Limai |
|
(7.5.2015 14:45:49) Nevíte někdo,jestli se dá smíchat dohromady zakysaná smetana a šlehačka do nadýchané konzistence?Myslím už našlehaná šlehačka.Jako se míchá např.do větrníků vanilkový pudink a šlehačka na šlehačku vanilkovou.Nikdy jsem to nedělala a mám strach,aby se mi to celé nesrazilo.Potřebuji z toho totiž udělat velmi silnou vrstvu na dort.A pokud to jde,je lepší našlehat šlehačku rostlinnou,nebo živočišnou?Mám přidávat šlehačku do zakysanky,nebo naopak?
|
Vaitea |
|
(7.5.2015 15:15:21) Limai, jde to. Dělám to taky na dort, domáci Straccatela a ještě do toho vmíchávám hoblinky čokolády. Šlehačku vašlehám ( dávám teda i ztužovač) a do ní pak postupně vmíchávám zakysanou smetanu. Dobrá je také zakysanka, ušlehaný tvaroh a plátek želatiny. Je to nadýchané a drží to. Jo a dávám trochu vanilkového cukru.
|
|
Jája s čápátkem |
|
(7.5.2015 15:17:05) Mám čerstvou zkušenost. Včera jsem našlehala šlěhačku s cukrem, přimíchala jemně zakysanou smetanu (tu tučnější) a dál šlehala. Konzistence ale nebude pevná. Já jsem tam přidala marmeládu a vyrobila výbornou domácí zmrzlinu, ale na dortu si to nedovedu představit. Leda s nějakým ztužovačem, ale bylo to hodně tekuté...
|
Limai |
|
(7.5.2015 16:58:47) Já to ale pevný potřebuju,protože na to přijde ještě dortový korpus který se polije čokoládou.Takže ta šlehačka ho musí držet.Zkusím tedy do toho dát ztužovač.
|
Fren |
|
(7.5.2015 21:10:54) nevím proč,ale při čtení tohoto a podobných příspěvků jsem si vzpomněla na pejska a kočičku,jak spolu pekli dort.No ale nic ve zlým děvčata,snažte se dál,já mám pár svých zákuskových oblíbenců,které kupuju,do dortu jsem dosud neměla odvahu se ani pustit a pouštět se ani nebudu
|
|
Pollyenka |
|
(7.5.2015 21:21:58) Vyslehej slehacku se stuzovacem a pak do toho dej zakysanou. Bude to krasne drzet. Delam to jako napln do vetrniku.
|
|
|
|
withep |
|
(7.5.2015 15:26:22) Dá, ale nemá to úplně takovu nadýchanou konzistenci jako samotná šlehačka. Takový trochu nadýchaný krém. Dávávala jsem to na ovocný koláč - piškot - tohleto - ovoce zalité ovocným želé/pudinkem. Dobrota.
|
|
Vanka |
|
(7.5.2015 15:39:57) Dělám docela často. Ušlehám šlehačku, do toho zakysanku a ještě zlehka prošlehám. Do dortu to dělám tak, že ztužím želatinou.
|
|
Citronove koliesko |
|
(7.5.2015 16:31:55) Robila som ale po pridaní kysanej smetany už nešľahám len jemne premiešam, skôr tak odspodu poprevaľujem a len krátko. Nebolo to úplne tuhé a silnú vrstvu si z toho neviem predstaviť tak max 2-2,5cm. Mala som v recepte "podľa potreby pridať na zahustenie 2-3 PL vanilkového pudingu bez varenia dr.Olé" ale nedávala som.
|
|
Budulínci |
|
(7.5.2015 18:55:54) Jde to, je to moc dobré, ale korpus to neudrží. Ani se ztužovačem max. se želatinou. Ale ta zas změní konzistenci krému...
|
Limai |
|
(7.5.2015 19:16:59) Korpus to udržet musí,když to takhle mají v Ovocným světozoru.Je půlkulatý a pláty korpusu jsou po celém dortu.
|
Budulínci |
|
(7.5.2015 19:22:33) Otázka je, co v tom krému mají oni.. ten domácí to prostě neudrží. Zkus si projít cukrářské e schopy... já ztužovače nepoužívám, klasické spojení zakysanky se šlehačkou korpus neudrží..ve velké vrstvě určitě ne... Peču opravdu hodně, ale starou českou klasiku bez chemie..
|
|
dulca | •
|
(7.5.2015 19:55:05) tam podle meho cpou zelatinu...aspon mi to tak pripada, ten krem je hutnejsi, nez cista slehacka se zakysankou..
|
|
|
|
Laplace |
|
(8.5.2015 3:00:11) Přidej želatinu. Samotný to držet nebude.
|
|
|