tataoddeti |
|
(13.2.2016 8:19:22) Pěkný den všem, může mi někdo doporučit nějaké kvalitní kuchyňské nože. V tuto chvíli mám doma tři druhy. Jedny se velice rychle stupí (nekvalitní materiál), druhým se rozpadají držátka a třetí jsou kombinací předchozích dvou.
Jaké jsou vaše zkušenosti? Co byste doporučili? Asi se nevyhnu tomu, abych je myl v myčce. Chtěl bych zachovat nějaký "rozumný" poměr cena/kvalita...
Děkuji.
|
Nožík | •
|
(13.2.2016 8:54:03) Mám Fiskars, ale v myčce je prostě nemeju. Možná je to zbytečný, ale já mám zafixováno, že nože a dřevěné nádobí /vařečky a spol./ do myčky nepatří. Po dvou letech jsem nože nechala přebrousit, do tý doby spokojenost. Naopak jsem před pár lety udělala špatnou zkušenost s keramickými noži, zdály se mi tupé.
|
Gab1 |
|
(13.2.2016 9:12:27) Fiskars taky miluju. A keramické nože mi příjdou jako naprostý úlet, už ten vrzavý zvuk, co to dělalo při krájení... to jsem nikdy nekoupila.
|
|
|
TiNiWiNi |
|
(13.2.2016 8:58:18) Fiskars a k tomu Fiskars brusku
|
|
Gab1 |
|
(13.2.2016 9:10:23) Za mě jednoznačně Victorinox. Mám sadu 5 let a beze změn.
Snažím se v myčče nemýt, ale častěji je to silnější než já
Pro mytí v myčce je důležité, aby rukojeť byla celistvá, bez nýtů.
|
Vítr z hor |
|
(13.2.2016 15:10:58) Vsechny moje noze jsou nytovane, v mycce za ta leta zadny problem...
|
|
|
neznámá |
|
(13.2.2016 10:53:52) To záleží na člověku. Manžel a okolní řezníci nedají dopustit na KDS, sice jsou měkký, ale k nabroušení jim stačí pár tahů přes ocílku. ALe bacha mají hodně řad a mezi nimi jsou velké rozdíly. Já nevím proč nemusím moc Fiskars. Docela jsem si na drobné krájení oblíbila Tescomu řadu Azza. Nově jsem na zkoušku koupila Wenger, a žádné nadšení, ostří se rychle ztupilo a nějak nám nejde pořádně nabrousit, pro domácí broušení je moc tvrdé. Chystám se vyzkoušet Fissler, mám od nich hrnce a ty se mi zdají bezkonkurenční. A Victorinox, ty zas mají dobré ohlasy na netu, ale obávám se, že bude podobný Wengerům.
|
|
Rose,2růžičky,1kvítek-01,07,12 |
|
(13.2.2016 12:02:35) já mám mix - nejraději mám nůž z thajska, ve tvaru malého sekáčku, ruční práce (nejlepší dárek z cest, co jsem kdy dostala ), ten do myčky nesmí, má dřevěnou rukojeť... pak mám keramický, používám výhradně na ovoce, aspoň nemají děti zahnědlá jablka ke svačině a k tomu pár nožů kds, které občas přejedu brouskem a do myčky je dávám normálně (máme teda šuplík, kde se ničeho nedotýkají) a naprostá spokojenost... nejsem žádný šéfkuchař, abych krájela 5 hodin denně, takže nepotřebuju profi sadu
|
|
Vítr z hor |
|
(13.2.2016 15:07:21) Nejradsi mam noze Wusthof a Zwilling. Kdyz se mi jeste nechtelo brousit, tak jsem mela jen dva Wusthof se zoubky, krasne krajely hezkych par let, i kdyz jsem je obcas prohnala myckou a nikdy nebrousila. Od te doby, co mam sadu Zwilling, tak brousim vsechny, bo mam v te sade brousek. A priznavam, ze brouseni zvysilo kvalitu meho zivota ;-) Mycka je fuk i u tech s rovnym ostrim, kdyztak dobrousim.
Zyliss se zoubky (v tom mem nebrousicim obdobi) vydrzely rok, a pak se regulerne rozpadly na kusy. Ostri i rukojet. Nebrat.
Na keramicky nemam nervy, vsechno mi obcas pada na zem, uz par let lezi nepouzity v krabicce...
|
Vítr z hor |
|
(13.2.2016 15:09:31) Na navsteve me zaujal Fiskars, hezky se drzi a je ostry, ale je fakt, ze patri brousicimu maniakovi, takze nevim, jak by se nuz choval, pokud by nebyl stale drban brouskem.
|
|
|
Katka. |
|
(13.2.2016 15:13:47) Victorinox, Dick a teď mě mile překvapily nože tescoma z kolekce azza. A samozřejmě nedávat nože do myčky.
|
Jarka | •
|
(13.2.2016 15:20:31) Proč nedávat nože do myčky? Dávám je tam léta a nic se neděje. Kromě nože co byl v Albertu v nějaké akci, hned zreznul.
|
Vítr z hor |
|
(13.2.2016 15:33:35) Pry se tam otupi.
Ovsem nozir k tomu rika toto:
http://noze.pokluda.eu/sada-kuchynskych-nozu-ii/kuchynske-noze-rucni-vyroba
|
neznámá |
|
(13.2.2016 16:52:09) Já zas slyšela o mikrokorozy vlivem agresivních chemie v myčce. Každopádně, já svoje nože do myčky dávám, pokud se zničí koupím jiný. (jo máme je rozdělené, drahý nerozdýchal můj přístup k nožům) Můj chlap si nože hýčká a myje je v ruce, taky je má na rozdíl ode mne ostré a vždy připravené.
|
Vítr z hor |
|
(13.2.2016 18:05:26) Ne vsechny kvalitni noze jsou z nerezu a ne kazdy nerez vydrzi nafurt. Buhvi, co to ma za noze. Nektere jsou vysoce tvrda "rez", nekdy je treba je po umyti i olejovat. Jine staci umyt a osusot. Tradicni damascenske taky do mycky nejdou, akorat snad Dick ma nejakou vicevrstvou nerez ocel.
|
|
|
|
|
|
Martina, 2 kluci |
|
(13.2.2016 17:42:15) Mám Zwilling, cena cca 1200-1500 za kus, dávám do myčky (dávám tam všechno nádobí), občas brousim, nikdy jsem neměla lepší nože.
|
Vítr z hor |
|
(13.2.2016 18:06:38) V Nemecku jsou kolikrat mnohem levnejsi. ;-)
|
Martina, 2 kluci |
|
(13.2.2016 19:39:08) To by se mi moc líbilo
|
|
|
|
tataoddeti |
|
(13.2.2016 18:52:38) Děkuji všem, kteří přispěli svými názory. Pozorně si je přečtu a vrhnu se na nakupování...
|
|
Raduza |
|
(14.2.2016 14:12:42) Mám KDS. Je pravdou, že určitě se najdou lepší nože, ale za 90 Kč jsou super. Určitě každý druhý den jde nůž do myčky a žádná rez nebo něco takového. Brousím obyčejným brouskem a pořád jsou super. Jeden už má určitě 15 let. Mají všechny velikosti.
|
|
|