specifické. Chuť maličko jiná. Udělat se dá spousta jídel. Já ho používám. Ideální je na chatě v zimě kdy odjedeme lyžovat a vracím se k hotovému jídlu. Je naprosto super na vývary a na omáčky. Děti z něj mají rády zeleninu, která neztrácí chuť.
Ne každý si něj, ale zvykne. Třeba segra ho používat není schopná. Vše dělá na poslední chvíli a na to opravdu není.
|
Katka a 2 výrostci |
|
(8.11.2014 14:15:12) Jj, taky ho mam na chalupe
|
|
Hanka 75 |
|
(8.11.2014 14:51:27) maso jsem z něj mela vždycky krásně měkké a zeleninu tvrdou (např. cibuli v guláši),
jaké jídlo se zeleninou z tohoto hrnce děti mají rády ? v příbalovém letáku jsem moc receptů na zeleninu nenašla (hlavně na to maso)
|
Z+2 |
|
(8.11.2014 15:00:02) Tak často dělám maso se zeleninou. Je pravda, že zeleninu dávám dřív. Po třeba dvou hodinách přidám teprve maso. Oblíbený je mrkev s kukuřicí. Ona navíc získá trochu masovou chuť od masa co se s tím vaří a děti to mají rádi. Často taky dělám pseudo čínu. Zmraženou zeleninu na čínu s masem na kostičky. Zelenina obecně potřebuje víc času než maso, ale zase se nikdy nerozvaří.
|
|
|
|
Molly. |
|
(8.11.2014 14:17:54) Na maso jedinečný, dokonalý. Jediné vepřové, které pozřu, je to z pomalého hrnce a dokonce neodřezávám tučné nebo žíly, ani u hovězího, všechno se krásně vypeče a změkne. Pokud jsi ale zvyklá dělat hlavně kuřecí maso, pak ho moc nevyužiješ.
|
|
Hanka 75 |
|
(8.11.2014 14:49:09) mám a dlouho nepoužívaný ale těším se, že ho zase používat začnu, ale jen příležitostně (možná 1x týdně) používala jsem ho hlavně na jídlo pro hromadu lidí (proto jsem si pořídila ten větší), no a zase není zcela praktický pak jen pro rodinu (guláše apod.) a praktický je opravdu hlavně na chalupě apod., že se člověk vrátí k hotovému a připravenému jídlu, které nemusí hlídat
|
Hanka 75 |
|
(8.11.2014 14:52:14) jo a skutečně má smysl používat ho asi hlavně na hovězí, příp. vepřové (co se dělá déle), na kuřecí-to bych si ten hrnec asi nechtěla špinit, to se udělá v normálním hrnci rychle.
|
Z+2 |
|
(8.11.2014 15:01:23) Ano na hovězí je ideální. Třeba španělské ptáčky se nedají udělat nikde podobně dobré..
|
|
|
|
Bouřka |
|
(8.11.2014 15:01:09) Nejčastěji ho používám na přípravu vývarů. Dále v něm s oblibou přepouštím máslo. Než jsem otěhotněla, tak jsem hodně dělala guláše a různé stew, ale teď mi tyhle jídla nějak nejdou pod nos. Pak na pečení větších kusů masa (kvůli vývarům mám ten velkej). Ale možností je víc, mám založených spoustu inspiračních odkazů, ale teď to nějak nedávám, je mi pořád poněkud špatně a na experimenty nemám moc náladu. Tak jednou-dvakrát týdně jsem ho využívala, teď poněkud víc odpočívá, ale počítám, že s dalším přírustkem přijde zase víc k využití, protože na stání u plotny přes den moc čas nebude. A tuším že jeho velká éra nastane, až se vrátím do práce. Jinak na smažení to moc není, já mám typ, co ho lze dát i na sporák, ale je to tak maximálně na orestování cibule do základu a i to poměrně trvá.
|
|
KatVafi |
|
(8.11.2014 15:06:42) A dá se v něm tedy péct třeba kuře nebo maso? V popiskách píšou, že ano . Podle toho, co čtu zde, mi přijde jen obdoba tlakáče .
|
Bouřka |
|
(8.11.2014 15:15:30) Maso se v něm péct dá, akorát pokud chceš kůrčičku, tak pak je dobrý ho na konci na chvíli šoupnout do trouby. U pečení masa je trochu víc problém s velikostí, v případě velkého hrnce to chce i větší kus masa, aby se to nějak rozumně dělalo (je třeba mít zaplněno půl až třičtvrtě hrnce). Takže buď pro víc lidí nebo jídlo na několik dní nebo do mrazáku. Já počítám, že časem možná pořídím i tu menší velikost.
|
|
|
lampetra |
|
(8.11.2014 17:31:07) Mám ten největší bionaire. Vařím v něm tak 2-4 x týdně. Cibuli pod maso mám v zásobě předdělanou, jinka mi to děti nejedí, jiná varianta je po dodělání maso vybrat a základ rozmixovat. Vývary v něm hojně dělám taky, když chci redukovat, víko podložím vařečkou a nechám přes noc. Zmrazím do zásoby.
|
|
el + 2 |
|
(8.11.2014 21:18:14) byla jsem na něj natěšená, pořídila ho a vařila v něm asi 2 měsíce, pak už jen občas marmeládu a pak jsem byla ráda, že jsem ho prodala. za mě - zabírá místo, není izolovaný, takže o spotřebě si nedělám iluze, teplota tam není rovnoměrná (marmelády se občas v jednom místě přichytávaly), jídla z toho žádný velký zázrak.
|
el + 2 |
|
(8.11.2014 21:19:13) místo něj teď používám papiňák, přijde mi univerzálnější a úspornější
|
Katka a 2 výrostci |
|
(8.11.2014 21:35:32) Jenže papiňák si netroufnu nechat zapnutý a jít lyžovat nebo spát:)
|
|
|
|
Budulínci |
|
(8.11.2014 23:17:17) Já jsem max spokojená... Potřebuji nandat jídlo do hrnce, odjet pro dítě a vrátit se k hotovému jídlu.. Mám bionare ten větší..dá se použít i na sporáku nebo v troubě. Jídlo nám chutná, žádnou zvláštnost nepociťuji. Luxusní a bez práce luštěniny, kuře na zelí, kuře, kačena, různé plátky, závitky, rolády, vývar..nejlepší jsou výpečky A určitě je to znát na úspoře energie..dříve jsem vše dělala v troubě.
|
|
Evanek |
|
(9.11.2014 0:18:25) Mame a maximalni spokojenost. Maso stavnate a mekoucke. Cibuli krajim na co nejmensi kousicky a davam na dno hrnce( v navodu je ze zeleninu vzdy dospod), nebo posmazim predem a nebo mam i susenou. Vynikajici je hovezi zverina kruti segedin vyvary....
|
|
lampa | •
|
(9.11.2014 0:26:42) My ho milujeme hlavne proto, ze vari sam. Obvykle pres noc. Chut je genialni. Vari pro psa i pro nas. Proste luxus!
|
|
sally |
|
(9.11.2014 17:30:56) mám cca pět šest let, vařím v tom tak dvakrát týdně - všechny klasiky - svíčkovou, znojemskou, guláš, segedin, rajskou, kuře na paprice atd. - plus pár specifických jídel (třeba kuřecí s italským dressingem). Vyhovuje mi to, že tam nasypu ingredience a jdu si po svým a večer mám teplou výbornou večeři.
Nepeču v tom a přílohy vařím zvlášť.
|
|
|