zerat |
|
(19.12.2016 11:54:38) U nás doma máme x- krát do roka svíčkovou s brusinkami s tofu sýrem, domácím knedlíkem dle receptu z kuchařky Romana Uhrina + sama jsem si tu omáčku vychytala tak, že je prostě dokonalá! Masovou svíčkovou už jsem nevařila dlouhé roky ;-) Jinak my na 1. svátek vánoční a občas i na druhý ještě dojídáme kapra - aspoň nemusím pořád vařit a pak si stěžovat, jak moc jsem unavená (což dělává spousta mých kamarádek a dělávala to i maminka)
|
zerat |
|
(19.12.2016 12:04:42) Jen ještě dodám, že tofu sýr vařím v omáčce cca 20 minut (dohustí částečně omáčku a nasákne chuť), potom tofu ochladím a naplátkuji. Plátky položím na pečící papír, pokapu je sójovou omáčkou a poťapkám olivovým olejem a propeču je. Potom je vložím do hotové omáčky. Do druhého dne se omáčka naleží a je opravdu vynikající.
|
simiki+koťátko 03/07 |
|
(19.12.2016 12:09:55) paráda, tofu zkusím k té mé "svíčkové" :) to jsem už taky nedělala dlouho :)
|
|
simiki+koťátko 03/07 |
|
(19.12.2016 12:10:57) takže prvně hodíš tofu do omáčky, jak se budu dělat, pak do trouby? na jak dlouho a nakolik stupňů cca?
|
zerat |
|
(19.12.2016 13:57:01) Simiki, já dělám tu svíčkovou tak, že na osmaženou cibulku vložím zeleninu (dávám jí fakt hodně, abych pak moc nemusela dohušťovat moukou) jak je zelenina orestovaná, tak přidám sůl, nakrájený citron velikost odhadem, aby nebyla omáčka pak moc kyselá (bez kůry), třtinový cukr, bobkový list, plnotučnou hořčici, pepř, a potom to zaleju sójovým mlékem (toho dávám vyšší koncentraci - omáčka je pak výtečnější než s klasickou smetanou); teď doufám, že jsem nezapomněla na nějaké koření... no a jak to vařím, tak k tomu dám 2 celé kostky tofu a cca 20 minut to povařím.... Peču ty plátky dle odhadu na 200°C a opravdu Ti čas nepovím - základ je pouze ten, že Ti nesmí okraje na těch plátcích okorat. Já tuto svíčkovou nejspíše budu letos taky mezi svátky dělat. Ale je pravda, že po letech trošku zvažuji, že bych se praštila přes kapsu a koupila pravou svíčkovou, přeci jen tofu máme x-krát do roka
|
|
|
|
|